KARAMAN'DA MEMUR-SEN İL DİVAN TOPLANTISI GERÇEKLEޞTİRİLDİ...
Eklenme tarihi : 30.11.-0001 00:00:00 - 1611 Okunma
Kültür Memur-Sen Genel Başkanı Galip Yıldırım’ın katıldığı Karaman Memur-Sen Genişletilmiş İl Divan Toplantısı gerçekleştirildi. Karaman Belediyesi Ongun Tesisleri’nde 19 Mart 2011 tarihinde gerçekleştirilen toplantıya; Memur-Sen’e bağlı sendikaların yönetim kurulu, denetim ve disiplin kurulu üyeleri ile işyeri temsilcileri katıldı. Karaman’da Memur-Sen’in Genişletilmiş İl Divan Toplantısında coşkulu bir kalabalığa hitap etmenin mutluluğunu yaşadığını kaydeden Kültür Memur-Sen Genel Başkanı Galip Yıldırım ise memur sendikacılığında Memur-Sen’in bir marka olduğunu belirtti.
EN AZ 500 BİN ÜYE İLE TOPLU SÖZLEޞMEYE İMZA ATMAK İSTİYORUZ
Sivil toplumun; eğitim, hukuk, çevre, kültür, sağlık gibi birçok konuda sorumluluğunun bilincinde olan, ideolojiler üstü sosyal gerçekliğin adı olduğunu kaydeden Yıldırım, “Sivil toplumların, tarihsel süreç içinde oluşturdukları etki açısından birçok devlet ve şirketten daha güçlü bir konuma geldiğini, artık demokratik hukuk devletlerinde,  halkın belli aralıklarla sandık başına giderek siyasal karar mekanizmalarını etkilemelerinin yeterli olmadığını, İnsanların, devletten izin almak bir yana, gerektiğinde bizzat devletin uygulamalarına karşı çıkmasının sağlıklı bir demokrasinin koşulları arasında sayılması gerektiğini, sivil itaatsizlik diye tanımlanan kavramın, “Adalet, Hukuk ve Ahlak” kavramlarıyla harmanlandığı zaman anlam kazanacaktır.” dedi.
Yıldırım, bedeli çok ağır olan böyle bir tarihi yanılgıya düşülmemesi için tarihten ibret alınması gerektiğini, ibret alındığı zaman tarihin tekerrür etmeyeceğini ifade ederek, derin kuşatmanın farkında olan bir sivil toplum kuruluşu olduklarını kaydetti. Yıldırım, Memur-Sen’in kuruluşundan bu güne kadar bu kriterlere özen göstererek hareket ettiğini hem ülkemizin demokratikleşme sürecinde karşılaştığı sıkıntılara karşı paratonerlik görevi yaptığını, hem de demokratik, özgür bir hukuk devletinin oluşması için gayret gösterdiğini, etrafında gelişen dış dünya ile ilgisini kesmeyerek bütün insanlığın karşılaştığı sorunlara hem de uğradığı saldırı ve zulümlere karşı dünyanın daha duyarlı olmasını sağladığını belirtti.

Memur-Sen’in en az 500 bin üye ile bu yıl ki toplu sözleşmeye imza atmayı hedeflediğini kaydeden Yıldırım, Memur-Sen’in üyesini düşünen ve üyesiyle düşünen büyük bir aile olduğunu sözlerine ilave etti.
Memur-Sen’in Türkiye’nin yetkili ve etkili konfederasyonu olduğunu kaydeden Memur-Sen Karaman İl Başkanı Duran Kabaağaç, “İnsanların en hayırlısı insanlara en çok faydası olandır” sözünün bilincinde ve idrakindeyiz. Medeniyet üslup demektir.” anlayışıyla akademik sendikacılığı sembolize etmekteyiz. Ücret sendikacılığı yerine hizmet sendikacılığını, sorunlu sendikacılık yerine sorumlu sendikacılık anlayışını benimseyerek sendikal örgütlenmeye ve sivil toplum kuruluşlarına eğreti bakanlara yeni bir tercih sunan konfederasyonuz.” dedi.
Sivil toplum denildiğinde medeni toplumun hatırlanması gerektiğini belirten Kabaağaç, bir ülkenin demokrasi seviyesinin sivil toplum örgütlerinin gelişmişliği ile paralellik gösterdiğini sözlerine ilave etti.
MEMUR-SEN KARAMAN’IN ÜÇ ŞžUBELİ TEK KONFEDERASYONU
Kabaağaç, Memur-Sen’in Karaman’da üç şubesi bulunan tek konfederasyon olma özelliğini kazandıran üyelere teşekkür etti.
Son olarak ޞekerbank Karaman ޞubesi görevlileri ise ferdi kaza sigortası ve Memur-sen Ailem fayda paketinin içeriği konusunda bilgi verdiler.
HABER 7 SON DAKİKA