ATATÜRK KÜLTÜR, DİL ve TARİH YÜKSEK KURUMU’NDA ÇALIŞAN UZMANLARDAN SENDİKAMIZA TEŞEKKÜR ZİYARETİ
Eklenme tarihi : 25.07.2018 16:10:25 - 1222 Okunma

Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu’nun teşkilat yapısını değiştiren ve sendika üyeliğinin de önünü açan 664 Sayılı KHK ile kurumda uzman olarak görev yapan arkadaşlarımız(şahsa bağlı) uzmanlığa atanarak ortaya bir mağduriyet çıkmıştı.

Hizmet Kolunun Genel Yetkili Sendikası Kültür Memur-Sen olarak, 3. Dönem Toplu Sözleşmede hüküm altına aldığımız maddelerimizden biri olan;  “Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu ve bünyesindeki kurumlarda çalışan uzmanların kariyer uzmanlığına atanması” ile ilgili Toplu Sözleşme hükmümüz  9 Temmuz 2018 tarihinde yayınlana 703 sayılı KHK'nin 140. maddesiyle 664 sayılı AYK teşkilat KHK'sına eklenen 9.fikra ile kazanıma dönüştü.

3. Dönem Toplu Sözleşmenin imzalandığı tarihten bu yana KPDK ve KİK toplantıları başta olmak üzere her platformda gündemimizin en üst sıralarda tuttuğumuz bu düzenleme 703 Sayılı KHK’nın yürürlüğe girmesiyle mağduriyetler sona ermiş oldu.

Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu ve bünyesindeki kurumlarda görev yapan uzman arkadaşlarımız kurum tarafından 6 ay içerisinde yapılacak sınavla “Yüksek Kurum Uzmanı” (kariyer uzmanı) olabilecekler.

ayk2018

Bu kazanımın gerçekleşmesi nedeniyle AYK ve bünyesindeki kurumlarda görev yapan uzmanları temsilen Yaşar Yıldız, Betül Yıldız, Ömer Çakır ve Suzan Gür arkadaşlarımız Sendikamızın Genel Merkezinde, Genel Başkanımız Mecit Erdoğan’a ve emeği geçenlere teşekkür ederek, çalışmalarımızda başarı dileklerini yinelediler.

Ankara İl Temsilcimiz Hamdi Usta’nın da bulunduğu ziyaret de Genel Başkanımız Mecit Erdağan’da kurumlarda görev yapan uzmanlar adına teşekkür ziyaretine gelen arkadaşlarımıza nazik ve soylu davranışlarından dolayı teşekkür ederek hayırlı olsun dileklerini iletti. Uzun yıllar süren bir mağduriyetin sona ermesi nedeniyle kendininde çok mutlu oldğunu ifade ederen Genel Başkanımız Erdoğan,  bizi izlemeye devam edin dedi…

ayk20182

HABER 7 SON DAKİKA