KÜTÜPHANE VE MÜZELERİ TALAN EDENLERİ KINIYORUZ
Eklenme tarihi : 15.10.2014 13:49:54 - 3870 Okunma

Kobani(Ayn el Arab)’ye yapılan saldırılar bahanesiyle 6 Ekim’den bu yana düzenlenen eylem ve protestolar sırasında bir çok Müze, Kütüphane, Okul, Kültür Merkezi ve Hastane, protestocular tarafından  yakıldı, yıkıldı, talan edildi ve yağmalandı. Öte yandan bu gözü dönmüşler, 33 insanın hayatını kaybetm esine neden oldu.

Ülkemizdeki kardeşlik bağlarını koparmak için harekete geçen gizli güçler tekrar iş başında. Çözüm sürecinden rahatsız olan karanlık yapılar bu kez de Kobani’yi bahane göstererek yandaşlarını sokağa döktüler. Başta okullara, müzelere, kütüphanelere ve hastanelere saldıran gözü dönmüşler bu kurumları yaktılar, yıktılar ve yağmaladılar.

Savaşlarda, müzeler, kütüphaneler, hastaneler ve okulların çatılarına buraların müze, kütüphane, hastane ve okul olduğunu belirten bayraklar dikilirdi. Bu sayede bu vb. yapıların saldırıya maruz kalması, yakılıp yıkılması önlenmiş olurdu. Büyük savaşlarda bile kütüphaneler, müzeler, hastaneler  ve okullar talan edilmemiştir.

 

varto kultur merkezii

 

Son olaylarda;  Diyarbakır Ziya Gökalp Müzesi'ne yapılan saldırı sonucunda müze binası tamamen tahrip edilmiş, müze envanterinde bulunan yaklaşık 20 eser çalınmış, çok sayıda kitap yakılmıştır. Barbarlar tarih boyunca olduğu gibi kütüphaneye, müzeye ve kitaplara saldırdı. Siirt İl Halk Kütüphanesi tamamen kullanılmaz hale geldi. Basiretsiz siyasetçilerin kışkırtması sonucu, barbarlar tarafından, çocukların kütüphaneleri yakıldı. Muş Varto Kültür Merkezi yakıldı ve yağmalandı.

Kitapla, kültürle, medeniyetle hiç alakası olmayan, yıkmaktan ve yakmaktan başka hiçbir şey bilmeyenler toplumun değer verdiği kurumlara saldırmaktadır. Müzeler ve kütüphaneler, medeniyetlerin hafızaları ve temellerinden ikisidir. Bu ikisinin olmadığı bir toplum, medeni değil, ilkeldir. Kütüphane ve Müzeleri yakıp-yıkanlar akıllarıyla ve duygularıyla yaşamayı bilmeyenlerdir.

Gezi Parkı, 17 ve 25 Aralık Küresel Operasyonuyla Türkiye’nin demokratik ve ekonomik istikametini değiştiremeyenler, bu sefer de Kobani bahanesi ile ülkemizi kaos planları içerisine çekmeye çalışıyorlar. Ama boşa çaba sarf ediyorlar. Çünkü millet Yeni Türkiye’yi Eski Türkiye’ye döndürme hesapları yapanları artık çok yakından tanıyor. Halkımız ülke bütünlüğümüzü hedef alan yapıların oyunlarını bozmaya devam edecek. Ülkemize ve milletimize karşı kurulan komplolara bu millet asla boyun eğmeyecek, Anadolu insanının değer ve kıymetlerini millet olarak hep beraber koruyacağız. Bu aziz millet yüzyıllardır kardeşçe yaşamış ve yaşamaya da devam edecektir.

 

ziya gökalp

 

Tahrip edilen, yakılan ve yağmalanan kütüphaneleri, müzeleri, okulları ve diğer tesisleri, yeniden ihya ve inşa aşamasında sendikamız gerekli çalışmaları hassasiyetle takip edecektir.

Kültür Memur-Sen olarak, okul,  kütüphane ve müzeleri yakıp-yıkanları, yağmalayanları kınıyoruz. Milletimizi, oynanan oyunlara karşı uyanık olmaya, kendi kültür ve medeniyet değerlerini  yakanları ve yağmalayanları iyi tanımalarını bekliyoruz. Milletimizin bu aziz vatanda kurmuş olduğu 1000 yıllık kardeşliğimizi  kimsenin bozmaya gücünün yetmeyeceğine olan inancımız tamdır.

HABER 7 SON DAKİKA