Berat Kandili, Gerçek Beraatımıza Vesile Olsun
Eklenme tarihi : 21.05.2016 15:27:48 - 1938 Okunma

Özümüze dönme ve kendimizi sorgulama, geçici olanla kalıcı olanı fark etme, kalp gözümüzü açma ve gönül dünyamızı temizleme fırsatı sunan Berat Kandiliniz mübarek olsun.

Berat Kandili; Ramazanın müjdecisi…Şaban ayının yarısı gecesidir. Berat… borçtan, hastalıktan, suç ve cezadan beraet etme, kurtulma… günahlardan arınma, temize çıkma, ilâhî af ve rahmete nâil olma…Berat gecesi de diğer gecelerimiz gibi her birimiz için birer, tefekkür, tezekkür ve yenilenme gecesidir.

Berat; kırılan kalpleri onarma, dargınlık duvarlarını yıkma, kin, nefret ve intikam duygularını aşma günüdür. Yüce Yaradan’ın affına erebilmek için yaradılanı affetme günüdür.

Berat; bizlere her türlü şer, kötülük, zulüm, haksızlık ve adaletsizlikten beri olmayı, onlardan teberra ederek uzak kalmayı öğretir.
Hz. Peygamber şöyle buyurur:

“Şaban ayının 15. gecesini ibadetle geçirin, gündüzünde de oruç tutun. Çünkü Yüce Allah, bu gece dünya semasına rahmetiyle tecelli eder ve 'Yok mu tövbe eden, tövbesini kabul edeyim! Yok mu rızık isteyen, rızık vereyim! Yok mu şifa isteyen, şifa vereyim!.. Yok mu başka isteği olan ona da istediğini vereyim" (İbn Mâce, Sünen, "İkâmetü's-salât", 191.)

Bu duygu ve düşüncelerle Kültür Memur-Sen ailesi olarak başta ülkemiz olmak üzere bütün İslâm âleminin Kandili'ni tebrik ediyor, bilhassa İslâm dünyasının her beldesinde akan kanın durması için Rabbimize dua ediyoruz. Tüm insanlığın huzurunu tehdit eden terörün ortadan kalkmasını, savaşların yerini barışın, düşmanlıkların yerini dostluğun almasını Cenâb-ı Mevlâ'dan niyaz ediyoruz.

Berat gecesi milletçe ve bütün âlem-i İslam olarak gerçek beraatımıza vesile olsun.

HABER 7 SON DAKİKA