4688 SAYILI KAMU GÖREVLİLERİ SENDİKALARI VE TOPLU SÖZLEŞME KANUNU ÇALIŞTAYI TAMAMLANDI
Eklenme tarihi : 22.01.2024 09:31:28 - 410 Okunma

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın’ın katılımıyla düzenlenen ve 17-19 Ocak 2024 tarihleri arasında Ankara’da gerçekleştirilen 4688 Sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu Çalıştayı tamamlandı.

Çalıştaya, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın’ın yanı sıra: Memur-Sen Yönetim Kurulu üyeleri, Genel Başkanımız Mecit Erdoğan, Genel Başkan Yardımcımız Yasin Kılıç ve Sendika Avukatımız Ahmet Gök ile Konfederasyon bünyesindeki sendikaların genel başkanları ile alanında uzman akademisyenler ve hukukçular katıldı.

46881

4688calistay3

2010 yılında Memur-Sen’in iradesi ve öncülüğünde uygulamaya konulan ve dönemin şartlarına göre pek çok yeniliği değişikliği beraberinde getiren 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu’nun artık kamu görevlilerinin ve emeklilerinin sorunlarını çözme noktasında yetersiz kaldığı bilinmektedir.

4688calistay1

Memur-Sen, 4688 sayılı Kanun’un revize edilmesi ve evrensel ilkelere uyumlu hale getirilmesi için 7. Dönem Toplu Sözleşme’de konuyu “Toplantı Tutanağı” ile kayıt altına almıştı.

Bu itibarla alanında uzman akademisyen ve hukukçuların katılımıyla 4688 sayılı Kanun’un evrensel ilkeler ışığında yeniden ele alınması ve ihtiyacı karşılayacak şekilde revize edilmesine katkı sağlamak, yön vermek amacıyla düzenlenen 4688 Sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu Çalıştayı gerçekleştirildi.

4688calistay2

Çalıştayda özellikle işçi ve kamu görevlileri sendikaları arasında mevzuattan kaynaklı farklı uygulamaların yol açtığı adaletsizlikler masaya yatırıldı.

Alanında uzman isimlerce, Türkiye’deki kamu görevlileri sendikacılığı mevzuatının dünyadaki örnekleriyle; grev hakkı, örgütlenme özgürlüğü, kapsamı, süresi ve işleyişi başta olmak üzere tüm yönleriyle kıyaslanarak tartışıldığı çalıştayda on ayrı başlıkta rapor sunumu gerçekleşti ve müzakereler yapıldı.

4688calistay4

Çalıştay, önümüzdeki günlerde yayımlanacak ve 4688 sayılı Sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu’nun tadili için kapsamlı çözüm önerilerini barındıracak bir rapor seti ile de kayıt altına alınacak. 

GEOMpzGXMAA4_ZX

4688

HABER 7 SON DAKİKA