2 SAATLİK İŞ BIRAKMA EYLEMİ SONA ERDİ.
Eklenme tarihi : 20.08.2010 00:00:00 - 2114 Okunma

Emek Platformu bileşenleri Genel Başkanlarıyla birlikte Memur Sen Genel Başkanı Dr. Ahmet AKSU' da basın açıklamasına katıldı.

Emek Platformu Başkanlar Kurulu adına açıklama yapan Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasa Tasarısı na ilişkin itirazları nedeniyle bu eylemi gerçekleştirdiklerini bildirdi. Kumlu, Hükümetin tasarıda gerekli değişiklikleri yapmaması halinde, Yasanın Meclis te görüşüleceği gün Ankara da oluruz dedi. Türk-İş Genel Merkezi önünde toplanan Emek Platformu temsilcileri, kalabalık bir grup halinde buradan iş bırakma eyleminini gerçekleştirildiği Sıhhiye deki Başkent Elektrik önüne kadar yürüyüş gerçekleştirdi. Yürüyüşte sık sık hükümet aleyhine sloganlar atıldı.   Başkent Elektrik Binası önüne gelen Emek Platformu temsilcileriyle birlikte kameralar karşısına geçen Emek Platformu Başkanları adına dönem sözcüsü Türk-İş Genel Başkanı Kumlu, Tasarı hakkında itirazlarımız var. Bu itirazlarımızı, dün, Türkiye nin dört bir yanında düzenlediğimiz basın toplantılarıyla dile getirdik, bugün de iki saat süreyle çalışmama hakkımızı kullanıyoruz. Taleplerimiz dikkate alınmazsa, tasarının Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu nda görüşülmeye başlandığı gün Ankara da olacağız dedi. Açıklamasında, hükümetin kendilerini dinlediğini ancak görüşlerine uymadığını dile getiren Kumlu, Biz bugüne gelene kadar hep diyalogdan yana olduk, olmaya da devam edeceğiz. Yapmayın , etmeyin , dedik olmuyor dedik Efendiyiz ama ensemizde boza pişirtmeyiz dedik, Mütevazılığımızı istismar etmeyin dedik. Dinlediler. Ama uygulamada ciddi bir değişiklik göremedik şeklinde konuştu. Kumlu nun açıklamaları sırasında eylemciler, sık sık grev çağrısı yaparak, İşçi-memur el ele hemen greve şeklinde slogan attılar.

Sloganlar altında konuşmasını sürdüren Kumlu, Biz nemelazımcı olamayız. Kabuğumuza çekilip, önümüze her gelen yasaya evet diyip, çalışanlara kötülük yapamayız. Biz, yüz binlerin sözcüsüyüz. Biz de halktan, demokrasiden ve haktan yana her iktidarı, başımızın üzerinde taşımaya hazırız. Bizim sade ve masum bir amacımız var. Çalışanlarımızın sosyal devlet çatısı altında mutlu, huzurlu çalışmalarını, geleceğe güvenle bakmalarını istiyoruz dedi.

İş bırakma eyleminin ideolojik bir amaç taşımadığını söyleyen Kumlu, iddiaların aksine, ne ideolojik yaklaşıyor, ne yalan söylüyor, sadece ve sadece masum bir amaç için mücadele verdiklerini söyledi. Kumlu, Dün, 7 bin prim gün ve 58-60 yaşa karşı verdiğimiz mücadelede bizimle omuz omuza olanların, bugün iktidar oldukları için 9 bin prim gün ve 65 yaşı öve öve bitirememelerini hazmedemiyoruz. Sosyal güvenliğe bakış açımızın oturduğumuz koltuğa göre değişmemesi gerektiğini düşünüyoruz. Bugün, işçiler, memurlar, emekliler kazanılmış haklarını kaybetmeme mücadelesi için ayağa kalkmıştır. Çünkü gelinen noktada bu eylem artık bir ihtiyaçtır! Hükümete düşen görev, tasarıyı allamaya pullamaya çalışmak değil, taleplerimizi hemen dikkate alarak tasarıda gerekli değişikliği yapmaktır şeklinde konuşmasını sürdürdü.

Emek Platformu adına hazırlanan basın açıklamasında Kumlu ayrıca şu ifadelere yer verdi: Bu ses eş ve çocuklarımızla birlikte 20 milyon insanın sesidir. Halkımızın tümünün bizi desteklediğini de biliyoruz. Eylemlerimize katkı veren herkese teşekkür ediyoruz. Hoşgörüsünden dolayı halkımıza teşekkür ediyoruz. Biz bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da soğukkanlı ve sorumlu davranmaya devam edeceğiz. Biz, barış ve istikrar içinde bir Türkiye istiyoruz. Umuyoruz ki hükümet bu olgun eylemlerden gerekli mesajı çıkarmıştır. Umuyoruz ki Hükümet, gereken uzlaşma zeminini hazırlayacak ve ülke gerçeklerine göre sosyal güvenlik tasarısındaki değişikliği yapacaktır. Bizim maksadımız kavga etmek değil, soğukkanlılıkla sükunetle konuyu çözüme ulaştırmaktır. Basın açıklamasından sonra iki saatlik iş bırakma eylemi sona erdi.

HABER 7 SON DAKİKA