KÜLTÜR MEMUR-SEN 18. GENİŞLETİLMİŞ BAŞKANLAR KURULU TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Eklenme tarihi : 13.06.2021 12:58:05 - 1238 Okunma

Kültür Memur-Sen 18. Genişletilmiş Başkanlar Kurulu Memur-Sen Genel Merkezinde gerçekleştirildi. Toplantıya, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Kültür Memur-Sen Genel Başkanı Mecit Erdoğan, Kültür Memur-Sen Başkan Yardımcıları İdris Serçe, Fahri Ekinci, Ahmet Yiğitoğlu ve Ş. Can Dirikolu, Memur-Sen’e bağlı sendikaların genel başkanları ve Denetim, Disiplin Kurulu başkanları ve üyeleri ile Kadın Kolları Başkanı ve çok sayıda davetli katıldı.

18başkanlarkurulu (3)

Konuşmasına Kültür Memur-Sen teşkilatına yetkiyi pekiştirdikleri için teşekkür ederek başlayan, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Memur-Sen ailesi olarak sendikal mücadelenin 26’ıncı yılını geride bıraktıklarını ifade ederek, “çok şeyi değiştirdik. Önce memur sendikacılığından bir numara olmayacağını düşünenlerin kanaatlerini değiştirdik ve memur sendikacılığında bir numara olduk. Bu vesile ile hareketimizin kurucusu Mehmet Akif İnan başta olmak üzere ahirete irtihal etmiş tüm büyüklerimize rahmet diliyorum. Teşkilatımıza gönül veren herkese hürmetlerimi sunuyorum” diye konuştu.

18başkanlarkurulu (8)

İlk önce kamu görevlilerinin örgütlenmeye olan inancını artırdıklarını, daha sonra yüzlerce kazanıma imza attıklarına vurgu yapan Yalçın, “Kamu görevlilerine bu alanda söz sahibi olmanın hazzını ve bereketini yaşattık. 26 yıllık mücadele tarihimizde Türkiye’de sendikal alanda yeni bir kulvar oluşturmayı, sendikacılığın erdemli bir uğraş alanı olduğunun topluma göstermenin gururunu yaşıyoruz. Memur-Sen bu alanda kamu görevlilerin umudu olmaya devam ediyor. 4 milyonu aşan insanın milli gelirden alacağı payı belirleme noktasında yetkili örgütlerimizden güç alarak, istiyoruz ki açlık ve yoksulluk sınırı arasında kamu görevlisi kalmasın, istiyoruz ki ülkede gelir dağılımı adil bir şekilde yapılsın ve adalet insanların yüreğinde tahkim edilsin. Amacımız ve gayretimiz bu yöndedir. Mücadele alanımızın alanı içerisindeki tüm mazlum ve mağdur insanların sorunu bizim sorunumuzdur diyoruz. Biz bir emek hareketiyiz diyerek konuya evrensel bakıyoruz. Ten veya göz rengimiz farklı olabilir ama masumun gözyaşının rengi dünyanın her yerinde aynıdır diyoruz. İdeoloji, inanç, din veya açılarımız farklı olabilir ama dünyanın her yerinde acılarımız aynıdır” ifadelerini kullandı.

18başkanlarkurulu (4)

Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın sözlerine şu şeklide devam etti: “Piyasa gerçeklerine göre haklı taleplerimiz var ve bu bağlamda 6. Dönem Toplu Sözleşme çok önemli. Toplu sözleşme masasında memur haklarını korumak amacıyla birlikte hareket etmek gerekiyor. Dışarıda muhalif olabiliriz ancak masada Memur-Sen ile birlikte hareket etmek gerekiyor. O yüzden müstakil hareket etmek önemli değil birlikte hareket etmek gerekir diyerek tedbirimizi aldık ve bir davet mektubu ile konfederasyonlara Memur-Sen ile birlikte hareket etmeleri konusunda bir davette bulunduk. Genel başkanlara kamu çalışanlarının menfaati için bu alanda beraber hareket etmenin önemini belirttik. Kamu-Sen Başkanı bu konuya olumlu yaklaştıklarını belirterek daveti kabul etti.  Bu konuda sayın Önder Kahveci’ye bu davranışından dolayı teşekkür ediyorum. Bunun üzerine Memur-Sen heyeti dün ilk trafiği gerçekleştirdi ve bunun devamı gelecek. Diğer konfederasyon genel kurul sürecinden dolayı daha sonra cevap vereceklerini iletti. Biz bu anlamda samimiyetimizi masada şimdiye kadar ortaya koyduğumuz gibi bu toplu sözleşme sürecine giderken yine samimiyetle şunu ifade etmek istiyorum. Gelin memurun durumunu düzeltmek için verdiğimiz emeğe katkı sunun. Memur-Sen’in bu konudaki duruşu haklıdır. Ekonomik dalgalanma şuan bizim alacaklı olacağımızı gösteriyor. Onun için 1 Ocak’ta geçerli olmak üzere yüzde 10 oranında memurlara seyyanen zam yapılması teklifimizin takip edilmesi gerekiyor. Çok önemli sorunları çözdük ancak önümüzde yine çok önemli sorunlar da görünüyor. Toplu sözleşmelerdeki sorunlar, gelir vergisindeki adaletsizlik önümüzde duruyor. Bu sebeple birlikte hareket etmemiz oldukça önemli.”

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın sözlerine şu cümlelerle son verdi: Kültür Memur-Sen’e verdiği öz verili çalışmadan dolayı ve yapılamaz denilen Kültür ve Turizm Bakanlığındaki yetkiyi alıp 11. Yetkili Sendika olmayı başaran ve Memur-Sen ailesine büyük katkılar sunan Kültür Memur-Sen’e teşekkürlerini iletti.

18başkanlarkurulu (7)

Kültür Memur-Sen Genel Başkanı konuşmasına şu sözlerle başladı: ‘’Genel Başkanımız Mehmet Akif İnan ve davaya emeği geçmiş şu an hayatta olmayan ağabeylerimize Yüce Mevla’mızdan rahmet diliyorum. Erdemli yolcuğumuzun öncülerinden hayatta olanlara da şükran ve minnetlerimi sunuyor, sağlık ve afiyetler diliyorum.’’ dedi.

Erdoğan sözlerine şöyle devam etti:

Bütün dünyayı, ülkemizi de11 Mart 2020’den itibaren çok olumsuz etkileyen Koranavirüs illeti nedeniyle yaklaşık 1,5 yıldır yüz yüze görüşememe sıkıntısından kurtularak yeniden bir araya gelmemizden duyduğu mutluluğu iletti.

Güveni güce, alın terini kazanıma dönüştüren yetkinin adresiyiz.

Kültür Memur-Sen olarak güveni güce, alın terini kazanıma dönüştüren yetkinin adresiyiz. Sendikalarımız, korku tünellerini geçerek, müesses nizam bariyerlerini aşarak, prangalarını kırarak bugünlere geldi. Sivil siyasetin hakim olmasıyla, askeri ve bürokratik vesayetin son bulmasıyla, sivil toplum alanı rahatlamasıyla sendikamız ve sendikalarımız rekor üzerine rekor kurmaya başladı. Hedeflerimizden, amaçlarımızdan, ilkelerimizden ve değerlerimizden vazgeçmeden ilklerin imzasını atarak bugünlere geldik. Sendikamızın ilkeli, haklı, gururlu ve istikrarlı yükselişi ve büyümesi devam ediyor dedi.

18başkanlarkurul

Genel Yetkide 8.Yılımız ile Kuruluşumuzun18.Yılını Birlikte Kutluyoruz.

Teşkilatımıza 5999 kere Maşallah…

2003 yılında birlerle başladık, bugün 5.999 ile zirveye çıktık. Bu üye sayımızla Türkiye’nin en büyük kültür sendikasıyız. Hizmet kolumuzda bugün her iki sendikalı üyeden biri Kültür Memur-Sen’lidir. Bu sizin alın terleriniz, akıl terlerinizin karşılığıdır, ilkleri başarmanın ödülüdür, değerler sendikacılığının bereketidir. Sendikamız yaptığı ilkeli ve sistemli çalışmalarıyla 2 bin 787 üye farkıyla genel yetkili sendika unvanını devam ettirmektedir dedi.

18başkanlarkurulu (6)

Kültür Memur-Sen olarak, çalışma hayatına yönelik itirazlarımız var, taleplerimiz var, beklentilerimiz var.

Öncelikle sözleşmeli istihdamın yeni güçlü ve büyük Türkiye hedeflerine yakışmadığını, sözleşmeli personel uygulamasına son verilmesinin gerektiği ve yine çok önemli taleplerimizin başında ek gösterge düzenlemesi geliyor. 3600 ek gösterge konusunda unvan ve kadro ayrımı yapılmaksızın memurların tamamının ek gösterge kapsamına dahil edilmesi taleplerini dile getirdi.

Genel Başkan Erdoğan 6. Dönem Toplu Sözleşme Süreci ile ilgili şunları aktardı.

2019 Ağustos’unda yapılan 5. Dönem Toplu Sözleşme sürecinde uzlaşma sağlanamaması üzerine imza atmayarak Hakeme gidildiği, hakemde Kamu işvereni noterliği yaptığı, ancak bu süreçte yaşananların Kültür Memur-Sen’i haklı çıkardığı, taleplerin ne kadar gerçekçi olduğunu ortaya koydu. Enflasyon ve memur maaş zamlarının durumuna değindi.

6.Dönem Toplu Sözleşme süreci olacak, tekliflerimizi güncellemeye, yeni teklifler sunmaya, eskileri revize etmeyi tamamladık, müzakere edeceğimiz Taslağımız sizlerin de önerileriyle son şeklini vererek 1 Ağustos 2021 de başlayacak toplu sözleşmeye startımızı vermiş oluyoruz, temmuz ayının 20 sinden sonra Çalışma ve Sosyal Güvenlik bakanlığına teslim edeceğiz dedi.

18başkanlarkurulu (5)

Kültür Memur-Sen olarak toplu sözleşmede memurları memnun edecek kazanımları hayata geçirmek için mücadele vereceğiz.

6. Dönem Toplu Sözleşme masasında başta kültür ve sanat hizmet kolu çalışanlarımız olmak üzere kamu çalışanlarının emeklerinin karşılığını alması için mücadelemizden asla taviz vermeyeceğiz. Memur-Sen olarak inşallah bu yıl enflasyon artı refah payı talep edeceğiz” dedi.

‘’Talebiniz, teklifimiz olsun’’

Toplu sözleşme öncesi üyelerimizin taleplerini kendilerinden dinlemek için iş yeri ziyaretleri gerçekleştirdik. Bununla birlikte ziyaret edemediğimiz üyelerimizin taleplerini daha hızlı bir şekilde alabilmek için ‘’Talebiniz, teklifimiz olsun’’ sendikamız web sitesi ve sosyal medya hesapları üzerinden talepleri topladık. Bu yöntem sayesinde tabanımızdan gelen talep ve teklifleri detaylı bir şekilde inceleyerek istişare sürecine aldık dedi.

Bazı Sendikal Kazanımları Sıralayan Erdoğan sözlerine şöyle devam etti:

3. dönem toplu sözleşme kazanımımız AYK uzmanları Kariyer uzmanı oldular, Misafir sanatçılar ile SSP’li çalışanlar 12 ay sözleşmeli oldular. Şimdi, bunlarla ilgili pozisyon ve ücretle ilgili Cumhurbaşkanlığı kararnamesinin beklendiğini dile getirdi.

18başkanlarkurulu (9)

Bunun yanında; AYK ve bünyesindeki kurumlarda müdür, şef, sayman ve bazı unvanlar için GYS sınavları 2020 yılı içinde gerçekleştirildi. Üyelerimizin meslek ve kariyerlerini yükseltmek için değişik branşlarda yeni görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavları yapılması, Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü değişik unvanlarda GYS sınavlar yapılarak kazananlar görevlerine başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığında, ilan edilen Kütüphane, Müze ve Şube Müdürü ile AV GYS ve UDS sınavlarının yazılı yapılarak sonuçları ilan edilmiş, önümüzdeki günlerde mülakatları yapılacak. ilan edilen Memur ve Şef  GYS yazılı sınavlarının yapılması için süreç başladığını belirtti. KTB’de değişik unvanlarda (mimar, mühendis, kütüphaneci, arkeolog,…vb) kadrolarda UDS sınavları da inşallah bu yıl sonuna doğru ilan edilecektir, bu sürecinde takipçisi olacağını söyledi.

18başkanlar10

Kadim değerlerimizi yaşatan ve medeniyetimizin devamlılığı açısından en stratejik kurumların çalışanlarının ailesi olan sendikamız Kültür Memur-Sen’in, her daim dik duruşunu sürdüreceğinden emin olabilirsiniz. Birlikte daha yapacak çok işimiz var. Bu süreçte bizleri hiç yalnız bırakmayan tüm başkanlarımıza ve teşkilat mensuplarımıza şükranlarımı sunuyorum ve kıymetli misafirlerimize katılımlarından dolayı teşekküllerini ileterek sözlerine son verdi.

18başkanlarkurulu (10)

HABER 7 SON DAKİKA