MEMUR-SEN'DEN ÜYELERİNE YENİ FIRSATLAR GELİYOR
Eklenme tarihi : 20.08.2010 00:00:00 - 1610 Okunma

Memur-Sen'in, Şekerbank, SBN ve Grup Marmara Sigortacılık Aracılık Hizmetleri ile imzaladığı protokolle, Memur-Sen üyesi memurlar 25 bin TL'lik ferdi kaza sigortası kapsamına alındı.

<ğxml:namespace prefix = o ns = urn:schemas-microsoft-com:office:office /> 

Kızılcahamam Asya Termal Tesisleri'nde düzenlenen törende konuşan Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, bu anlaşma ile, üyelerini risklere karşı da güvence altına almaya çalıştıklarını söyledi. Gündoğdu, ''Üyelerimiz hiç bir ödeme yapmayacaklar. Biz onlar adına primlerini ödeyeceğiz. Ömrü uzatmaya gücümüz yok, ancak acıları paylaşarak hafifletebiliriz. Geçen yıl vefat halinde ödenen ferdi kaza sigortası tazminatı 15 bin TL iken, bu yıl bu rakam 25 bin TL oldu'' şeklinde konuştu.

 

Başkan Gündoğdu, Memur-Sen in 400 bine varan üyesi ve özelde üyelerinin, genelde ise Türkiye nin sesi haline gelmiş büyük bir konfederasyon haline geldiğini belirterek, üyelerini günlük hayat içerisinde gizlenen kazalara karşı teminat altına almak ve gerek zorunlu gerekse isteğe bağlı sigorta branşlarında da piyasadaki fiyatların altındaki prim miktarlarıyla poliçe sahibi yapmak için SBN Sigorta ile yaptıkları anlaşmayı yenilediklerini söyledi.

 

Gündoğdu, SBN Sigorta yla yaptıkları anlaşma ile, üye, sendika çalışanları ve sendikalarına üye iken emekliye ayrılanlara veya sendika üyesi olmaya engel görevlere atananlara önemli avantajlar sağladıklarını kaydetti.

 

Genel Başkan Ahmet Gündoğdu, Öncü ve sorumlu sendikacılığın simgesi Memur-Sen in ve bağlı sendikalarının, kamu görevlilerine yeni ufuklar üreten hizmetlere devam edeceğini bu vesileyle ifade ettiğini sözlerine ekledi.

 

src= 

 

 *    GÜÇLÜ AİLENİN FAYDA SAĞLAYICISIYIZ

Şekerbank Genel Müdür Yardımcısı Abdurrahman Özciğer ise konuşmasında, güçlü içeriğe sahip örgütlenmiş bir yapıyla çalışmaktan mutlu olduklarını söyledi. Bu yapıyla Memur-Sen'in önünde hiç bir engelin duramayacağını söyleyen Özciğer, ''Biz Şekerbank ve SBN; değer ve hizmet sendikacılığı ile 'biz güçlü bir aileyiz' ifadesinin daha da somutlaştırılmasında fayda sağlamak için buradayız. Biz bir arabayız. Siz de bu arabayı süren, arabaya alınacak yolcuları belirleyecek şoförlersiniz. Ancak bu hizmetlerden sadece bu güçlü ve büyük ailenin üyeleriyle eş ve çocukları faydalanabilecek. Bir çok avantaj sunacağız. Sizlerden gelen istek ve öneriler doğrultusunda, kurum ve kuruluşlarla indirim anlaşmaları sağlayacağız'' şeklinde konuştu.

 

 *    BAŞARILI BİR YIL GEÇİRDİK

SBN Sigorta Genel Müdürü Erhan Özsertel de konuşmasında, geçen yıl yapılan anlaşmadan sonra, başarılı bir yıl geçirdiklerini belirtti. Grup ferdi kaza sigortası kapsamında hayatlarını kaybeden Memur-Sen üyelerinin tazminatlarının en kısa sürelerde ödendiğine dikkat çeken Özsertel, ''Keşke, kimse aramızdan ayrılmasaydı da, biz de o tazminatları ödemeseydik. Burada hep beraber olabilseydik. Ancak, daha önce de dile getirildiği gibi, ömrü uzatmak gibi bir gücümüz yok. Güçlü bir aileyle çalıştığımızı biliyoruz. Gelecekte Türkiye'nin en büyük sivil toplum örgütü olarak Memur-Sen'i görüyorum. Bu güçlü ailenin çözüm ortağı olarak burada yer almaktan mutluluk duyuyorum'' dedi.

 

src= 

 

 *    KAZANIMLAR GRUP FERDİ KAZA SİGORTASI<ğxml:namespace prefix = st1 ns = urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags />: Memu-Sen üyeleri, anlaşmanın imzalanmasıyla vefat ve sürekli engellilik halinde 15 bin TL teminat sahibi oldu.

 

Şekerbank tarafından verilecek ve alınması isteğe bağlı olan, 'Memur-Sen Ailem Kredi Kartı' sahipleri ise, ek olarak 10 bin TL teminat daha kazanacak. Böylece toplam tutar 25 bin TL'ye çıkmış olacak.

 

 *   KASKO: Memur-Sen üyeleri, aynı marka ve model için SBN tarafından belirlenen en düşük tarife tutarından yüzde 30 indirim sahibi olacak. Memur-Sen Ailem Kredi Kartı sahipleri, buna ek olarak yüzde 10 daha indirim kazanacak. Toplamda yüzde 40 indirimli kasko anlaşması yapmış olacaklar.

 

 *    ZORUNLU TRAFİK SİGORTASI: Memur-Sen'liler, SBN'nin aracın kayıtlı olduğu ilde uyguladığı  taban fiyat üzerinden araçlarını sigortalı yaptırabilecekler. Ödemelerin Şekerbank'ın, 'Memur-Sen Ailem Kredi Kartı' ile yapılması halinde; 40 TL'ye kadar olan ücretler peşin tahsil edilirken, 41-80 TL arası 2 taksit, 81-160 TL olması halinde 4 taksit, 161-240 TL olması halinde 6 taksit, 241-320 TL olması halinde 8 taksit, 321-400 TL olması halinde 10 taksit, 400 TL ve üzeri miktardaki poliçeler içinse 12 taksit imkanı uygulanacak. Ödeme, diğer kredi kartlarıyla yapılırsa, SBN'nin mevcut uygulaması esas alınacak.

 

 *    POLİÇELER NASIL ALINACAKğ

Yapılan anlaşmayla, Memur-Sen üyelerinin hizmet alması da kolaylaştırıldı. Sözleşme kapsamında yer alan Memur-Sen üyeleri, almak istedikleri Sigorta Poliçesi isteğini, Grup Marmara Sigorta Aracılık Hizmetleri veya Şekerbank Şubeleri'ne ileterek poliçelerini alabilecek.

 

SBN veya Grup Marmara Sigorta'ya yapılan müracat sonrası düzenlenen poliçeler ise, bu kuruluşlar veya il yada ilçedeki Şekerbank şubesi aracılığı ile ulaştırılacak.Ayrıca, Şekerbank Şubelerinden satın alınacak sigorta poliçeleri, başvuru anında ilgili şube tarafından düzenlenerek teslim edilecek.

 

 

HABER 7 SON DAKİKA