KONFEDERASYONUMUZUN ÜYE SAYISI 500 BİNİ AޞTI, YETKİLİ SENDİKA SAYISI 7'YE ÇIKTI...
Eklenme tarihi : 30.11.-0001 00:00:00 - 1571 Okunma
Sendikal mücadelede kamu görevlilerinin değişmez temsilcisi haline gelen Memur-Sen, Türkiye'nin en büyük memur konfederasyonu olma özelliğini üye sayısını 500 binin üzerine çıkararak devam ettirdi.

 

Bir sivil toplum örgütü için 500 bin üye sayısına ulaşmak, demokratikleşme ve sivilleşme konusunda henüz rüştünü ispatlama aşamasındaki ülkemiz için sıra dışı anlamalar barındırmaktır. Memur-Sen'in bu başarısı, demokratikleşme ve sivilleşme iradesinin, derinleşmesinin, kalıcı hale gelmesinin en önemli göstergelerinden biridir. 15 Mayıs'lar da  sendika üye sayılarına ilişkin resmi  ilan yapıldığı için  çalışanların yönelimleri, tercihlerinin tescili bakımından son derece önemlidir.  Bu yıl 15 Mayıs, Memur-Sen  ve yeni Türkiye'nin   en yüksek perdeden duyurulduğu tarih olmuştur. Bu tarih her türlü karalama, iftira, yol kesme çabalarına karşın demokratik ve sivil Türkiye talebinin, sendikal samimiyetin ödüllendirildiği bir tarihtir.

 

Memur-Sen kurumlarda imzalanan mutabakat rakamlarına göre yetkili sendika sayısını 7'ye çıkardı. Diyanet-Sen, Toç-Bir-Sen, Bem-Bir-Sen, Sağlık-Sen, Enerji Bir-Sen'den sonra Eğitim Bir-Sen ve Bayındır Memur-Sen de, rakip sendikaların üye sayılarını geride bırakarak genel yetkili sendika olma hakkını elde ettiler.

 

04-06 Mart 2011 tarihinde gerçekleştirilen Türkiye Buluşması'nda en az 500 bin üye hedefi belirleyen Memur-Sen, gelecek  3 yılın  sonunda, daha özgür,daha adil bir Türkiye ve  en az 750 bin üye, bütün hizmet kollarında yetkiye ulaşma hedefini koymuştur.

 

 

 *    BAޞARI HEP BİRLİKTE ÇALIޞMANIN ÜRÜNÜDÜR

 

Memur-Sen'in başarıları ve kazanımları, üyesinden ilçe başkanına; yönetim kurulu üyesinden şube başkanına; işyeri temsilcisinden il temsilcisine; sendika genel başkanından Konfederasyon genel başkanına kadar herkesin, yani adanmış  gönüllerin, emek, özgürlük, hak ve hakikat her yerde, her zaman, her durumda ve hep birlikte çalışmasının karşılığıdır.

 

Dışarıdan bakanları şaşırtan bu sendikal vizyon ve başarıların arkasında   Kurucu Genel Başkanı merhum Mehmet Akif İNAN'ın arkadaşlarıyla birlikte 9 Haziran 1995'te kurduğu Memur-Sen'i, 15 Mayıs 2011'de 500 bin üyelik bir aileye dönüştürme vaktidir, bu soylu mücadeleye sen de katıl sesi ve davetine, yüreğiyle ses ve omuz veren büyük Memur-Sen ailesi vardır.

 

Memur-Sen'in kendisine hedef olarak belirlediği, daha özgür,daha adil, daha çok kalkınmış bir Türkiye ve  en az 750 bin üye, bütün hizmet kollarında yetkiye ulaşma hedefine ulaşması da zor olmayacaktır.

 

Hak arayışında kamu görevlilerinin; demokrasi mücadelesinde milletin ve millet iradesinin; zulüm karşısında insanlığın ve mazlumların sesi ve vicdanı olan ve olmaya devam eden Memur-Sen'in bu yılda Türkiye'nin en büyük ve  yetkili konfederasyonu olmasında  emeği geçen büyük Memur-Sen ailesinin genel merkezlerinden şube/il/ilçe teşkilatlarına kadar tüm kurullarına, temsilcilerine üyelerine ve dostlarına  teşekkür ediyor; 'Genel Yetki'nin  bize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyoruz.



 

 

 *  15 Mayıs 2011 itibariyle sendikaların, ilgili kurumlarla imzaladıkları tutanaklara göre, Memur-Sen'e bağlı sendikaların ulaştıkları üye sayıları:

 

DİYANET-SEN: 49 bin 870 üye sayısı

BEM-BİR-SEN  : 39 bin  856 üye sayısı

TOÇ-BİR-SEN : 25 bin 560 üye sayısı

EĞİTİM BİR-SEN  : 195 bin 670 üye sayısı

SAĞLIK-SEN : 135 bin 557 üye sayısı

BÜRO MEMUR-SEN : 32 bin 900 üye sayısı

ENERJİ BİR-SEN : 11 bin 391 üye sayısı

BİRLİK HABER-SEN : 8 bin 580 üye sayısı

BAYINDIR MEMUR-SEN : 7 bin 700 üye sayısı

ULAޞTIRMA MEMUR-SEN: 5 bin 700 üye sayısı

KÜLTÜR MEMUR-SEN : 2 bin 610 üye sayısı   



 

 

 *    İŞžTE MEMUR-SEN, İŞžTE MEMUR-SEN FARKI, İŞžTE BÜYÜMENİN SIRRI

 

İşte kazanımlarımız;

Varlığıyla, Adanmışlığıyla, İnanmışlığıyla, Çözüm odaklı, paydaşlığıyla, Mücadele azmi ve kararlılığıyla, Özgürlükçülüğüyle, Demokratlığıyla, Akademik hizmet sendikacılığıyla, Millet aşkıyla; her zemin ve mekânda, zalimin karşısında, mazlumun yanında olan, Medeniyet değerlerimize bağlı kalarak yeniyi inşa eden,  Yardımlaşma köprüleri kuran, Hak mücadelesinde öncü olan, Sorunlara çözüm üreten, Talepleri kazanıma dönüştüren, Özgürleşme ve sivilleşmeye katkı sunan, Vesayetçi zihniyete karşı duran, Sendikacılığa yeni boyut getiren ve  Egemenlik sadece milletindir diyen Memur-Sen, her alanda sorumluluk aldı, hayal dahi edilemeyen işler yaparak, imrenilen başarılara imza attı.

 

Millet iradesinin tokatlanmasını, milletimizin desteğiyle ve Ortak Akıl la engelledi. Mitingler ve yardım kampanyalarıyla, tüm ezilen dünya mazlumlarına destek vererek, yanında yer aldı.

Diğer iki konfederasyonun katıl(a)madığı Abant Çalıştayı'nda, toplu sözleşme hakkına giden yolu açtı.

Düzenlediği Uluslararası Demokrasi Kongresi yle, demokratikleşme çabalarına hem hız, hem yön verdi.

Kamu görevlilerinin yıllardır beklediği toplu sözleşme hakkının, Anayasa Değişikliği Paketinde yer almasını sağladı.

Bir daha kurulmayacak şekilde toplu görüşme masasını kapattı.

Bir daha kapanmayacak şekilde toplu sözleşme masasının kurulmasını sağlayarak, Toplu sözleşmenin mimarı oldu.

Toplumsal sözleşmeye de toplu sözleşmeye de EVET sloganıyla, Anayasa değişikliğine Evet dedi. Milletimizin % 58'inin Evet demesine katkı sağladı.

 Demokratikleşmenin, özgürleşmenin ve sivilleşmenin önünü açtı.

 2010 toplu görüşmelerinin sonunda, toplu görüşmeye yakışan bir finalle, 9 yıllık toplu görüşme döneminin en kazançlı ve en kapsamlı mutabakat metnini imzaladı.

 

Bu Mutabakat Metni'yle; 2011 yılında kamu görevlilerinin maaşlarına ilk altı ay için %4 ikinci altı ay için %4 olmak üzere toplamda %8.16 maaş zammı alarak, hedef enflasyonun oldukça üzerinde artış yapılmasını sağladı.

 

Ek ödemede 80 TL'lik artış yapılmasını sağladı ve 2 yıllık aradan sonra ek ödemeyi yeniden devreye soktu.

Böylece eşit işe eşit ücret ilkesini adına yakışır bir şekilde uygulattı.

 

Oransal artıştan kaynaklanacak artış dışında aile yardımına ilk altı ay için 20, ikinci altı ay için 20 TL olmak üzere toplamda 40 TL ilave artış yapılmasını sağladı. Toplumda ötekileştirme uygulamalarından kurtulma çabalarının aksine kamu görevlileri arasındaki ötekileştirme çabası olarak nitelendirdiğimiz sözleşmeli personel istihdamı nın kaldırılması için mücadelesini sürdürdü.

 

Bu mücadeleyi verirken, sözleşmeli personelin memur statüsündeki kamu görevlilerinin yararlanmakta olduğu sosyal yardımlardan yararlandırılması çabalarımızın bir sonucu olarak 2010 toplu görüşmelerinde, aile yardımının sözleşmeli personele de ödenmesi kazanımını elde etti.

 

Böylece, eşi çalışmayan sözleşmeli personelin aylık gelirinde; 1 Ocak 2011 tarihi esas alındığında 112,94 TL'lik bir artış elde etti.

 

Sözleşmeli personelden, sözleşme sırasında damga vergisi alınması uygulamasına son verdi. Ben de olmalıyım, ben de varım diyerek sendika üyesi olan kamu görevlilerine, üç ayda bir 45 TL toplu sözleşme primi ödenmesini sağladı.

 

Sağlık çalışanlarının döner sermaye gelirleri ile ek ödeme gelirleri arasında yapılan mahsuplaşmanın aylık olarak yapılmasını sağladı.

 

Bu sayede, sağlık çalışanlarına her ay en düşük ek ödeme tutarı kadar garanti gelir elde etti.

 

399 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname'nin eki I Sayılı Cetvel kapsamındaki yöneticilerin ek tazminat oranını % 200'e çıkartarak, ücret bakımından yaşadıkları mağduriyete son verdi.

 

Engelli kamu görevlileri ile doğum yapan memurları, nöbet görevi ve gece vardiyasından kurtardı.

 

Engelli kamu görevlileri için çalışma saat ve süreleri ile dinlenme zamanlarının farklı belirlenmesini sağladı.

 

Süt izni, analık, doğum ve mazeret izin sürelerinin arttırılmasını sağlayarak, Süt izni süresini 1.5 saatten 3 saate, eşi doğum yapan memurun izin süresini 3 günden 10 güne çıkardı.

 

Hastaya refakat eden kamu görevlilerine ücretli izin imkanı getirdi.

 

Bütün disiplin cezalarına karşı yargı yoluna başvurma hakkını elde etti.

_____________________________________________________________________

 

Sendikaların 2011 yılı  üye sayılarına ilişkin Resmi rakamlar, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından Temmuz ayının ilk haftasında açıklanarak Resmi Gazete de yayımlanacaktır.