12 Mart 1921 İstiklal Marşı'nın kabulünün 86. yılı münasebetiyle
Eklenme tarihi : 20.08.2010 00:00:00 - 1952 Okunma

12 Mart 1921 İstiklal Marşı'nın kabulünün 86. yılı münasebetiyle, Sivil Toplum Kuruluşları (Memur – Sen Konfederasyonu) adına, Kültür Memur – Sen Genel Başkanı Galip YILDIRIM'ın Konuşması :<ğxml:namespace prefix = o ns = urn:schemas-microsoft-com:office:office />

 

       İşgal altında olan bir ülkenin kendi öz benliğine dönmesi ve bu işgalin kırılması için, aynı zamanda bu toprakların işgal edilemeyeceğinin bir ifadesi olarak, o günlerin sancısını derinlerinde hisseden Merhum Mehmet Akif ERSOY Milli Marşımızı kaleme almıştır.

 

        Dünyanın emperyalist kültürün kuşatması altında olduğu bu zaman diliminde, Milli Marş'ın ifade ettiği ruha çok ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum.

 

        Milli Şairimiz Üstat M. Akif ERSOY yazdığı Milli Marşımızda şu iki konuya dikkat çekmiştir. 1-) Bu topraklar (Anadolu) asla işgal edilemez (Askeri emperyalist işgal anlamında) 2-) Yine bu topraklar (Anadolu) yozlaştırılamaz. (Kültür emperyalist kuşatma anlamında) Ama gel gör ki 2'ci şık, yani Kültür emperyalizminin etkisi ise sanıyorum ciddi boyutta çöküş yaşatıyor. Ve diyorum ki; tekrar öz benliğe dönüşün sağlanması gerek. Cephede alamadıklarını masada almaya hevesli olan batılı emperyalistler, şimdi evimizin içinden kitle iletişim araçları (Televizyon ve İnternet aracılığı)ile almayı düşünüyorlar ve asla vazgeçmeyeceklerdir. Çünkü batılı emperyalistlerin hayatta kalması, bu toprakların insanlarının tarihine, medeniyetine, kültürüne, örf ve ananelerine hülasa tarihi arka planındaki bu coğrafyanın insanını besleyecek olan müktesebatı ile buluşturmamaktan geçtiğini bizden iyi bilirler. Ve bu konuda hayli başarılılar çünkü; uyuşturucu, alkol, zina, kumar, hırsızlık, tefecilik hülasa her türlü kötü ahlak  çöküşe sebep olacak bütün kötü alışkanlıklar yozlaşmayı ciddi boyutlara taşımıştır. Saydığım bu kötü alışkanlıklar neslimizi tehdit eder boyuta gelmiştir, uyuşturucu, zina ve içki okullarımızda ilköğretim seviyesine kadar inmiştir. Çanakkale'de ve ardından Kurtuluş savaşı (İstiklal savaşı)nda boğamadıklarını kötü alışkanlıklarla ve kültürel yozlaşmayla denemektedirler. Bunun önünün kesilmesi mutlaka ve mutlaka Milli Şairimizin dediği Asımın nesli olan bizler ve bizim gibi düşünen insanlarla mümkündür.

 

        Merhum Milli Şairimiz M. Akif ERSOY'a tekrar ''İstiklal Marşı'' yazarmısın diyenlere ''Allah bu millete bir daha İstiklal marşı yazdırmasın'' diyerek o günlerden bu günlere kolay gelinmediğinin bir ifadesidir.

 

        Bu duygu ve düşüncelerle Memur – Sen Konfederasyonu adına Kültür Memur – Sen olarak Şairimizin aziz hatıratına saygının bir gereği olarak 12 Mart Tarihinin ''İstiklal Marşı'' günü ilan edilmesini Devletimizden, Hükümetimizden ve ilgili bütün makamlardan talep ediyoruz. Üstadın ruhu şadolsun.

HABER 7 SON DAKİKA