KÜLTÜR MEMUR-SEN'DEN GÜNDOĞDU'YA ZİYARET
Eklenme tarihi : 20.08.2010 00:00:00 - 1985 Okunma

Ziyarete Kültür Memur-Sen Genel Başkanı Galip YILDIRIM'ın yanı sıra Genel Sekreter Mecit ERDOĞAN, Genel Mali Sekreter. İbrahim Ethem ARIOĞLU, Genel Teşkilatlanma Sekreteri Ahmet SEVEN, , Genel Eğitim, Basın Yayın Halkla İlişkiler Sekreteri Yaşar CANDAN, Genel Mevzuat ve Toplu Görüşme Sekreteri Osman AYDEMİR ve Genel Araştırma ve Dış İlişkiler Sekreteri k Ömer IŞIK ile Denetim Kurulu Üyesi ve Adıyaman İl Temsilcisi Yusuf DEMİR katıldı. <ğxml:namespace prefix = o ns = urn:schemas-microsoft-com:office:office />

 src=

Ziyarette, Memur-Sen Konfederasyonun bu sene en çok üyeye sahip olarak Yetkili Konfederasyon olması nedeniyle kendilerini ve şahsında tüm memur-sen camiasını tebrikten sonra,  toplu görüşmeler öncesi Kültür ve Sanat Hizmet Kolu çalışanlarının sorunlarını ve taleplerini Genel Başkan Ahmet GÜNDOĞDU'ya ileterek üzerinde istişareler yapıldı.

 

GÜNDOĞDU toplu görüşme taleplerinin başında yer verdikleri grev ve toplu sözleşme hakkının bizzat Başbakan Erdoğan tarafından vaat edilmiş olmasına rağmen, halen hayata geçirilmediğini söyledi.

 

GÜNDOĞDU, bu yılki toplu görüşmelerde de öncelikli ve mutlak taleplerinin toplu görüşme mizahına son veren ve toplu sözleşme ve grev hakkından kamu çalışanlarının da yararlanmasını sağlayacak Anayasal ve yasal değişikliklerin ivedilikle gerçekleştirilmesi olduğunu kaydetti. Siyaset yasağı kalksın, emekliler sendikalaşsın, Kamu görevlilerine yönelik siyaset yasağı ve seçilme hakkına ilişkin sınırlamaların sona erdirilmesini de istedikleri söyleyen GÜNDOĞDU emeklilerin sendika kurabilmesinin, mevcut sendikalara üye olabilmesinin önündeki engellerin de kaldırılmasını talep ettiklerini de sözlerine ekledi.

HABER 7 SON DAKİKA