ARKEOLOGLAR DERNEĞİNDEN SENDİKAMIZA ZİYARET
Eklenme tarihi : 27.11.2014 14:44:03 - 3719 Okunma

Arkeologlar Derneği Başkanı Dr. Soner Ateşoğulları, yönetim kurulu üyesi Aynur Talaakar ve dernek üyesi Nejat Çakmak Kültür Memur-Sen Genel Merkezini ziyaret etti. Genel Başkan Mecit Erdoğan’ı makamında ziyaret eden Dr. Soner Ateşoğlu ile  TÜSAK taslağı ve diğer konularda bilgi alış-verişinde bulunuldu.

Tüsak taslağı hakkında Genel Başkan Mecit Erdoğan’dan bilgiler alan Arkeologlar Derneği Başkanı Dr. Soner Ateşoğulları, arkeolog ve sanat tarihçiler için son derece önem taşıyan taslağın yasalaşma sürecinin olumlu sonuçlanması için kendilerinin de çalışmalar yürüttüğünü söyledi.

Aldıkları bilgiler çerçevesinde, taslağa son şekli verilerek Sn. Bakana sunulduğunu söyleyen Kültür Memur-Sen Genel Başkanı Mecit Erdoğan; ‘’Taslağın içerisinde önemsedikleri düzenlemeler bulunduğunu, bunların yanında eleştirilebilecek konuların da olabileceğini’’ belirtti.

 

DSC_0044

 

Kültür Memur-Sen Genel Başkanı Mecit Erdoğan, ‘’Taslakta arkeologlar dışında müze araştırmacısı, (THS uzmanlarının eklenmesini de  istiyoruz), kütüphaneci, folklor araştırmacısı, arşivci, kitap pataloğu ve sosyologların da ek göstergelerinin 3600’e çıkarılması ve özel hizmet tazminatlarının iyileştirilmesi diğer çalışanların özlük hakları  ve kurumda yapısal değişiklikleri öngören düzenlemelerin de yer aldığını’’ ifade etti. 

 

DSC_0046

 

Ateşoğulları, ‘’Arkeologlar ile diğer çalışanların uzun zamandır beklediği ek göstergelerinin 3600’e çıkarılması, özel hizmet tazminatıyla ilgili  düzenlemeleri  kapsayan bu taslağın en kısa sürede yasalaşarak yürürlüğe girmesi gerektiğini’’ vurguladı. Ayrıca Ateşoğlu, ‘’Kültür Memur-Sen’in Kültür ve Sanat Çalışanları kolundaki Genel Yetki’yi almasından dolayı sendikamızı tebrik ederek başarıların devamını diledi.’’

Genel Başkan Mecit Erdoğan, bu nazik ve güzel ziyaretten  dolayı Arkeologlar Derneği Başkanı  Dr. Soner Ateşoğulları’na ve beraberindeki heyete teşekkür ederek memnuniyetlerini dile getirdi. 

HABER 7 SON DAKİKA