Arnavutluk’ta Temaslarda Bulunuldu
Eklenme tarihi : 15.03.2016 13:02:34 - 2428 Okunma

Eğitim-Bir-Sen Onursal Başkanı, TBMM İdare Amiri ve AK Parti Ankara Milletvekili Ahmet Gündoğdu, Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın; Kültür Memur-Sen Genel Başkanı Mecit Erdoğan, Genel Başkan Yardımcıları Fahri Ekinci, Mehmet Ali Yücekaya, Nihat Nurbaki, Konya Milletvekili Hacı Ahmet Özdemir, Şanlıurfa milletvekilleri Mahmut Kaçar, Halil Özcan, İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı, Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Latif Selvi, Bayındır Memur-Sen Genel Başkanı Soner Can Tufanoğlu, ile birlikte Arnavutluk Meclis Başkanı İlir Meta’yı ziyaret ederek, bir görüşme yaptı.

15marthaberr

Görüşmenin ardından açıklama yapan Ahmet Gündoğdu, Türkiye-Arnavutluk halklarının ve meclislerinin kardeşliğini pekiştirmek için ziyarette bulunduklarını ifade ederek, “Kardeşlik sıkça gidip gelmeyi ve kucaklaşmayı gerektirir. Meclis Başkanımızı Ankara’da ağırlamak istiyoruz. Sosyal, siyasal, ekonomik bütün ilişkilerimizin gelişmesini istiyoruz. En önemlisi, kardeşliğimizin pekişmesini ve ebedileşmesini istiyoruz. Türkiye’nin, Arnavutluk halkını rahatsız edici bir boyuta gelmesini asla istemeyiz. Arnavutluk hükümetinin de Türkiye Cumhuriyeti devletini ve Meclisini rahatsız edecek bir konumda olmasını istemiyoruz” dedi.

15marthaberrr

Arnavutluk Meclis Başkanı İlir Meta ise, iki ülke arasındaki ilişkilerin mükemmel düzeyde olduğunu, parlamentolar arasındaki ilişkilerin de iyi olduğunu söyledi. Meta, “Türkiye meclis başkanının nazik davetini kabul ederek yakın tarihte kendilerini ziyaret edeceğim. Görüşmemizde Türkiye’de bulunan öğrencilerimizin sayıları ve eğitimleri konusunu ele aldık. Türkiye Cumhuriyeti’ne sığınan Suriyeli göçmenler konusunu da görüştük. Türkiye’nin yapmış olduğu yardımlar için teşekkür etmek istiyorum” şeklinde konuştu.

15marthaberrrr

Ziyaretin ardından Ali Yalçın, Eğitim-Bir-Sen Genel Yönetim Kurulu ile birlikte, Bosna-Hersek, Makedonya, Hırvatistan, Sırbistan-Sancak, Arnavutluk ve Kosova’da faaliyet gösteren eğitim sendikalarının yöneticileriyle Tiran’da bir araya gelerek istişarelerde bulundu.

Toplantıda, düzenledikleri “Atayurdunda Mehmet Akif Ersoy Uluslararası Sempozyumu” vesilesiyle çok sayıda siyasetçi, bürokrat, akademisyen, yazar ve sivil toplum örgütü temsilcisini buluşturduklarını ifade eden Yalçın, Eğitim-Bir-Sen olarak gerçekleştirdikleri faaliyetlere ilişkin bilgi verdi.

15marthaberrrrr

Eğitim-Bir-Sen’in 400 bin üye sayısıyla Türkiye’nin en büyük sendikası olduğunu kaydeden Yalçın, “Üyelerimizin özlük ve mali haklarını savunmanın yanı sıra hizmet sendikacılığına da önem ve ağırlık veriyoruz. Aynı zamanda Bir yandan akademik, sanatsal ve kültürel sendikacılık da yapıyoruz. Kısa film yarışmamızın ikincisini yaptık. Türkiye’de uluslararası eğitim felsefesi kongresi yapan tek sendikayız. Son bir yılda 25 farklı kitabı üyelerimize ulaştırdık. Kariyer yolculuklarında üyelerimizin hep yanında olduk, çıkardığımız kitaplar, açtığımız kurslarla onlara destek olduk. Kültürel sendikacılık kapsamında İstiklal Marşı Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u ata yurdunda uluslararası bir sempozyumla anmak için Tiran’dayız. Bu sempozyumun hayırlara vesile olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

15marthaberrrrrr

Uluslararası eğitim sendikaları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iş birliği yapmayı, ortak projeler üretmeyi önemsediklerini, yeni anlaşmalarla eğitim ve tecrübe paylaşım ağını genişletmeyi hedeflediklerini dile getiren Yalçın, şunları söyledi:

“Sendika olarak, yaklaşık bir ay önce Türkiye’de gerçekleştirdiğimiz teşkilat buluşmasında, bugün burada olan 6 ülkeden sendikacı dostlarımızın da aralarında olduğu 14 ülkeyle eğitim ve iş birliği anlaşması yapmıştık. Biz o gün sendikal dayanışmanın önemine inandığımız için yaptığımız iş birliklerini hayata geçireceğimizi söylemiştik. Bir ay gibi kısa bir sürede, yaptığımız anlaşmaları hayata geçirmenin ve ülkemizde bir arada olduğumuz sendikacı dostlarımızla yeniden burada da bir araya gelmenin, bir başka ülkede yeniden sendikalarımızı bir araya getirmenin mutluluğunu yaşıyorum. Mehmet Akif’in Arnavutça basılan ‘Safahat’ının kardeş sendikalarımız aracılığıyla Kosova, Arnavutluk ve Makedonya’da öğretmenlere dağıtılacak olmasının, kütüphanelere gönderilecek olmasının önemini bir kez daha ifade etmek istiyorum. Maddi kazanımları amaçlamayan sendikacılığımızın, tarihsel, kültürel değerlerimize önem veren anlayışı gereği düzenlediğimiz bu sempozyumun bildirilerini kitaplaştıracağız, ardından da Arnavutçaya çevirip Makedonya, Arnavutluk ve Kosova’daki eğitim sendikalarımıza göndereceğiz.”

Genel Başkan Ali Yalçın’ın ardından, katılımcılar da söz alarak, görüşlerini dile getirdiler. Mehmet Akif Ersoy sempozyumunu Arnavutluk’ta düzenlediği için Eğitim-Bir-Sen Genel Yönetim Kurulu’na teşekkür eden katılımcılar, bu tür toplantıların dostlukların pekişmesine vesile olduğunu, kısa süre içerisinde geliştirdikleri iş birliğinin ve edindikleri tecrübelerin kendilerine, sendikal çalışmalarına önemli katkılarda bulunduğunu kaydettiler. 

15marthaberl

Geleceğin Alternatif Vakfı (ALSAR) ziyaret edilerek, bir takım görüşmelerde bulunuldu. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın gerçekleştirmiş olduğu ziyarette, Kültür Memur-Sen Genel Başkanı Mecit Erdoğan da hazır bulundu.

15marthaber12

HABER 7 SON DAKİKA