19 MAYIS ATATÜRK'Ü ANMA GENÇLİK VE SPOR BAYRAMINIZI KUTLUYORUZ!
Eklenme tarihi : 19.05.2022 11:02:23 - 701 Okunma

19 Mayıs, milletimizin var olma mücadelesinin, emperyalist işgalci ülkelerle kora kor hesaplaşmasının ilk basamağı, bağımsızlığı müjdeleyen, yarınlara ufuk çizen bir meşaledir. Samsun’dan yakılan bu meşale; Amasya, Erzurum, Sivas ile Anadolu’ya dalga dalga yayılan bağımsızlık ruhu, milletimizin geleceğine sahip çıkma arzu ve iradesinin en keskin göstergesidir. O sarsılmaz irade sayesindedir ki, düşman kuvvetleri sahip olduğu büyük askeri gücüne rağmen yenilgiye uğratılmış ve vatan topraklarından sökülüp atılmıştır. Bu büyük zafer, hem bir milletin küllerinden yeniden doğuşunun hem de işgal edilen, sömürgeleştirilen milletlerin örnek alacağı bir destanın ifadesidir.

19 Mayıs 1919’un üzerinden 103 yıl geçti. Bu tarihin idraki nesilden nesile aktarılarak bugüne kadar geldi. Ve o mücadele azminin, bağımsızlık coşkusunun, zaferle gelen mutluluğun bugüne yansımasını yaşıyoruz. Medeniyetimizin dirilişinin, gelecek umudumuzun, kendimize olan inanç ve güvenin temeli tarihin derinliklerine kök salmıştır. Çünkü bir milletin gelecek ufkunu belirleyen geçmişidir. Geçmişten ders ve ibret alarak geleceğe emin adımlarla yürümek o kutlu mücadeleyi vermiş kahramanlara vefanın, emanetlerine sahip çıkmanın bir gereğidir.

Bugünü 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı olarak kutluyoruz. Bilhassa gençlerimizin, milletimizin varolma savaşında bir kırılma olan bu tarihin bilincinde olması gerektiğinin altını çizmekte fayda görüyoruz. Zorluklar karşısında yılgınlığa düşmeden zorlukların üzerine giden, engellere takılmak yerine onları aşmak için azimle mücadele eden, uzak diyarların ışıltısına kapılmadan ve görece kolay görünen idealize edilmiş dünyasına tamah etmeden, bu toprakların bağımsız, bu aziz milletin müreffeh, gönül coğrafyamızın ve dünyamızın selameti için Üstad Necip Fazıl’ın ifadesiyle “'Kim var?' diye seslenilince, sağına ve soluna bakmadan fert fert 'ben varım!'” cevabını veren bir gençlik her zamankinden daha fazla önem arz etmektedir. Sahip oldukları dinamizm, heyecan ve ufuk ile gençlerimizin bu gerçeğin idrakinde olduğuna, bu mücadele için özveride bulunduğuna şahitlik ediyoruz. İnançları, azimleri ve gayretleriyle gençliğimiz yarınlarımızın teminatı olmayı ve milletimize güven vermeye devam ediyor.

Bu duygu ve düşüncelerle başta gençlerimiz olmak üzere milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyoruz. Kurtuluş Savaşımızın Başkumandanı Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve kahramanlarımızı rahmetle ve şükranla anıyoruz.

HABER 7 SON DAKİKA