BAYRAM UMUTTUR, NEŞEDİR, MÜJDEDİR
Eklenme tarihi : 11.05.2022 14:31:21 - 677 Okunma

Ramazan ayını tamamladık, Kadir gecesini idrak ettik. Salgından dolayı son iki yılda Ramazan’ı evlerimizde karşılıyor, evlerimizde uğurluyorduk. Salgının etkisinin kırılmasıyla birlikte yine bir birilerimizin iftarlarına konuk olduk, kaynaştık, dostluklarımızı pekiştirdik. Fitrelerin ve zekâtların bereketiyle bir birimizin yaralarına merhem, dertlerine şifa olmaya çalıştık. İmsakın bereketi, iftarın sevinci, teravihin birlik ve beraberliği ve mukabelenin huzuruyla arınıp bayrama ulaştık. Yenilendik ve diriliş ruhuyla kuşandık. Şimdi birlikle, dayanışmayla ve kardeşlik ruhuyla Ramazan Bayramı’nı yaşıyoruz. Mübarek olsun!

Dünyanın içinde bulunduğu durumun iç açıcı olmadığı aşikâr. Ramazan ayı boyunca Mescid-i Aksa’da Müslümanlara yönelik İsrail saldırılarını, kadın ve yaşlıların katledilmesi, çocuk ve gençlerin gözaltına alınması izledi. Batı’da ise, yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’e çirkin saldırılarla karşı karşıya kaldık. Diğer taraftan pandemi ve Rusya-Ukrayna savaşıyla birlikte ekonomide dalgalanmalar, tedarik zincirinde bozulma ve enerji sorunu hayatımıza pahalılık olarak yansıdı. Ancak şartlar ne olursa olsun her zaman için bir çıkış kapısı, bir umut olduğunu her daim akılda tutmalıyız. Ümit imandandır.

Hicretin 2. yılında Ramazan orucunun farz kılınmasından itibaren kutlanmaya başlanan bayram, İslam milleti için umudun ifadesidir. Üstat Sezai Karakoç’un dikkat çektiği gibi şartlar ne olursa olsun umudu yitirmemek, onu daima diri tutmak elzemdir. Bayram, bu anlamıyla alelade tatil günleri değil hem Ramazan ayının bir mükâfatı hem de geleceği canlı kılan umuttur. Barış ve güvendir. Umutsuzlukları, karamsarlıkları, kırgınlıkları, küskünlükleri kalplerimizden söküp atarak çevremize bayramın neşesini ve umudunu saçalım. Bayramı hem yaşayalım hem de yaşatalım.

Bu duygu ve düşüncelerle Ramazan bayramının ülkemiz, gönül coğrafyamız, tüm mazlumlar, mağdurlar ve kimsesizler için iyiliklere güzelliklere vesile olmasını temenni ediyoruz. Hanelerinizde bereketi, neşesi, ışıltısı ve müjdesinin eksik olmaması dileğiyle bayramınızı tebrik ediyoruz.

HABER 7 SON DAKİKA