MEMURSENDEN MUTABAKAT METNİNİN GEREKLERİ İÇİN BAKAN BAŞESGİOĞLUNU ZİYARET
Eklenme tarihi : 20.08.2010 00:00:00 - 1665 Okunma

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, 2008 Toplu Görüşme Süreci sonrası imzalanan mutabakat metni gereği yapılacak yasal düzenleme ve değişikliklerin bir an önce işlerlik kazanması için Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu ile görüştü.

Ahmet Gündoğdu'nun yanı sıra, Memur-Sen Genel Sekreteri ve Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Kaçar, Memur-Sen Genel Mali Sekreteri ve Büro-Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan ile TOÇ-BİR-SEN Genel Başkanı Günay Kaya da görüşmede yer aldı.

Mutabakat metninin en önemli konularından birisinin 657 Sayılı Kanun'un 4/B maddesi ile 4924 sayılı kanun kapsamında çalışan personele eş durumundan tayin hakkının verilmesi olduğunu söyleyen Gündoğdu, bu konuda yapılacak yasal düzenlemenin, mutabakat metnindeki şartlara uymadığını kaydetti.

Mutabakat metnindeki gibi bir yasal değişiklik beklediklerini kaydeden Gündoğdu, ''Mutabakat Metni'nde, 'kurumun hizmet gerekleri, aynı ünvanlı pozisyon durumu ve ilgili personelin nitelikleri' hükümleri yer alıyordu. Ancak, hükümetin yapmak istediği değişiklik taslağında bu maddelere ek olarak, 'eşin kamu personeli olması, kamu personeli olan eşin naklen atanması mümkün olmayan veya mevzuatı uyarınca zorunlu yer değiştirmeye tabi tutulan görevde bulunması' gibi bir madde eklenerek, mutabakat metni dışına çıkılmıştır. Bunun yeniden düzenlenmesini istiyoruz'' şeklinde konuştu.

 

hspace=0

 

399 Sayılı KHK'ye tabi kamu personelinin yaşadığı ek ödeme mağduriyetini de gündeme getiren Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, 1 sayılı cetvele tabi personelin de ek ödemeden yararlandırılmasını, YPK Kararı'yla oluşan ek ödeme kargaşasının ilgili kararın ödemeyle ilgili hükümlerinde değişiklik yapılarak personel kapsamının genişletilmesini ve mevcut ödeme oranlarının artırılmasını istedi.

Gündoğdu ayrıca, ek ödeme konusunda mühendis ünvanlı kadrolarda görev yapanların ek ödeme oranlarında artış sağlanırken diğer hizmet sınflarında görev yaparken yönetim görevlerine atananların ek ödeme oranlarının artırılmamasının aynı ünvanla aynı kurumda görev yapanlar arasında ücret farklılığıne sebep olduğuna dikkat çekerek, mühendis kökenli şube müdürlerine yönelik ek ödeme oranı artışının diğer hizmet sınıflarından bu göreve atananlar için de gerçekleştirilmesi gerektiğini ifade etti.

<ğxml:namespace prefix = o ns = urn:schemas-microsoft-com:office:office /> 

DHMİ ve MKE başta olmak üzere, kimi kamu kurum ve kuruluşlarında itfaiye hizmetlerini yürüten personelin emeklilik dönemindeki sosyal güvenlik işlemlerinin yardımcı hizmetler kapsamında ele alındığını ifade eden Gündoğdu, bunun belediyelerde olduğu gibi, genel idare hizmetleri sınıfından sayılacak şekilde mevzuat ve uygulama değişikliklerinin yapılmasını istedi.

 

Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu ise, gündeme getirilen konuları, ilgili bakanlık ve kurumlar nezdinde tekrar görüşerek çözüm üretmek için çalışacaklarını söyledi.

HABER 7 SON DAKİKA