Esmeray’a Anlamlı Ödül
Eklenme tarihi : 06.07.2015 15:02:49 - 5840 Okunma

Kültür Memur-Sen Antalya İl Temsilcisi Esat Esmeray, uyuşturucu ile yapmış olduğu mücadele nedeniyle Bağımlı Yaşamevleri Gönüllüleri Derneği tarafından ödüle layık bulundu.

Esmeray, uyuşturucu ve madde bağımlılığına karşı mücadelerinin artarak süreceğinin altını çizerek herkesi uyuşturucu ile mücadele etmeye çağırdı.

MADDEYE BAĞIMLI İNSAN ÖZGÜR OLAMAZ

Böylesine önemli bir ödüle layık görüldüğü için mutlu olduğunu belirten Esmeray, "Madde kullanımının sağlık, suç, yargı, sosyal refah, eğitim, güvenlik, ulaşım, ülke içinde ve ülkeler arası ticaret için bir dizi doğurguları vardır. Bu tür maddelerin kullanımı sadece gençlerin bireysel yaşamını olumsuz etkilemekle kalmaz, toplumu da etkiler. İnsan var oluşundan itibaren hep özgürlüğünü kazanma uğruna mücadeleler vermiştir, hala da vermektedir. Özgürlük, herhangi bir kısıtlamaya, zorlamaya bağlı olmaksızın düşünme veya davranma, herhangi bir şarta bağlı olmama durumudur. Dolayısıyla, herhangi bir maddeye bağımlı olan insan özgür olamaz" ifadelerini kullandı.

BERABERİNDE DİĞER SUÇLARI GETİRİYOR

Esmeray, maddeye karşı gösterilecek irade kullanmak ya da kullanmamakla ilgili olduğunu belirterek "Kullandıktan sonra merkezi sinir sistemi bozulduğu için insanın sağlıklı hareketlerde bulunması zaten beklenemez. Maddenin etkisindeyken kendisi dahil, etrafına zararlı bir insan haline gelebilir. Bağımlı kişi, maddenin etkisinde bir yaşam sürdürmeye başladığı ve maddenin denetiminde hareket ettiği için, yaşamla ilgili sorumluluklarını yerine getiremez. Maddeyi kullanmak başlı başına bir suçtur, ayrıca madde beraberinde de diğer suçları getirmektedir." dedi

EN BÜYÜK GÖREV EĞİTİM KURUMLARINA DÜŞMEKTE

Genç bir nüfus yapısına sahip olan ülkemizde sigara, alkol ve uyuşturucu madde ile tanışma ve madde kullanım yaşının giderek düştüğü ve 12-17 yaş arası gençlerin risk altında olduğu yapılan çalışmalarla ortaya konduğuna işaret eden Esat Esmeray, "Bu bakımdan gençlerin zararlı alışkanlıklardan korunması ve onlara sağlıklı yaşama bilincinin kazandırılmasında en büyük görev eğitim kurumlarına düşmekte, bu bağlamda okul, öğretmen, aile ve toplumun işbirliği daha da önem taşımaktadır" şeklinde konuştu.

Uyuşturucu ve madde bağımlılığının ülkemizde gençler başta olmak üzere herkesi etkileyen bir sağlık sorunu olarak karşımıza çıktığını vurgulayan Esat Esmeray, bağımlılığın tedavi edilebilir bir hastalık olduğunu söyleyerek şöyle devam etti: "Yağmur tanesi olmak elimizde. Küçük dokunuşlarla hayata kazandırılması mümkündür. İmkanlarımız doğrultusun da bu süreci gerçekleştirmeye çalıştık. Ailelerin bu konuda bilinçli olmadığını gördük. İletişim konusunda aileler, çocuklarından ne yazık ki fazlasıyla kopuk."

UYUŞTURUCUYA KARŞI AÇTIĞIMIZ SAVAŞ DEVAM EDECEK

Kültür Memur-Sen ailesi olarak uyuşturuya karşı açtıkları bu savaşı imkanları doğrutusunda geliştirmek istediklerini ifade eden Esmeray, ‘’Gayemiz insanları, gençlerimizi dünyamızda ve ülkemizde her geçen gün hızla artmakta olan uyuşturucuya karşı uyarmak. Vatandaşımızı bilinçlendirmek için uyuşturucu ve madde bağımlılığı hakkında kötü durumlara düşmeden bildiklerimizi yazarak, paylaşarak dikkat çekmeye ve uyarmaya çalışıyoruz. Uyuşturucuya karşı açtığımız savaş bundan sonra da devam edecek." ifadelerini kullandı.

HABER 7 SON DAKİKA