Atatürk Kültür Dil ve Tarih Yüksek Kurumu'nda Kurum İdari Kurulu (KİK) Toplantısı Yapıldı
Eklenme tarihi : 25.04.2015 11:56:18 - 3302 Okunma

Kültür Memur-Sen olarak, hizmet kolumuzda yetkili olduğumuz kurumlardan biri olan Atatürk Kültür Dil ve Tarih Yüksek Kurumu'nda 24.04.2015 tarihinde Kurum İdari Kurulu (KİK) toplantısı yapıldı.

Kültür Memur-Sen Genel Başkanı Mecit Erdoğan ve Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Yücekaya ile Atatürk Kültür Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Başkan Yardımcısı Zeki Eraslan'ın katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda, çözüme kavuşturulması istenen konular, gerekçeleriyle birlikte kurulun gündemine taşındı.

ATATÜRK KÜLTÜR, DİL VE TARİH YÜKSEK KURUMU KİK GÜNDEMİ 

NİSAN 2015

1- Daha önce yapılan Başkanlık ile sendikamız (Kültür Memur-Sen) arasında yapılan KİK toplantılarında alınan kararların bundan sonra uygulanmasının devam edilmesi. 

2- Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu ve bünyesinde yer alan kurumlarda görev yapan mesleğe yarışma sınavı ile giren ve yeterlik sınavında başarılı olan uzmanların da yüksek kurum uzmanlığı statüsünde sınavsız olarak kariyer uzman olarak atanabilmeleri için çalışma yapılması.

3- Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu ve bünyesinde yer alan kurumlarda Kütüphaneci kadrolarına atanabilmek için KPSS ile yapılan açıktan atamalarda herhangi bir şekilde KPDS düzeyinde dil puanı almak şartı aranmaması,

4- Müdürlük, Kütüphaneci, Tekniker, Şef, Memur, Yardımcı Hizmetler sınıfında görev yapan personelin tamamının mağduriyetlerinin giderilmesi için (Hizmetli, Bekçi, Kaloriferci, Teknisyen yardımcısı) vb. unvanlarda görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavlarının yapılması.

5- Kurum personelinin yararlanacağı kreş, sosyal tesis, lojman, gibi imkânların sağlanması,

6- Personelinin tecrübe eksikliği, bilgi eksikliğinin giderilmesi için, Başta mali mevzuat, İhale mevzuatı, Diğer alanlarla ilgili, Hizmet içi eğitimi yapılması

7- Ek göstergeleri 2200 olan Müdür ve diğer unvanların ek göstergelerinin 3600’e yükseltilmesi için çalışma yapılması,

8- Yüksek Kurum ve bünyesindeki kurumlarda görev yapan Şef,  bilgisayar işletmeni, veri hazırlama ve kontrol işletmeni, memur, ambar memuru, daktilograf v.b. unvanlarda bulunan personelin özlük ve mali haklarında iyileştirme yapılması için çalışma başlatılması.

haberrr

HABER 7 SON DAKİKA