YÜZBİNLER FİLİSTİN İÇİN BULUŞTU
Eklenme tarihi : 20.08.2010 00:00:00 - 1816 Okunma

MEMUR-SEN, HAK-İŞ, MÜSİAD, MAZLUMDER ve AGD'nin düzenlediği 'Akan Kan Durana Kadar Her Yer Filistin, Hepimiz Filistinliyiz' mitingi, Ankara Sıhhıye'de gerçekleştirildi. <ğxml:namespace prefix = o ns = urn:schemas-microsoft-com:office:office />

Mitingin açılış konuşmasını yapan Tertip Komitesi Başkanı ve Memur Sen Genel Eğitim ve Dış İlişkiler Sekreteri Ahmet Kaytan, İsrail zulmü ve vahşetine duyarlı kuruluşlar olarak böyle bir miting düzenlediklerini, bu meydanlardan yükselecek sesin, uluslararası arenada ses getireceğine inandıklarını söyledi.

Memur Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu ise, Gazze'de yaşanan vahşete dur diyecek bir ses çıkmamasını üzülerek gördüklerini belirterek, meydanlardan yükselen seslerin, bu sessizliği bozduğunu söyledi.

 hspace=0

Yüzbinlerin doldurduğu mitingde konuşan Memur Sen Genel Başkanı Gündoğdu, ''Sözde uygar dünya devletlerinden bu vahşete dur diyecek cesur bir sesin çıkmadığını üzülerek gördük.  Büyük bir suskunluk var. Dünya sustu. AB sustu. İslam Ülkeleri sustu. BM seyretti. Her geçen gün daha da artan insani tepkilere rağmen, Birleşmiş Milletler'in yüzden fazla kararını fütursuzca ihlal etmeye devam eden İsrail'in bu tavrı, cevabını hep birlikte arayacağımız bir soruyu da beraberinde getiriyor. İsrail; Birleşmiş Milletlerin üyesi midir yoksa Birleşmiş Milletler İsrail'in kölesi midirğ'' şeklinde konuştu.

BM'nin bu acziyetine karşılık, bu kurumun isminin değiştirilmesini öneren Gündoğdu, ortaya konulan tavra uygun olarak ''Dağılmış Milletler'', ''Duyarsız Milletler'' ya da ''Seyirci Milletler'' ismini teklif ettiklerini kaydetti.

 

MEMUR SEN GENEL BAŞKANI AHMET GÜNDOĞDU'NUN MİTİNG KONUŞMASININ TAM METNİ İÇİN TIKLAYINIZ

 hspace=0

 

HABER 7 SON DAKİKA