MEMUR-SEN BÜYÜK TÜRKİYE BULUŞMASI KIZILCAHAMAM'DA GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Eklenme tarihi : 20.08.2010 00:00:00 - 1631 Okunma

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, 57 ülkeyle vizeyi kaldıran hükümetin memura toplu hakkı sözleşme hakkı vermemesini yakıştıramadıklarını söyledi. Gündoğdu, ''Toplu sözleşme, olmazsa olmazımızdır. Toplu sözleşme olmazsa 2010 yılında masaya oturmayacağımız söyledik'' dedi.

<ğxml:namespace prefix = o ns = urn:schemas-microsoft-com:office:office /> src=

  *   ANAYASA, DARBELERİ VE DARBECİLERİ KORUMAMALI

Memur-Sen'e bağlı sendikaların Türkiye genelindeki şube başkan ve temsilcileri, Kızılcahamam'da bir araya geldi. Genel merkez tarafından gerçekleştirilen organizasyonda bir araya gelen Memur-Sen teşkilatı, ayrıca Şekerbank ve SBN ile imzalanan anlaşmanın töreninde yer aldı.

 

Genişletilmiş Teşkilat Toplantısı'nda konuşan Ahmet Gündoğdu, Türkiye'nin en önemli sorunlarından birisinin demokratikleşememe olduğuna dikkat çekerek, yapılması gerekenin darbeleri ve darbecileri koruyan 82 Anayasası'nın değiştirilmesi olduğunu vurguladı. Gündoğdu, ''Bu kadar geçici madde varken, EMASYA protokolünden kurtulmakla hiç bir şeyi çözmüş olmazsınız. Hürriyetin özgün kılınacağı adımlar önemli, ama bu anayasa varlığını sürdürdüğü sürece bu açılımların bir noktaya takılıp kalacağı endişesini taşıyoruz. Ak Parti, kapatılma davaları konusunda korkulu rüya görmek istemiyorsa, yeni bir anayasa yapmalıdir. Darbeye teşebbüs etmek bir tarafa, rüyalarında görmelerinin önüne geçecek düzenlemeler yapılmalıdır'' şeklinde konuştu.

 

 src=

 

 *    7 YARGIÇ ELİ, 411 VEKİL ELİNİ GEÇERSİZ KILIYOR

Kuvvetler ayrılığının demokratik sistemlerin vazgeçilmez ilkesi olduğunu söyleyen Gündoğdu, ''411 milletvekili özgürlüğe evet diyor, el kaldırıyor. Yargının 7 eli, millet adına evet diyen 411 eli yok sayıyor. Ayrıca, yasamanın alanına mühadale ediyor. Ak Parti'nin kapatılması davası sürecinde, bir çocuğun okuduğu ilahi bile kapatma davasına ek delil olarak sunulurken, 'İmralı'yı muhatap alın, dağa çıkarız' diyenlere ek kararname düzenlenmiyor'' dedi.

 

 

 *    TERÖR, DEMOKRATİKLEŞMEYE ENGEL

Demokratikleşmenin önündeki engellerden birinin de terör olduğunu dile getiren Ahmet Gündoğdu, ''Biz istiyoruz ki bin yıllık kardeşliğimiz yeniden tesis edilsin. Batıdaki anne, evladının şehit olmasını istemezken, görev icabı oraya giden evlatlarından da emin olsun. Güneydoğudaki anne de, evladının kandırılarak dağa çıkarılmasını istemiyor. Kendisi 3 yaşındayken, sofrasından kaldırılarak götürülen babasının en azından mezarının yerini bilmek istiyor. Terörü ve terörden beslenmeyi iş edinenler, ülkemiz için büyük sorun. Bunu iş edinenler siyasetçi, sendikacı, terörist olmuş fark etmez. Bu ülkenin sorunlarının çözüm yeri Meclis, çözüm tarafı millettir. Bataklığı kurutmak için ülkenin kirlerinden arınması lazım. JİTEM, faili meçhul cinayetler, sır odaları, kozmik odalar, ıslak imzalar gibi ne idüğü belirsiz kirliliklerden kurtulup, şeffaf ülkeyi tesis etmemiz gerekir. Bu ülkenin enerjisi boşa harcanmamalı'' dedi.

 

Toplumda kalite aramanın yolunun ırkçılık olmadığını da ifade eden Gündoğdu, ''Gözlerimizin rengi farklı olmasına karşılık hepimizin göz yaşının rengi aynıdır. Kafatasçılıkta kalite aramayın. Kalite insanlıktadır'' dedi.

 src=

 

 *    GENEL BAŞKANLAR KONUŞTU

Genel Başkan Ahmet Gündoğdu'nun konuşmasından sonra, Memur-Sen Konfederasyonu'na bağlı sendikaların genel başkanları gündeme ilişkin görüşlerini açıkladı.

 

Memur-Sen Genel Sekreteri ve Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Kaçar, Memur-Sen Genel Mali Sekreteri ve Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, Memur-Sen Genel Mevzuat ve Toplu Görüşme Sekreteri ve Enerji Bir-Sen Genel Başkanı Hacı Bayram Tonbul, Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar, Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Mürsel Turbay, Toç Bir-Sen Genel Başkanı Günay Kaya, Eğitim Bir-Sen Genel Sekreteri Halil Etyemez, Birlik Haber-Sen Genel Başkanı Ali Erdoğan, Ulaştırma Memur-Sen Genel Başkanı Halil İbrahim Kütük, Bayındır Memur-Sen Genel Başkanı Abdulhadi Karasapan, Kültür Memur-Sen Genel Başkanı Galip Yıldırım ve Emekli Bir-Sen Genel Başkanı İsrafil Odabaş'ın konuşmalarından sonra, İl Temsilcileri kürsüye gelerek düşüncelerini paylaştı.

 

align=left *    İBRAHİM KERESTECİ İCİN MEVLİD OKUNDU

Genişletilmiş Teşkilat Toplantısı'ndan bir gün önce akşam da, Asya Termal Tesisleri'nin mescidinde, trafik kazası sonrası hayatını kaybeden Bem-Bir-Sen Genel Sekreteri İbrahim Keresteci için Mevlid-i Şerif okundu.

 

 *    BAŞKANLAR KURULU TOPLANTILARI GERÇEKLEŞTİ

Genişletilmiş Teşkilat Toplantısı için bir araya gelen Memur-Sen Konfederasyonu'na bağlı sendikalardan daha önce Başkanlar Kurulu toplantısını yapmamış olanlar da kendi başkanlar kurulu toplantılarını yapma imkanı buldu.

HABER 7 SON DAKİKA