YALÇIN, ÇALIŞMA BAKANI SELÇUK’LA GÖRÜŞTÜ
Eklenme tarihi : 01.02.2021 13:12:37 - 902 Okunma

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Genel Başkan Yardımcıları Hacı Bayram Tonbul ve Soner Can Tufanoğlu ile birlikte, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’u ziyaret etti.

Bakanlıkta gerçekleştirilen görüşmede Genel Başkan Ali Yalçın, 2020’nin son KPDK Toplantısının olduğu gün Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mithat Sevin’in vefatı nedeniyle toplantının zorunlu olarak ertelendiğini belirterek gerçekleştirilemeyen KPDK toplantısının uygun tarihte icra edilmesine ilişkin beklentiyi Bakan Selçuk’a iletti.

Konfederasyonlar olarak 2020 Kasım KPDK hazırlıkları çerçevesinde daha önce bakanlıkta bir araya gelinmiş ve “Sözleşmeli İstihdamın ele alınma ihtiyacı, YHS kadrosundaki personelin GİH sınıfına aktarılması, kamu personelinin kadro-derece sınırlamasının kaldırılması, kamu görevlileri için “Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği” Sınavlarının tüm kurumlarda rutin şekilde yapılabilmesi, sendikacılıkta evrensel ilkeler gereği 4688 Sayılı Kanunun yeniden düzenlenmesi, sivil itaatsizlik eylemine gerekçe kamu mevzuatında darbe artığı hükümler içeren Kılık-Kıyafet Yönetmeliği’nin yeniden ele alınması başlıklarında ön uzlaşı sağlanmış ve 6 başlığın görüşülmesi teklifi Bakanlığa iletilmişti.

Genel Başkan Ali Yalçın, Bakan Selçuk’a görüşmede devam eden sorunları, çözüm önerilerini ve beklentileri aktardı. KPDK’da görüşülmesini teklif ettikleri konulara ilişkin ön hazırlık raporlarını sunan Yalçın, 2021 Ağustos’ta yapılacak olan 6.Dönem Toplu Sözleşmesi’nden önce 4688’de değişiklik yapılması konusunda Bakan Selçuk’a daha önce iletilen hususlara ilişkin Memur-Sen tarafından hazırlanmış olan yazılı metni de teslim etti. Yalçın ayrıca salgın döneminde en fazla sorumluluk alan, yük çeken sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının talep ve beklentilerini de Bakan Selçuk’a aktardı.

Sözleşmeli Personelin Sorunlarının Çözümü İçin Adım Atılmalı
Sözleşmeli İstihdamın haklar ve sınırlar boyutuyla kamuda tartışma yaratmaya devam ettiğini belirten Genel Başkan Yalçın, konuya ilişkin hazırladıkları “Sözleşmeli Raporu”nu Bakan Selçuk’a teslim ederek, “Sözleşmeli personelin çözüm bekleyen sorunları var. Kadro beklentisi var. Bu konu zamana yayılmamalı, zamanında adım atılması için ilgili taraflar ivedi çalışma yapmalı diye düşünüyoruz” dedi.

Beklenti Karşılansın Memur Rahatlasın
Yalçın salgının birçok şeyi etkilediği gibi çalışma hayatını da etkilediğini ifade ederek, “Enflasyon rakamları başta temel gıda ve tüketim maddelerini yükseltti. Çalışanların alım gücünü ise düşürdü. Memur-Sen olarak beklentilerimizi kamuoyuna da deklare ettik. Maliye Bakanı ile görüşerek seyyanen zam beklentimizi aktardık. Memur beklenti içerisinde. Memur-Sen olarak beklenti karşılansın, kamu personeli rahatlasın istiyoruz” şeklinde konuştu.

Bakan Selçuk ise KPDK’nın zorunlu bir nedenle ertelendiğini ifade ederek hayatını kaybeden Mithat Sevin başkan için baş sağlığı dileğini iletti. Selçuk, “Mart ayında 2021’in ilk KPDK’sı var. Konuyu bir değerlendirelim. Zaman daraldı. Gerekirse Mart KPDK’sını da öne çekerek bir tarih belirleyelim ve sosyal taraflarla paylaşalım” dedi.

HABER 7 SON DAKİKA