Bakan Soylu'dan Memur-Sen'e Ziyaret
Eklenme tarihi : 13.01.2016 16:45:55 - 2089 Okunma

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın'ı ziyaret etti. Ziyarette Memur-Sen Yönetim Kurulu Üyeleri ve Memur-Sen'e bağlı sendikaların başkanları da hazır bulundu.

Memur-Sen Genel Merkezi'nde gerçekleşen ziyarette, Bakan Süleyman Soylu ve Genel Başkan Ali Yalçın, bir süre ikili görüşme gerçekleştirdi. Daha sonra Memur-Sen Yönetim Kurulu Üyeleri, Kültür Memur-Sen Genel Başkanı Mecit Erdoğan, Memur-Sen'e bağlı sendikaların başkanları, Bakan Yardımcısı Orhan Yiğin ve Devlet  Personel Başkanı Mehmet Ali Kumbuzoğlu'yla birlikte geniş katılımlı istişare toplantısı yapıldı. 

13ocakhaber

TALEPLER VE SORUNLAR BAKAN SOYLU'YA İLETİLDİ

İstişare toplantısında Yalçın, Bakan Soylu'ya 3. Dönem Toplu Sözleşmelerinde 2016 yılı içerisinde gerçekleştirilmesi öngörülen hükümler ile 2016 Ocak ayı sonuna kadar gerçekleştirilmesi gereken hükümlerin ivedilikle sonuçlandırılması gerektiğini vurguladı. Yalçın, bugüne kadar KPDK'da gündeme getirilen ve üzerinde değerlendirme yapılan konuları da Bakan Soylu'ya iletti.

Gelişen yeni durumlar, ekonomik parametrelerde ki değişimler ve görülür halen gelen sorunlar neticesinde oluşan kamu görevlilerine yönelik talepleri de Yalçın, görüşmede Bakan Soylu'ya sundu.

13ocakhaber3

KAZANIMLAR HAYATA GEÇİRİLİYOR

Bakan Soylu görüşmede, Memur-Sen'e teşekkür etti, Memur-Sen'in kamu görevlilerine yönelik; mali, sosyal ve özlük haklarının geliştirilmesindeki etkisinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Bakan Soylu, Ali Yalçın'ın ifade ettiği konular hakkında ise, çalışmaların devam ettiğini, bazı bakanlıkların konulara ilişkin görüşlerinin alınarak kamu görevlileri lehine sonuçlar doğuracak kazanımlar için sona gelindiğinin altını çizdi.

13ocakhaber2

Bakan Soylu, kısa vadede Memur-Sen'in de içerisinde bulunacağı Çalışma Grubunun hayata geçirilerek, belli bir takvimde yapılacak toplantılar sonrasında,  talep ve beklentilerin  kazanıma dönüştürüleceği müjdesini verdi.

13ocakhaber5

HABER 7 SON DAKİKA