AKİF İNAN, 11. VEFAT YILDÖNÜMÜNDE ANILDI
Eklenme tarihi : 30.11.-0001 00:00:00 - 1464 Okunma
Memur-Sen'in kurucu genel başkanı şair ve yazar Mehmet Akif İnan, Memur-Sen Genel Merkezi tarafından düzenlenen gecede anıldı. Gecede ayrıca, hayatlarını kaybeden Diyanet-Sen Genel Başkanı Ahmet Yıldız, Toç-Bir-Sen Genel Teşkilat Sekreteri Tahsin Suda, Bem-Bir-Sen Genel Sekreteri İbrahim Keresteci ve Toç-Bir-Sen Genel Mali Sekreteri Serdar Güllüoğlu'nun ailelerine de plaket verildi.

 

İçkale Otel'de düzenlen anma programına Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu'nun yanı sıra, Hak-İş Genel Başkanı Salim Uslu, Türkiye Yazarlar Birliği Onursal Başkanı Mehmet Doğan, Sağlık Bakanlığı İletişim Koordinatörü ve İnan'ın akrabası Osman Güzelgöz, Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan ve Akif İnan'ın dostları katıldı.

 

src=Gecenin açılış konuşmasını yapan Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Mehmet Akif İnan'ın genel merkez mahiyetinde ve genel başkan statüsünde 'ilk şehitleri' olduğunu ifade ederek, a€œİnan, konfederasyonu kurduğunda üç beş bin üyesi vardı. Ancak O, 3-5 bin üyeye hitap ederken bile, 100 binlere hitap ediyormuş gibi davranırdı. Memur-Sen, Mehmet Akif İnan'ın en büyük mirasıdır. Çünkü Memur-Sen'i kurmak, O'nun için bir sevda idi. Bu sevdanın sonucu olarak, üç-beş binlerden Türkiye'nin en büyük memur konfederasyonu ortaya çıktıa€ dedi.


src= *    MAVİMARMARA'DA ÜYELERİMİZ VARDI


Türkiye'nin ve halkın geleceğini her noktada düşündüklerini ve durumunun iyileştirilmesi için çabaladıklarını ifade eden Gündoğdu, en büyük mücadelelerine ilişkin olarak, a€œTerörist devlet İsrail'e yardım götüren Mavi Marmara gemisinden sonra dokuz şehidimizin anısını yaşatmak için düzenlediğimiz etkinlikler oldua€ diye konuştu.
Gündoğdu, şunları kaydetti:



a€œMavi Marmara gemisinde çok sayıda konfederasyonumuza üye kişi vardı. ޞehit verdiğimiz 9 kişinin de 2'si bizim üyemiz arkadaşların aile mensubuydu. Biz bu insanlar için Türkiye'de geniş çaplı, geniş katılımlı organizasyon düzenleyerek, Terörist devlet İsrail'i protesto ettik.a€



 *    TORBA KANUNLA KAZANIMLARIMIZI ELDE ETMEK İSTİYORUZ
Gündoğdu, Meclis'te görüşmeleri devam eden Torba Kanun Tasarısı hakkında görüşlerini açıklayarak, a€œTorba Kanun ile altına imza attığımız kazanımlarımızı elde etmek istiyoruz. Bir kaza çıksın istemiyoruza€ dedi.

Temelde üyelerinin özlük haklarını korumak için sendikacılık yaptıklarını ifade eden Gündoğdu, çerçevesi devlet tarafından çizilen sendikacılığa da, çerçevesi devlete karşı oluşturulan sendikacılığa da karşı olduklarını belirtti.


 

Referandum sürecinin önemine de dikkat çeken Ahmet Gündoğdu, 'EVET' sonucuyla, Türkiye'nin kirlerinden arındığını, demokratikleşme yolunda önemli bir adım atıldığını vurguladı. Halkın büyük kısmının 'EVET' demesinin ardında, tam demokrat bir anayasa talebi olduğunun gözden kaçırılmaması gerektiğini de dile getiren Gündoğdu, siyasi partilere de çağrıda bulunarak, a€œYeni anayasa çalışmalarında halka vaat ettiklerini ne kadar göz önünde bulunduracaklar bunu birlikte göreceğiz. Yargıda çift başlılığın sona ermesi, eğitimde fırsat eşitliliğinin sağlanması, inanç özgürlüğü yönünde halk tabanlı kararlar alınması için siyasi partilere görev düşüyor. Seçim sonrası, bütün siyasi partilerin ilk işi yeni anayasa olmalıa€ şeklinde konuştu.



src=

Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Salim Uslu da İnan'ı sadece şairliğe ya da sadece sendikacılığa sığdırmanın yanlış olduğunu söyledi.

İnan'ın gelecek nesillere de tanıtılması için daha kapsamlı anma programları düzenlenmesi gerektiğini ifade eden Uslu, öğrenciler arasında çeşitli yarışmalar düzenleyerek İnan'ı tanıtabileceklerini belirtti. Uslu, Akif İnan Enstitüsü kurulmasını teklif etti.



 

Türkiye Yazarlar Birliği Onursal Başkanı Mehmet Doğan ise sendika içinde Akif İnan Akademisi kurulmasının hem bilimsel hem de sendikal alana önemli katkılar sağlayabileceğini söyledi.

 

Memur-Sen eski Genel Başkanı Fatih Uğurlu da, Memur-Sen'in başarısı ve geldiği noktanın gurur verici olduğunu söyledi. Emeği geçen herkesi kutlayan Uğurlu, Filistin Lideri merhum Yaser Arafat'ın kendisine genel başkanken verdiği plaketi, Ahmet Gündoğdu'ya verdi.

 

Mehmet Akif İnan'ın yakın dostlarından Ankara İl Mill Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan da konuşmasında, hocası olarak tanımladığı İnan'ın yetiştirdiği neslin, onun misyonunu Türkiye'nin dört bir yanında sürdürdüğünü kaydetti. Aydoğan, İnan'ın samimiyetiyle ilgili olarak da, a€œAkif İnan, sevgisinde o kadar samimi idi ki, her dostu, 'sadece beni seviyor' zannına kapılırdıa€ şeklinde konuştu.

 

 *    UNUTULMADILAR...UNUTULMAYACAKLAR...

 

src=

 

src=

 

 *    Memur-Sen Genel Başkanı Gündoğdu'nun Diyanet-Sen Genel Başkanı Ahmet Yıldız, Toç-Bir-Sen Genel Teşkilat Sekreteri Tahsin Suda, Bem-Bir-Sen Genel Sekreteri İbrahim Keresteci ve Toç-Bir-Sen Genel Mali Sekreteri Serdar Güllüoğlu'nun yakınlarına plaket verdiği anma programında, Memur-Sen'in başarısı için yoğun çaba gösteren konfederasyona bağlı sendikaların Genel Merkez Yönetim Kurulu üyelerine de plaket verildi.

 

src=

 

 *    Anma programına, Genel Başkan Ahmet Gündoğdu'nun yanı sıra Memur-Sen Genel Sekreteri ve Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Kaçar, Memur-Sen Genel Mali Sekreteri ve Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, Memur-Sen Genel Mevzuat ve Toplu Görüşme Sekreteri ve Enerji Bir-Sen Genel Başkanı Hacı Bayram Tonbul, Memur-Sen Genel Teşkilat Sekreteri Hüseyin Çumak, Memur-Sen Genel Basın ve Halkla İlişkiler Sekreteri Halit Ortaköy, Memur-Sen Genel Eğitim ve Sosyal İşler Sekreteri Ahmet Kaytan, Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar, Toç-Bir-Sen Genel Başkanı Günay Kaya, Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Mürsel Turbay, Birlik Haber-Sen Genel Başkanı Ali Erdoğan, Bayındır Memur-Sen Genel Başkanı Abdulhadi Karasapan, Ulaştırma Memur-Sen Genel Başkanı Halil İbrahim Kütük, Kültür Memur-Sen Genel Başkanı Galip Yıldırım ve bağlı sendikaların genel merkez yönetim kurulu üyeleri katıldı.

 

src=

 






 

src=

HABER 7 SON DAKİKA