ADBULLAH GÜL MEMURSEN'İ ZİYARET ETTİ
Eklenme tarihi : 20.08.2010 00:00:00 - 1819 Okunma

CUMHURBAŞKANI ADAYI VE KAYSERİ MİLLETVEKİLİ DOÇ.DR.ABDULLAH GÜL MEMURSEN'İ ZİYARET ETTİ.

 

Cumhurbaşkanı adayı ve Kayseri Milletvekili Abdullah GÜL Memur-Sen Genel Merkezi'ni ziyaret etti. GÜL, konfederasyon genel merkezine gelişinde Genel Başkan AKSU, Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyeleri ve bağlı sendika başkanları tarafından bir buket gülle karşılandı. <ğxml:namespace prefix = o ns = urn:schemas-microsoft-com:office:office />

AK Parti cumhurbaşkanı adayı ve Kayseri Milletvekili Abdullah GÜL, beraberinde Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali ŞAHİN, Ak Parti Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma ŞAHİN, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Necati ÇETİNKAYA ve Ak Parti Grup Başkanvekili Sadullah ERGİN, Ankara Milletvekili Salih KAPUSUZ'dan oluşan bir heyetle Memur-Sen Genel Merkezi'ni ziyaret etti. Memur-Sen Genel Başkanı Dr. Ahmet AKSU, Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyeleri ve bağlı sendika genel başkanları ile birlikte yaklaşık 20 dakika başbaşa görüşen Abdullah GÜL, Cumhurbaşkanlığı adaylığı hakkında bilgi vererek, destek istedi. Milli iradeyi, halkın beklenti ve hassasiyetlerini son derece önemsediğini, bu cümleden olarak sivil toplum kuruluşlarını ziyaret ettiğini söyleyen Gül, sözlerine şöyle devam etti: ''Ülkemizin saygın bir memur konfederasyonu olan Memur-Sen'i ve onun saygıdeğer başkanı Dr. Ahmet AKSU'yu, Memur-Sen'e bağlı sendikaların saygıdeğer genel başkan ve yöneticilerini ziyaret etmekten son derece mutluyum. İnşallah seçilirsem tüm milletin, tüm kesimlerin cumhurbaşkanı olacağıma söz veriyorum. Memur-Sen'in sürdürmekte olduğu sendikal mücadelede de tüm Memur-Sen üyelerine başarılar diliyor, tüm Memur-Sen üyelerini içtenlikle selamlıyorum.''

Abdullah Gül ve beraberindeki heyetin Memur-Sen'i ziyaretinden dolayı memnuniyet duyduklarını ifade eden Memur-Sen Genel Başkanı Dr. Ahmet AKSU, ''Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Abdullah Gül'ü evimizde görmekten son derece mutluyuz, gururluyuz. Müstakbel cumhurbaşkanımıza hoş geldiniz der, yeni görevinde başarılar diliyoruz'' diye konuştu.

Görüşmenin ardından basına karşısına çıkan Abdullah GÜL ve Memur-Sen Genel Başkanı Dr. Ahmet AKSU, açıklama yaptı. İşçi ve işveren sendikaları ile memur sendikalarının toplumun büyük kesimini temsil eden önemli kuruluşlar olduğunu ve iki gündür bu kuruluşlara ziyaretler gerçekleştirdiğini belirten Abdullah GÜL, ziyaretlerinde cumhurbaşkanlığı süreci ile ilgili bilgiler verdiğini ifade etti. GÜL, adaylığını duyurduğu ilk günkü basın toplantısıyla ilgili görüşlerini paylaştığını anlattı.

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet AKSU'da, konfederasyonun kurulduğu günden bu yana demokrasi, insan hakları ve millet iradesinin egemenliği konusunda sarsılmaz inanç ve iradesini her platformu ortaya koymuş bir sivil toplum örgütü olduğunu söyleyerek, cumhurbaşkanlığı seçimleri ile ilgili oluşturulmak istenen demokrasi dışı ortama ilk tepki koyan sivil toplum örgütünün Memur-Sen olduğunu belirtti. Seçimlerin ardından halk iradesinin ortaya çıktığını ifade eden AKSU, ''Cumhurbaşkanlığı seçiminde milletin iradesinin tecelli etmesini bekliyoruz. Meclis in kabulü bizim de kabulümüzdür. Milletin iradesi, sıcağı sıcağına Meclis e yansımıştır dedi.

  AKSU, demokrasi dışı kural arayışlarına katılmanın mümkün olmadığını belirterek, GÜL ün cumhurbaşkanlığına adaylığını koyduktan sonra sivil toplum örgütlerini ziyaret etmesinin de tarafsız bir cumhurbaşkanı olacağının ilk işareti olduğunu söyledi.

AKSU, 250 bini aşan bir sivil toplu örgütü olarak artık Türkiye de memurlara yönelik grevli, toplu sözleşmeli sendika hakkının olması ve ücret adaletsizliğinin giderilmesi yönünde GÜL den destek beklediklerini söyledi.

Abdullah Gül ve beraberindeki heyetin Memur-Sen'i ziyaretinde, Memur-Sen Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyeleri, Kültür Memur-Sen Genel Sekreteri ve Genel Başkan Vekili Mecit ERDOĞAN, Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ahmet GÜNDOĞDU, Diyanet-Sen Genel Başkanı Ahmet YILDIZ, Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Mürsel TURBAY, Enerji Bir-Sen Genel Başkanı İbrahim ŞİMŞEK Toç-Bir-Sen Genel Başkanı Günay KAYA, Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf YAZGAN, Birlik Haber-Sen Genel Başkanı Hüsamettin ŞANAL, Ulaştırma Memur-Sen Genel Başkanı Halil İbrahim KÜTÜK, Bayındır Memur-Sen Genel Başkanı Abdülhadi KARASAPAN, Emekli Bir-Sen Genel Başkanı İsrafil ODABAŞ hazır bulundu.

 

HABER 7 SON DAKİKA