Kararlı Mücadelemiz Sonuç Verdi En Düşük Memur Maaşı 22 Bin Lira
Eklenme tarihi : 11.05.2023 19:17:22 - 614 Okunma

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, kamu işçilerine yapılan yüzde 45 oranındaki zammın ardından kamudaki maaş farkının artması ile ilgili gerçekleştirdikleri girişimlerin sonuç bulduğunu açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Temmuz ayında en düşük memur maaşının; en düşük kamu işçisinin maaşından aşağı olmayacak şekilde düzenleneceğini açıkladı.

Memur-Sen olarak gündemden düşürülmeyen, bütün süreçlerde kararlılıkla dile getirilen kamu görevlilerine iyileştirme yapılması, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışma barışının sağlanması konusunun Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından karşılık bulduğunu ifade eden Ali Yalçın, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

“Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: “Temmuz ayında en düşük memur maaşı; en düşük kamu işçisinin maaşından aşağı olmayacak şekilde düzenlenecektir. En düşük memur maaşı da 22.000 TL’yi bulacak. Memurlarımız gönüllerini ferah tutsun. Biz çalışanımızın hakkının yenmesine de yenilmesine de izin vermeyiz” ifadesiyle gereken adımı atmış, gerekli taahhüdü vermiştir.

Memur-Sen olarak gündemden düşürmediğimiz, bütün süreçlerde kararlılıkla dile getirdiğimiz kamu görevlilerine iyileştirme yapılması, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışma barışının sağlanması konusu; Sayın Cumhurbaşkanımızın taahhütlüyle netlik kazanmış, kamu görevlilerimize rahat bir nefes aldırmıştır.
Memur-Sen olarak, kamu çalışanları arasındaki ücret adaletsizliğinin sürdürülemez olduğunu, çalışanlar arasında huzursuzluğun arttığını, çalışma barışının önemli ölçüde bozulduğunu her daim gündemde tuttuk, sorun çözülünceye kadar girişimlerimizden, temaslarımızdan ve mücadelemizden vazgeçmedik.
Sayın Cumhurbaşkanımızın katılımıyla gerçekleştirdiğimiz 1 Mayıs’ta da Kamu Çerçeve Protokolü sonrasında da net bir şekilde ifade ettiğimiz; en düşük memur ile en yüksek memur arasındaki uçurumun büyüdüğü, işçi-memur kıyaslamalarının yeniden başladığı bir zeminde kamu görevlilerimizin alım gücünün yükseltilmesi için yaptığımız çağrı, verdiğimiz emek ve ortaya koyduğumuz mücadele karşılık bulmuştur.

Memur-Sen gücünü; üyesinden ve milletinden alan emek örgütüdür. Örgütlü mücadelenin kazanıldığı zemin, Türkiye’nin şahlandığı dönemdir. Biz Türkiye’nin büyüklüğünü ve gücünü bildiğimizi, devletimizin bütün önemli hizmetlerinin asli yürütücüsü olan kamu görevlilerinin beklentilerini karşılayacak güce sahip olduğunu istisnasız her süreçte dile getirdik. Çağrımızı ve mücadelemizi gören, kamu görevlilerinin alın terinin hakkını teslim eden Sayın Cumhurbaşkanımıza Memur-Sen ailesi olarak teşekkür ediyoruz.

1. Dereceye ‘3600 Ek Gösterge’ verilecek, adaletsizlik bitecek

Genel Başkan Yalçın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “1. Dereceye inen ve şartları tutan tüm memurlarımızın 3600 ek gösterge hakkından yararlanabilmesini sağlayacağız” ifadelerine yer vererek şunları söyledi: “5.3 Milyon kamu görevlisi ve emeklisini ilgilendiren ek gösterge düzenlemesini Memur-Sen olarak nasıl hayata geçirdiysek, adaletin tesisi için 1. Dereceye 3600 ek gösterge verilmesi konusunda da o derecede ısrarcı olduk.
Bu mücadelemizde de yılmadık, talebimizde yanılmadık, karşılığını aldık. Biz zemini boş, karşılığı olmayan teklifleri hiçbir zaman masaya da sahaya da taşımadık. Doğru olanı, olması gerekeni teklif ederken; akademik birikimimizi, sendikal mücadelemizi, emeğin hakkı için alın terimizi ortaya koyduk.
Talebimizin haklılığı bütün kesimlerce anlaşılmış, 1. Dereceye gelmiş bütün kamu görevlilerine 3600 verileceği müjdesi Cumhurbaşkanımız @RTErdogan tarafından verilmiştir. Meclis açıldığında ilk iş 470 Bin kamu görevlisinin ve emeklisinin hakkını teslim etmek olmalıdır. İyi ki Memur-Sen var.”

“7 bin 500 lira üzerinde maaş alanlar gündemde”

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan son iyileştirme ise emekli kamu görevlilerinin beklentileri noktasında bir düzenleme oldu. Daha önce yapılan düzenleme ile en düşük emekli maaşları 7 bin 500 lira seviyesine çıkarılırken bu rakamın üzerinde maaş alanlara herhangi bir düzenleme gerçekleştirilmemişti. Emekli Memur-Sen’in de sıkça gündeme getirdiği ve emekli kamu görevlilerini olumsuz etkileyen süreçte yeni adımlar atıldı. Buna göre TBMM’nin açılmasıyla birlikte 7 bin 500 lira üzerinde maaş alan emekiler ile ilgili bir çalışma yapılacağı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklandı.

HABER 7 SON DAKİKA