MEMUR-SEN’DEN AZERBAYCAN’A DESTEK MESAJLARI
Eklenme tarihi : 30.09.2020 09:26:35 - 1150 Okunma

Ermenistan’ın Azerbaycan’a yönelik başlattığı saldırılar sonucunda meşru müdafaa hakkını kullanan Azerbaycan’a destek mesajları devam ediyor. Memur-Sen Konfederasyonu, hem Azerbaycan Cumhurbaşkanı ilham Aliyev’e hem de Azerbaycan Hemkarlar İttifaqı Konfederasyonu Başkanı Settar Mehbaliyev’e destek mektubu göndererek Azerbaycan’ın yanında oldukları mesajını iletti.

Ermenistan ordusunun Dağlık Karabaş bölgesi başta olmak üzere sivil yerleşim yerlerine yönelik saldırılarının ardından Azerbaycan da Ermenistan’a yönelik ileri harekatına devam ederken Memur-Sen Konfederasyonu da Azerbaycan’a destek açıklamasında bulundu.

Memur-Sen Konfederasyonu, öncelikle Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’e ve ülkenin önemli sivil toplum örgütlerinden biri olan Azerbaycan Hemkarlar İttifaqı Konfederasyonu Başkanı Settar Mehbaliyev’e birer destek mektubu gönderdi.

aliyevmektup_2

Cumhurbaşkanı Aliyev’e gönderilen destek mektubunda Azerbaycan’ın Ermenistan işgaline karşı gösterdiği kararlılığın takdire şayan olduğu belirtildi.

“Özellikle, içinde bulunduğumuz süreçte terör ve katliamla temayüz etmiş Ermenistan’a karşı yürütülen diplomatik ve askeri faaliyetlerin bütününde devletimiz Türkiye ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın deklare ettiği irade, hem milletimizin hem de Memur-Sen’imizin fikrini de yansıtmaktadır.” İfadelerinin kullanıldığı mektupta bir emek örgütü olarak birlikteliğin gerekliliklerinin yerine getirileceği vurgulandı.

Ermenistan’ın politikalarını dünyaya, emek örgütlerine ve insan onurunu önceleyen uluslararası kurum, kuruluş ve sivil mecralara, bütün çıplaklığıyla anlatmak çabalarında, Memur-Sen olarak öncülük yapmayı ve paydaş olmayı, iki ülke arasındaki kadim kardeşliğin gereği olarak kabul edildiği belirtilen mektupta “Bu çerçevede, Azerbaycan’ın en büyük emek örgütü Azerbaycan Hemkârlar İttifakı Konfederasyonu ve onun değerli başkanı Settar Mehbaliyev kardeşimle birlikte Türkiye-Azerbaycan, Erdoğan-Aliyev kardeşliğini emek platformunda, sivil toplum mecrasında, uluslararası arenada sergilemekten, stratejik ve taktik bir faaliyet olarak sürdürmekten bir an geri durmayacağız.” İfadelerine yer verildi.

Memur-Sen’in Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev’e gönderdiği destek mektubunda ayrıca şu ifadeler yer aldı: “Ortak tarihimiz, ortak inancımız, ortak coğrafyamız ve ortak irademiz üzerinden birlikte inşa ettiğimiz “tek millet iki devlet” tasarımlı ortak kimliğimiz, sadece Ermenistan’a karşı değil bu dostluk ve kardeşliği kendisi için risk gören bütün ülkelere ve çok uluslu yapılara karşı da en büyük gücümüz olarak görüyor ve yaşatmakta ısrar ediyoruz.

Azerbaycan bizim açımızdan hür ve müstakilliği korunması, sağlanması ve üzerinde daim titrenmesi gereken kardeş ülkedir. Bu bakışla Ermenistan’a karşı yürüttüğünüz bağımsız ve özgür diklenişinde ve Azerbaycan topraklarını Ermenistan işgalinden kurtarma şahlanışında her an ve her zaman yanınızda olduğumuzu beyan eder, bu kutlu seferde Allah zatınızın ve ordunuzun yar ve yardımcısı olsun.

settarmektup

“Ermenistan’ın İkircikli Tutumunu Uluslararası Platformlarda Bertaraf Edecek Ortak Çalışmalar Yürütmekten Gurur Duyarız” 

Memur-Sen tarafından kaleme alınan bir diğer destek mektubu ise Azerbaycan Hemkarlar İttifaqı Konfederasiyası Başkanı Settar Mehbaliyev’e gönderildi.

Mehbaliyev’e gönderilen ve Azerbaycan halkına ve emekçilerine işgalci tutuma gösterdikleri onurlu duruştan dolayı teşekkür edilen mektupta “Hür ve müstakil Azerbaycan’a karşı emperyalizmin aparatı Ermenistan’ın yürüttüğü “terör” politikalarını telin etme ve her ne koşulda olursa olsun kardeşlerimizin yayında olma irademizi kesin ve keskin bir kararlılıkla beyan ediyoruz” ifadelerine yer verildi.

Ermenistan, gerçekte devlet olma vasfından uzak, terör örgütü gibi davranmayı tercih eden aparatif bir organizasyon olduğu belirtilen mektupta geçmişten bugüne Azerbaycan’a yönelik saldırıların kökeninde de bu vasfın olduğu vurgulandı.

Ermenistan’ın bölge barışına kasteden yaklaşımlarını ve hukuk dışı faaliyetlerine yönelik uluslararası mücadelede birliktelik mesajı verilen mektupta “İnsani diplomasi, insan onuru odaklı tepki ve özgürlük temelli emek hareketi kimliklerimizle, hepsinden öte kardeşliğimizle Ermenistan’ın vahşetine karşı yanınızda olmaktan, bu kini sonuçsuz bırakacak desteği vermekten ve uluslararası zemindeki ikircikli tutumu bertaraf edecek ortak çalışmalar yürütmekten ancak onur ve gurur duyarız.” denildi.

Azerbaycan’ın hür ve müstakil kimliğine yönelmiş her tehdidi kendi dirençleri ve dirayetleriyle muhatap olacağının altı çizilen mektupta Memur-Sen ailesinin kardeşlik tavrının ve iradesinin doğal sonucu olarak Azerbaycan Hemkarlar İttifaqı Konfederasyonu’nın aldığı her karara, yürüttüğü her çalışmaya, deklare ettiği her iradeye paydaş olunacağı belirtildi.

Settar Mehbaliyev’e gönderilen destek mektubunda ayrıca şu ifadeler de yer aldı: “Bütün bu çerçeveyi ortaya koyduktan sonra Büyük Memur-Sen ailesi adına bir hususun da özellikle altını çizmek istiyorum.

Azerbaycan Hemkârlar İttifakı Konfederasyonu’nun vatansever ve antiemperyalist iradeyi takdirlerimizi, Ermenistan’a karşı verilen mücadelede fikri ve fiili katkılarınızın gönlümüzde yer, tarihin not ettiğini bildirirken kardeşliğimizin daim, gücümüzün ve hedefimizin ortak olduğunu da bu vesileyle bir kez daha hatırlatıyorum.

Azerbaycan’ın egemenlik hakkını kullanması noktasındaki güçlü iradesini destekliyor, Can Azerbaycan’ın bu mücadeleden zaferle çıkacağına inanıyor, bunun için her türlü desteği vermeye hazır olduğumuzu milletimizin huzurunda ve tarihin eşiğinde bir kez daha deklare ediyoruz.
Dualarımız ve desteğimiz Azerbaycan’ın zaferi için…”

Yalçın’da Mehbaliyev’e Destek Telefonu 

Gönderilen destek mektuplarının yanı sıra Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Azerbaycan Hemkarlar İttifaqı konfederasyonu Başkanı Settar Mehbaliyev ile telefonda görüşerek Azerbaycan halkının ve emekçilerinin yanında oldukları mesajını verdi.

Azerbaycan’ın meşru müdafaa hakkını kullandığını belirten Yalçın, Memur-Sen’in her zaman bu iradeyi destekleyeceğinin altını çizdi.

HABER 7 SON DAKİKA