GENİŞžLETİLMİŞž BAޞKANLAR KURULU, TOPLU SÖZLEޞME GÜNDEMİYLE TOPLANDI
Eklenme tarihi : 30.11.-0001 00:00:00 - 1552 Okunma

Memur-Sen Genişletilmiş Başkanlar Kurulu TEDAޞ Sosyal Tesisleri’nde toplandı. Toplantıda, toplu sözleşme yasasıyla ilgili ikincil mevzuat çalışmaları ve bu yılki toplu görüşme sonuçları da değerlendirildi.

Toplantının açılışında konuşan Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, son bir yılda sendikal anlamda büyük kazanımlar elde edildiğini, ancak aralarından ayrılan arkadaşlarının acısı sebebiyle taşıdıkları burukluğu dile getirdi. Serdar Güllüoğlu, Ahmet Yıldız, İbrahim Keresteci ve Tahsin Suda’nın çeşitli vesilelerle hayatlarını kaybettiğini hatırlatan Gündoğdu, bu isimlerin her birinin yeri doldurulmaz kişiler olduğunu ifade etti.

 Bu yılki toplu görüşmelerin toplu sözleşme tadında geçtiğini ifade eden Gündoğdu, “Toplu sözleşme bizim için çok önemliydi. İlk olarak pakette yer almasını sağladık. Sonra da hep beraber el ele vererek yoğun bir çalışma içine girerek Anayasa Değişikliği Paketi’ne referandumda ‘EVET’ çıkmasına katkı sunduk. Toplu görüşmelerde de son 9 yılın en iyi kazanımlarını elde ettik” şeklinde konuştu.

 *    İLK ADIMLAR ABANT’TA ATILDI

Toplu sözleşmeye giden yolun ilk adımının Abant’ta Devlet Bakanlığı’nın organizasyonunda atıldığını hatırlatan Gündoğdu, daha sonra Memur-Sen tarafından Abant’ta gerçekleştirilen ikincil mevzuat çalıştayı ile, toplu sözleşmeye esas teşkil edecek çalışmanın önemine dikkat çekti.

ޞu anda, paketin halk oyuyla kabul edilmesiyle birlikte İkincil Mevzuat üzerine yeni bir çalışmaya başladıklarını da kaydeden Ahmet Gündoğdu, en kısa sürede bu çalışmayı da tamamlamak arzusunda olduklarını kaydetti.

Referandum sürecinde gösterilen yoğun çaba için Memur-Sen’e bağlı sendikaların genel merkez yöneticilerine teşekkür eden Ahmet Gündoğdu, diğer kamu sendikalarının tutumlarının ibret verici olduğunu dile getirdi. Toplu görüşme sürecinde, önemli bir başarıya imza attıklarını da vurgulayan Gündoğdu, “Yeni bir döneme giriyoruz. Son dokuz yılın en iyi sonuçlarını elde ettik. Diğer kamu sendikalarının biri masaya oturmazken, biri de toplam taleplerinde daha fazlasını Memur-Sen hükümetten almış iken, masadan kaçmıştır. Kamu çalışanları kimin kamu çalışanlarının haklarını savunduğunu, kimin savunur gibi yaptığını ibretle izlemektedir” dedi.

 *    YAZGAN: ÖZVERİLİ BİR ÇALIޞMA YÜRÜTÜLDÜ

Toplu görüşmelerde Memur-Sen’in büyük başarı elde ettiğini söyleyen Memur-Sen Genel Mali Sekreteri ve Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan konuşmasında, sendikal kazanımların önemine dikkat çekti. Toplu görüşme ve referandum sürecinde elde edilen başarının bir özveri sonucu kazanıldığına dikkat çekti.

 *    TONBUL, SÜREÇLE İLGİLİ BİLGİ VERDİ

Memur-Sen Genel Mevzuat ve Toplu Görüşme Sekreteri ve Enerji Bir-Sen Genel Başkanı Hacı Bayram Tonbul da konuşmasında, toplu görüşme sürecine yönelik bilgi verdi. Elde edilen başarının küçümsenemeyeceğini ifade eden Tonbul, toplu sözleşmenin yasalaşmasıyla da sendikacılığın anlam kazandığını dile getirdi.

 *    BAYRAKTUTAR: ÖNCE SENDİKA VE KONFEDERASYONUZ

Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar, toplu sözleşme hakkının elde edilmesi ve toplu görüşmelerin beklentilerin büyük bir kısmına denk gelecek kazanımlarla gerçekleşmesinin ardında topyekün bir çalışmanın yattığını kaydetti. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Teşkilat Yasası’nın çıkmasının Memur-Sen ve Diyanet-Sen’in başarısı olduğunu söyleyen Bayraktutar, öncü sendika ve konfederasyon olmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

 *    TURBAY: EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEޞEKKÜR EDİYORUM

Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Mürsel Turbay ise konuşmasında, referandum süreciyle toplu görüşme sürecinin kazançlı bir şekilde tamamlandığını söyledi. Turbay, Memur-Sen camiasının güçlü, birbirini seven ve saygı duyan bir yapıdan oluştuğuna da dikkat çekerek, birlik ve beraberlik içinde güzel kazanımlar elde edildiğini belirtti. Bu başarıda emeği bulunan herkese teşekkür eden Turbay, ikincil mevzuat çalışmalarında da aynı başarının sağlanması için yapılacak çalışmanın önemine dikkat çekti.

 *    KAYA: KAZANIMLAR, MEMUR-SEN FARKINI GÖSTERDİ

Sendikacılığın yeni bir döneme girdiğini söyleyen Toç-Bir-Sen Genel Başkanı Günay Kaya, sendikalı kamu çalışanı ile sendikasız kamu çalışanı arasında bir fark olmasının önemine dikkat çekti. Bu yılki toplu görüşmelerin önemli kazanımlar içerdiğini de söyleyen Kaya, kamu çalışanlarının Memur-Sen’e olan teveccühünü dile getirdi.

 *    KARASAPAN: BU YIL YETKİYE ULAޞACAĞIZ

Toplu görüşmelerde elde edilen başarının kendilerini de gururlandırdığını söyleyen Bayındır Memur-Sen Genel Başkanı Abdulhadi Karasapan da, tabandan yansıyan olumlu tepkiyi katılımcılarla paylaştı. Bu yıl yetkiyi az bir farkla kaçırdıklarını söyleyen Karasapan, gelecek yıl toplu sözleşmeye yetkili sendika olarak katılmak için yaptıkları çalışmaya dikkat çekti.

 *    ERDOĞAN’DAN TEޞEKKÜR

Birlik Haber-Sen Genel Başkanı Ali Erdoğan ise elde edilen başarıya katkı sunan Memur-Sen Genel Merkez Yönetim Kurulu üyelerine teşekkür etti.

 *    ETYEMEZ: BAޞARI, SENDİKAL ÇALIޞMALARA YANSIYACAK

Konuşmasına, toplu görüşmede elde edilen başarıdan dolayı emeği geçenlere teşekkür ederek başlayan Eğitim Bir-Sen Genel Sekreteri Halil Etyemez, bu başarıların sendikal çalışmalara olumlu şekilde yansıdığını kaydetti.

 *    ERDOĞAN: KÜÇÜMSENEMEYECEK BİR BAޞARI

Kültür Memur-Sen Genel Başkanı Galip Yıldırım’ın toplantıda bulunamayışı sebebiyle konuşan Genel Sekreter Mecit Erdoğan da, toplu görüşmede elde edilen başarıyla, toplu sözleşme başarısının önemine dikkat çekti.

 *    Genişletilmiş Başkanlar Kurulu Toplantısına Genel Başkan Ahmet Gündoğdu’nun yanı sıra Memur-Sen Genel Mali Sekreteri ve Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, Memur-Sen Genel Mevzuat ve Toplu Görüşme Sekreteri ve Enerji Bir-Sen Genel Başkanı Hacı Bayram Tonbul, Memur-Sen Genel Teşkilat Sekreteri Hüseyin Çumak, Memur-Sen Genel Eğitim ve Sosyal İşler Sekreteri Ahmet Kaytan, Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar, Toç-Bir-Sen Genel Başkanı Günay Kaya, Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Mürsel Turbay, Birlik Haber-Sen Genel Başkanı Ali Erdoğan, Bayındır Memur-Sen Genel Başkanı Abdulhadi Karasapan, Eğitim Bir-Sen Genel Sekreteri Halil Etyemez, Kültür Memur-Sen adına Genel Sekreter Mecit Erdoğan, Ulaştırma Memur-Sen adına Genel Mali Sekreter Mehmet Kara ve genel merkez yönetim kurulu üyeleri katıldı.

HABER 7 SON DAKİKA