SORUNLARI BAŞBAKAN ERDOĞAN'LA GÖRÜŞTÜK
Eklenme tarihi : 20.08.2010 00:00:00 - 1494 Okunma

   'TOPLU GÖRÜŞME PRİMİ' <ğxml:namespace prefix = o ns = urn:schemas-microsoft-com:office:office />

Başbakanlık Resmi Konutu'nda gerçekleşen ziyarette, Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edilen Toplu Görüşme Primi'nin tekrar ödenmesini isteyen Gündoğdu, sendikalı kamu çalışanlarının örgütlü oldukları gerekçesiyle cezalandırılmak yerine ödüllendirilmesi gerektiğini söyledi.

 

 *    'BANKA PROMOSYONLARI'

Banka promosyonlarının tamamının çalışanlara ödenmesi konusunda gerekli yasal düzenlemenin yapılmasını istediklerini de söyleyen Gündoğdu, Milli Eğitim Bakanlığı'nda yetkili sendika olarak Eğitim Bir-Sen'in Kurum İdari Kurulu toplantısında bunun gerçekleştirildiğini hatırlattı. Benzer uygulamanın bütün kamu kurumlarında gerçekleştirilmesini de talep eden Ahmet Gündoğdu, bu uygulamanın gerçekleşmesi halinde çalışanların iş motivasyonunun artacağına dikkat çekti.

 

 *    KATSAYI SORUNU YASAL DÜZENLEMEYLE ÇÖZÜME KAVUŞTURULMALIDIR

Katsayı konusunda Danıştay tarafından ikinci iptal olayının yaşanmasının rahatsızlığına da dikkat çeken Gündoğdu, sorunun yargıyla ilgili olmadan, yasal düzenlemelerle çözülmesinin, vatandaşlarımızın ortak beklentisi olduğunu dile getirdi.

 

 *    'GREVLİ TOPLU SÖZLEŞME HAKKI'

Abant'da gerçekleştirilen Kamu Çalışanlarının Demokratik ve Sendikal Hakları Çalıştayı ve sonuç bildirisi hakkında Başbakan Erdoğan'a görüşlerini aktaran Gündoğdu, Çalıştay'dan kamu çalışanlarına grevli toplu sözleşme hakkı verilmesi ve Avrupa Sosyal Şartı'nın 5 ve 6. maddelerine konulan çekincelerin kaldırılması yönünde sonuç çıktığını da hatırlatarak, kamu çalışanlarının beklentisinin artık grevli toplu sözleşme hakkı olduğunu iletti.

 

 *    28 ŞUBAT MAĞDURLARI ESKİ ÖZLÜK HAKLARIYLA GÖREVLERİNE DÖNMELİDİR

28 Şubat döneminde istifa ettirilen, stajyerliği döneminde memuriyet hakkı verilmeyen, kılık kıyafetinden dolayı post modern darbeciler tarafından mağdur edilen kamu çalışanlarının yeniden eski özlük haklarıyla görevlerine dönebilmesi gerektiğini söyleyen Gündoğdu, göreve başlayanlardan özlük haklarına istinaden yıllık olarak istenen meblağın da devlet tarafından karşılanması gerektiğini kaydetti.

 

 *   FARKLI İSTİHDAM BİÇİMLERİNE SON VERİLMELİDİR

Kamuda farklı istihdamların sona erdirilmesi yönündeki görüş ve tekliflerini de Başbakan Erdoğan'a ileten Gündoğdu, bütün kamu çalışanlarının aynı istihdam biçimiyle kadrolu görev yapması gerektiğini söyledi. Gündoğdu, aynı iş yerinde aynı işte çalışan kişiler arasındaki sözleşmeli-kadrolu ayrımının iş barışını bozduğunu da dile getirdi.

 

 *    'SORUNLARIN ÇÖZÜMÜ KONUSUNDA İLGİLİ BAKANLARLA GÖRÜŞECEĞİM'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ise, toplu görüşme primi konusunda yasal düzenleme için formül arandığını, kendilerinin de en kısa sürede bu sorunu çözmek istediklerini söyledi. Başbakan Erdoğan, diğer sorunların çözümü konusunda da ilgili bakanlarla görüşeceğini kaydetti.

HABER 7 SON DAKİKA