BEM BİR-SEN 23. Kuruluş Yıldönümü ve Geleneksel 7. İbrahim Keresteci Basın Ödülleri Töreni Ankara' da Gerçekleştirildi
Eklenme tarihi : 11.01.2017 13:46:39 - 1949 Okunma

Bem Bir-Sen 23. Kuruluş Yıldönümü dolayısıyla, Ankara Meyra Palace Hotel' de program düzenlendi. Düzenlenen programda gerçekleştirilen törenle Geleneksel 7. İbrahim Keresteci Basın Ödülleri de sahiplerini buldu.

Mehteran Ekibi' nin gösterisiyle başlayan program, kısa gösterimler ve katılımcıların konuşmalarıyla devam etti. Programa katılan Kültür Memur-Sen Genel Başkanı Mecit Erdoğan' da Basın Ödüllerinin verildiği törende basın mensuplarına ödüllerini takdim etti. Gecede bulunan Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mahmut Kocameşe' de Basın Ödülleri' nin verildiği törende basın mensuplarını tebrik ederek ödüllerini takdim etti.

DSC_0498

7 DALDA 107 GAZETECİ ÖDÜL ALDI

Ankara’da düzenlenen geceye Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Mürsel Turbay, Genel Başkan Yardımcıları Levent Uslu, Medeni Sevinç, Gürkan Alper ve Recayi Karslı ev sahipliği yaparken, Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy başta olmak üzere birçok milletvekili, STK Temsilcileri, Televizyon, gazete, haber ajansı, radyo ve internet portallarının Ankara Temsilcileri, Haber Müdürleri, Muhabir ve Kameramanlar iştirak etti.

Ana temasının 15 Temmuz Darbe Girişimi olduğu programda, bu anlamda Bem-Bir-Sen özel ödülleri de sahiplerini buldu. İlk özel ödüller 15 Temmuz gecesi canlarını ortaya koyarak gazi olan Kahramankazanlı Kahraman Mustafa Zorova ve Kahramankazanlı Kahraman Derya Ovacıklı’ ya verilirken, Kaharmankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk ise Kazan’da şehit ve gazi tüm vatandaşlar adına ödülünü aldı.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, 15 Temmuz gecesi yapmış olduğu çağrılardan dolayı,  TÜRK-SAT Genel Müdürü Cenk Şen ise kurumunu savunarak hayatını bedel olarak ödeyen şehit memurlar adına ödülleri aldı.

Bem-Bir-Sen Özel Ödülleri kapsamında En iyi Kuşak Dizisi Ödülü' nü, Sevda Kuşun Kanadında aldı.

DSC_7471

Törende televizyon, gazete, haber ajansı radyolar ve internet portallarından oluşan 27 kuruma, “çalışma hayatının, kamu sendikacılığının ve sivil toplum örgütlerinin gelişimine sağladıkları katkı” dolayısıyla ödül verildi.

15 Temmuz hain darbe girişimini yapmış oldukları yayınlarlar kamuoyunun ulaştıran, sıcak bölgelerden anında haber geçen ve canını hiçe sayan foto-muhabirleri, TV Muhbirler ve kameramanlardan oluşan 72 isme Bem-Bir-Sen İbrahim Keresteci ödülü takdim edildi.

DSC_0536

Törenin açılış konuşmasını yapan Bem-Bir-Sen Genel Başkan Mürsel Turbay, “Çoğulcu ve katılımcı demokrasinin temel unsurlarından olan basınımızın yeri, demokrasinin gelişmesi, yerleşmesi ve devamında çok önemlidir ve o derecede büyüktür. Gücünü halktan alan objektif bir anlayışla haber yapmak, toplumu doğru bilgilendirme, ede ettiği haber ve bilgileri kamuoyuna tarafsız anlatma adına bireylerin bilgi sahibi olmaları noktasında önemli bir misyonu üstlenen basın mensuplarımız, gece gündüz, yaz kış demeden çok zor şartla altında çalışmaktadır” diye konuştu.

15 Temmuz gecesi yaşanan FETÖ darbe girişiminde basının önemli bir misyon üstlendiğini dile getiren Turbay, “15 Temmuz’da ülkemiz tarihine geçecek en karanlık günlerden birine daha tanık olduğumuz o kapkara gecede, halkımızın birlik ve beraberlik içinde tepkisini kamuoyuna en iyi şekilde aktaran, darbeye karşı açık milli iradenin gücünü en iyi şekilde yansıtarak örnek bir tavır ortaya koyan, dayanışmanın enerjisini topluma yansıtan siz değerli haber kameramanlarımıza, foto muhabirlerimize ve muhabirlerimize sendikam adına bir kez daha sonsuz şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

DSC_0483

 

 

HABER 7 SON DAKİKA