GEÇİCİ İŞÇİLERE KÜLTÜR MEMUR-SEN SAHİP ÇIKIYOR.22.06.2007
Eklenme tarihi : 20.08.2010 00:00:00 - 1869 Okunma

4/B diye bilinen, geçici işçilerin kadroya aktarılması ile gündeme gelen istihdam şekli sonucu Kültür ve Turizm Bakanlığı (DÖSİMM) çalışanı 500'e yakın kalifiye geçici işçilerin kadroya atanmasını istiyor ve savunuyoruz.<ğxml:namespace prefix = o ns = urn:schemas-microsoft-com:office:office />

Geçici işçi olarak çalışan personelin, yeni çıkan bir yasa ile kadroya aktarılması gündemde. Güzel bir gelişme olan bu yasanın muhtevası ise, bazı çalışanları üzmüştür. Türkiye genelinde 230 bir civarında geçici işçinin kadrolu olması sevindirici olmakla beraber, yasa çıktığı zamandan önce 2006 yılı içinde 6 ay çalışmış olması gerektiği ibaresi ise bazı çalışan personeli rahatsız etmiştir hatta çok çok üzmüştür. Mesela: Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesinde faaliyet gösteren, DÖSİMM diye bilinen (Döner Sermaye İşletmesi Merkez Müdürlüğü) Kurumu, yasanın çıkarılması aşamasında bir hayli geçici işçi statüsünde eleman almıştır. Hem de bu alınan elemanlar ağırlıkta fakülte mezunu ve bakanlığın ihtiyaç duyduğu ve kendilerinden maksimum düzeyde yararlanabileceği mesleki elemanlardan oluşmaktadır. Örneğin: arkeolog, kütüphaneci, arşivci, sanat tarihçisi, Arap Fars dili mezunu (nadir eserleri okuyan) elemanlardan oluşmaktadır. 500 kişi civarındaki bu elamanlar şimdi bu yasa gereği kapı dışı edilmekle karşı karşıya.

Sadece, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nda çıkarılmakla karşı karşıya kalan eleman 500 civarındadır. Diğer bakanlıkları da hesaba katarsak bu rakam oldukça kabarık çıkacaktır. Madem böyle bir yasa çıkacak, keşke geçici işçi olarak bu elemanlar alınmasaydı. Veya yasa çıkarken 2006 yılı içinde altı ay çalışmış olması gerekir ibaresi konmasaydı. Geçici işçi alımı durdurulsaydı da ondan sonra yasa şekillendirilseydi kimse üzülmezdi. Şimdi ne olacak. Özellikle Kültür ve Turizm Bakanlığı DÖSİMM bünyesinde çalışan ve bakanlığın kalitesini ve bilgi donanımını artıracak olan bu elemanların hepsi çıkarılmakla karşı karşıya. Şimdi kapı dışı edilecek olan bu elemanlar ise hem mesleki anlamda bakanlığa çok lazım olan elemanlardır, hem de bu hükümet tarafından alınmıştır. Fakülte mezunu olan ve mesleki anlamda kalifiye kabul edilen bu arkadaşlar, kendilerinin istihdam edildiklerini düşünerek KPSS imtihanlarına bile hazırlık yapmadılar. Şimdi sormak istiyoruz, hem kaliteyi yükseltmek için, arkeolog, kütüphaneci, arşivci, sanat tarihçisi, Arap Fars Dili mezunu (nadir eserleri okutmak için) bunları istihdam edeceksin, hem de yasayı gerekçe göstererek işine son vereceksiniz. Bunu mağdur edilen bu kitleye anlatamazsınız.

Bakanlığımız en kısa zamanda bu yanlış ve adaletsiz uygulamaya bir son verilmesi için, mutlaka bir çalışma yapacaktır. Çünkü bakanlığımız için en kolay, en risksiz kalifiye eleman istihdam etme şekli budur. Bakanlığımız da bunu dikkate alarak ihtiyaç olan kalifiye elemanları almıştır ve isabetlide olmuştur. Her arkadaşımız bakanlığın verdiği işi bütün hünerlerini ve meslekleri gereği alanları ile ilgili her işi büyük bir titizlikle yerine getirmektedirler.

İnşallah hükümet bu yanlışını görür ve bu güzide 500 civarındaki yetişmiş elemanı zayi etmez. Memur Sen Genel Başkanı Sn.Dr. Ahmet AKSU ile Devlet Bakanı Mehmet Ali ŞAHİN ile görüşmüş ve destek alınmıştır. İşin bu boyutunu görür ve bir çözüm bulunur diye düşünüyoruz. Bakanlık nezdinde görüşmelerimiz devam etmektedir ve bir çözüm bulunması için gerekli girişimler yapılmaktadır.

 

Bu bağlamda, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Sn. Mehmet Ali ŞAHİN yaptıkları görüşmede Memur-Sen Genel Başkanı Dr. Ahmet AKSU'ya 4/B kapsamındaki geçici görevlilerin görevine devamını sağlayacak olan Kararnamenin Bakanlar Kurulunda  imzaya açıldığını ifade etmiş olup, Kültür ve Turizm Bakanlığı da geçici işçiler için gerekli olan 500 adet kadroyu Maliye Bakanlığından talep etmiştir.

 

Kültür ve Turizm Bakanı Sn. Atilla KOÇ'un bu konuyla yakından ilgileneceğinden ve 500 civarındaki yetişmiş kalifiye elemanımıza sahip çıkacağından hiç şüphemiz yoktur.



 

HABER 7 SON DAKİKA