MEMUR-SEN'DEN BAŞBAKANA ZİYARET
Eklenme tarihi : 20.08.2010 00:00:00 - 1958 Okunma

Başbakan Recep Tayyip ERDOĞAN, Cumhurbaşkanlığı seçimi konusundaki istişareler kapsamında AK Parti Genel Merkezi nde Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet AKSU, Yönetim Kurulu üyeleri ve bağlı sendika başkanları ve yönetim kurulu üyeleri ile görüştü.18.04.2007 <ğxml:namespace prefix = o ns = urn:schemas-microsoft-com:office:office />

1,5 saat süren görüşmede ağırlıklı olarak, Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile ilgili gelişmelerin konuşulduğu görüşmede, Memur - Sen Konfederasyonu Genel Başkanı Dr. Ahmet AKSU ve Beraberindeki Sendikalarımızın Genel Başkanlarının ortak olarak vurguladıkları konu ise, Meclis iradesini hiçe sayan ve Meclis iradesinin dışında anti demokratik yollarla Cumhurbaşkanı seçme girişimlerini kabul etmediklerini ve halkın iradesinin yansıdığı Meclisin iradesine herkesin saygı duyması gerektiği hatta uyması gerektiği vurgulandı. Halkın iradesini dikkate alan ve Meclis iradesini kullananların yanlarında olacaklarını, Demokrasinin gereğinin bu olduğunun altını çizen Başkanlar, diğer taraftan memurların sorunları ve gündemdeki gelişmeler değerlendirildi. Kamu çalışanlarının sorunlarının çözümünü isteyen Genel Başkan Dr. Ahmet AKSU, memurlara grev ve toplu sözleşme hakkının tanınması gerektiğini vurgulayarak 4688 Sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları Kanunun değiştirilmesi gerektiğinin altını çizdi. Aksu, 2006 yılı toplu görüşmeleri sonrası hükümet ile Memur-Sen arasında imzalanan mutabakat metnindeki memur kazanımlarının da biran önce hayata geçirilmesi için hükümetin adım atması gerektiğini dile getirdi.

Memur-Sen'in başından beri savunduğu ''Eşit işe eşit ücret'' uygulamasının hayata geçirilmesinin elzem olduğunu ve ivedilikle hayata geçirilmesi gerektiğini belirten AKSU, özellikle İçişleri Bakanlığı, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Adalet Bakanlığı gibi kurumlardaki çalışanların ücretleri arasındaki uçuruma dikkat çekti. Başbakan Recep Tayyip ERDOĞAN da Memur-Sen'in konuyla ilgili bir rapor hazırlamasını ve kendisine sunulmasını istedi.

Ziyaret esnasında, söz alan Kültür Memur-Sen Genel Başkanı Galip YILDIRIM Kültür ve Turizm Bakanlığı çalışanlarının ekonomik ve sosyal sorunlarını dile getirdiği konuşmasında bakanlığımız çalışanlarının ek ödeme verilmeyen bir kaç bakanlıktan biri olduğunu, bununda çalışanlar arasında huzursuzluğa ve çalışma barışının bozulmasına ve dolayısıyla iş veriminin düşmesine neden olduğunu, bakanlıkta düşük ücret nedeniyle kalifiye eleman sıkıntısı yaşandığını ve dolayısıyla bakanlıkta kültür seviyesinin düştüğünü söyledi.

HABER 7 SON DAKİKA