KÜLTÜR VE SANAT HİZMET KOLUNA İLİŞKİN TOPLU SÖZLEŞME TEKLİFLERİ MÜZAKERESİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Eklenme tarihi : 16.08.2021 17:54:57 - 1671 Okunma

6. Dönem Toplu Sözleşme kapsamında hizmet kolları komisyon toplantıları sonucunda oluşturulan raporlarda yer alan maddelerin müzakere sürecine geçildi. Kültür ve Sanat Hizmet Koluna ilişkin tekliflerin müzakere toplantısına Kültür Memur-Sen Genel Başkanımız Mecit Erdoğan, Genel Sekreterimiz İdris Serçe,  Genel Başkan Yardımcılarımız Ahmet Yiğitoğlu, Ş. Can Dirikolu ve sendikamız avukatı Ahmet Gök katıldı. 

6toplusözlesme4

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda yapılan toplantıya Kamu Görevlileri Sendikaları Heyet Başkanı ve Memur-Sen Genel Başkanımız Ali Yalçın ve Memur-Sen Toplu Sözleşmeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tonbul katıldı.

6toplusözleşmekültür1

Toplantıda Kültür Memur-Sen heyeti adına Genel Başkanımız Mecit Erdoğan, kültür ve sanat hizmet koluna ilişkin tekliflerin sunumunu gerçekleştirerek, toplu sözleşme masasına taşıdığımız tekliflerin haklılığını ve gerekliliğini gerekçeleriyle birlikte açıkladı.

6toplusözleşmekültür3

Kültür Sanat Hizmet Kolu çalışanlarının mevcut sorunlarının çözülmesinin, mali ve sosyal haklarının geliştirilmesinin Türkiye’nin kalkınmasına katkıda bulunacağının görülmesi gerektiğini ifade eden Genel Başkanımız Erdoğan, toplantı sonrasında yaptığı değerlendirmede, “Kritik maddelerimizi görüşmeye devam edeceğiz. Görüşülmesi gereken bütün makamlarla görüşeceğiz ve dertli olduğumuzu ve haklı olduğumuzu savunacağız. Mücadelemiz, haklarımızı savunma ve diplomasi son ana kadar devam edecektir. Kamu İşveren Heyeti Kültür ve Sanat çalışanlarını yük değil, güç olarak görmeli. Milletimize hizmet eden Kültür ve Sanat çalışanlarımızın emeği karşılık bulmalı. Emeğin ve emekçinin toplu sözleşme masasından beklentisi karşılık bulmalıdır.” ifadelerini kullandı.  

6toplusözleşmekültür5

Toplantıya katılan Kültür ve Turizm Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı heyetlerine katılımlarından dolayı teşekkür ederiz.  

6toplusölşemekültür7

6toplusözleşmekültür6

6toplusözleşmekültür2

 

HABER 7 SON DAKİKA