Kamudaki Ücret Adaletsizliği Temmuz Ayı Beklenmeden Hemen Giderilmelidir
Eklenme tarihi : 09.05.2023 18:14:37 - 490 Okunma

Memur-Sen Konfederasyonu, kamu işçilerine yönelik ücret artışlarının açıklanmasının ardından kamu görevlilerine yönelik seyyanen zam çağrısında bulundu. Yapılan açıklamada enflasyon gerçeğinin dikkate alınarak kamu görevlilerine yönelik de ücret artışının gerekli olduğu vurgulandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2023-2024 yıllarında kamu işçilerine uygulanacak ücret artışlarının açıklanmasının ardından yazılı bir açıklama yayımlayan Memur-Sen Konfederasyonu, benzer ekonomik şartların kamu görevlileri için de geçerli olduğuna dikkat çekerek seyyanen zam çağrısında bulundu. 

Memurlar ile işçiler arasındaki ücret makasının yılbaşı itibariyle açıldığına değinilen yazılı açıklamada, kurumlarda çalışma barışının bu nedenle bozulduğuna, kamu personeli arasında memnuniyetsizlik ve güvenin sarsıldığına değinildi. Açıklamada bozulan bu yapının telafisi açısından zaman kaybedilmeden ve Temmuz ayı beklenmeden Seyyanen Zam için düzenleme yapılmasının gerekliliğine işaret edilerek, “Memur-Sen olarak, çalışma barışını bozan bu ücret adaletsizliğinin bir an önce düzeltilmesini tekraren yineliyoruz. Aksi durumun telafisi güç sonuçlara neden olacağı açıktır” ifadelerine yer verildi.

Memur-Sen tarafından yapılan yazılı açıklamanın tam metni şu şekilde:

zamtalep1

HABER 7 SON DAKİKA