TOPLU GÖRÜŞME UZLAŞMAZLIKLA SONUÇLANDI TOPLU GÖRÜŞME UZLAŞMAZLIKLA SONUÇLANDI
Eklenme tarihi : 20.08.2010 00:00:00 - 1579 Okunma

Memur maaşlarına 2010 yılında yapılacak zammın görüşüldüğü toplu görüşmeler sona erdi.

 

15 Ağustos tan bu yana süren toplantılar 7. turun ardından uzlaşmazlıkla sonuçlandı. <ğxml:namespace prefix = o ns = urn:schemas-microsoft-com:office:office />

 

Toplantının ardından açıklama yapan yetkili konfederasyon Memur-Sen Başkanı Gündoğdu, çalışanlara her açıdan müjde olacak konuların yansımasını çok önemsediklerini, ancak gelinen noktada mali hakların kabul edilmesinin mümkün olmadığını ifade etti.

 

Hükümetin yüzde 2,5 artı 2,5 zam önerisine Memur Sen olarak imza atmayacağımızı söyledik. diyen Gündoğdu, zam teklifinin krizdeki mağduriyeti kapsamadığını vurguladı. 

Hükümetin krize karşı 73 tedbir aldığını ve 54 milyar lira sıcak paranın piyasaya aktarıldığını ifade eden Gündoğdu, 2010 yılında memura önerilen yüzde 2,5 artı 2,5 lik zammın krizde kamu çalışanlarının yaşadığı sıkıntıya çare olmayacağını belirtti.

 

Türkiye nin 2002 den 2008 e yaklaşık yüzde 50 ye yakın büyüdüğünü dile getiren Gündoğdu, ancak bu büyümenin memura yansıtılmadığını kaydederek bu öneriye imza atmalarının mümkün olmadığını vurguladı. 

 

 *    Mutabakat metni imzalayamadıklarını kaydeden Gündoğdu, Toplu sözleşme ve grev hakkı alamamışken iş güvencesini tehlikeye atan maddeyi onaylamamızı istediler. Dimyata pirince gidiyorken evdeki bulgurdan olmamak için direttik. İmza atmayacağımızı belirttik. şeklinde konuştu. Konuyu Devlet Bakanı Hayati Yazıcı ile görüştüklerini aktaran Gündoğdu, İş güvencesinin tartışmaya açılmasını içeren maddeyi mutabakatsızlık metninden kararlılıkla çıkardıklarını söyledi.

 *    Giyim yardımının nakden verilmesi, çocuk yardımı sınırının kaldırılması gibi 40 maddenin kabul edildiğini dile getiren Gündoğdu, bundan sonraki aşamanın Uzlaştırma Kurulu olduğunu, ancak Kurulun kararından çok ümitli olmadıklarını belirtti. Gündoğdu, Bakanlar Kurulu'nun da yüzde 2,5 artı 2,5 zam önerisini kabul etmesi durumunda eylem kararı alacaklarının altını çizdi.


2009 TOPLU GÖRÜŞME TUTANAĞI İÇİN TIKLAYINIZ

HABER 7 SON DAKİKA