''Bu Teklif Müzakere Edilemez''
Eklenme tarihi : 14.08.2015 17:13:58 - 2679 Okunma

3. Dönem Toplu Sözleşme Toplantısında bugün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik masaya teklif ile geldi. Teklif Yetkili konfederasyon Memur-Sen'in taleplerinin çok altında kalınca Kamu Görevlileri Sendikalar Heyeti ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ayağa kalktı. Masada Ali Yalçın'ın ayağa kalkmasının ardından hareketlilik yaşandı.

14 ağustos11

SALONU TERK EDEREK TEPKİYİ GÖSTERDİ

Hükümet kanadının teklifini açıklayan Kamu İşveren heyetinin teklifini kabul edilemez bulduğunu belirten Yalçın, teklifin revize edilmeye muhtaç olduğunu söyleyerek, Memur-Sen Konfederasyonuna bağlı 11 hizmet kolunda yetkili sendika başkanlarıyla birlikte salonu terk etti.

Toplu Sözleşme masasında Kamu İşveren Heyetinin 2016 yılı için 4+4 ve 2017 yılı için 3+3 oransal zam ve enflasyon farkı teklifine tepki gösteren Yetkili Konfederasyon Memur-Sen’e bağlı sendikalar,  teklifin kamu görevlilerinin beklentilerini karşılamaktan uzak olduğunu söylediler.

Teklifin, 5 Milyonu aşkın memur ve memur emeklisinin beklentisinin altında kaldığını söyleyen Kamu Görevlileri Sendikaları Heyeti Başkanı ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “Teklifin bu boyutuyla değerlendirilmesinin doğru olmayacağını, oransal zammın vicdani bir noktaya çekilmesi, taban aylık ve refah payı ile ilgili teklifin revize edilerek gelmesini bekliyoruz. Bizim açımızdan bu teklifin üzerinden konuşulması doğru değil” şeklinde konuştu.

Kamu Görevlileri Sendikaları Heyetine de başkanlık eden Memur-Sen’in Genel Başkanı Ali Yalçın, teklifin revize dilerek masaya gelinmesini isteyerek salondan çıkması üzerine Kamu İşveren Heyeti Başkanı Faruk Çelik toplantının sona erdiğini söyledi.

14 ağustos4

KASA AÇILIRSA BİZİM DE TELEFONLARIMIZ AÇIK

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, 3.Dönem Toplu Sözleşme Görüşmelerinin 4. Toplantısında, Kamu İşveren Heyeti’nin yaptığı teklifin ardından basın açıklaması düzenledi. Yalçın, hükümetin kasayı açmasını beklediklerini vurgulayarak, “Biz masayı değerli kılmanın, kasadan pay almanın derdindeyiz. Kamu İşveren Heyeti bize getirdiği teklifi kendi arasında tekrar görüşmelidir. Eğer kasa açılırsa bizim de Konfederasyon olarak telefonlarımız açık olacaktır. Hükümetin kasayı açmasını bekliyoruz” dedi.

“TEKLİFİMİZLE, YAPILAN TEKLİF ARASINDAKİ UÇURUM KALKMALIDIR”

“Masanın kurulmasıyla 2016-2017 yılı için 27 Temmuz’da başlayan Toplu Sözleşme süreci 3 Ağustos’ta masanın kurulmasıyla başlamış bugün itibariyle önemli aşamaya gelmiştir” diyen Yalçın, “Bugün Kamu İşveren Heyetinin teklifi, Memur-Sen Heyeti’nin dün yaptığı çağrıyla gelmiştir. Fakat teklif sunulmadan önce Kamu İşveren Heyet’inin 2.Dönem Toplu Sözleşme kazanımlarını teklif olarak sunulması doğru bir yaklaşım değildir. 2016 için 4+4, 2017 için 3+3 teklifi, Taban aylık ve Refah Payı eksikliklerinin yanı sıra yapısal olarak da revizyona ihtiyaç duyan tekliflerdir. Bu teklifin görüşmelere başlangıç oluşturacak tekliften uzak olduğunu belirtmek isterim. Memur-Sen’in teklifleriyle aradaki uçurum kaldırılmalıdır. Biz bu noktada Kamu İşveren Heyeti’ne zaman ve fırsat vermiş bulunmaktayız. Cuma’nın feyz ve bereketinden faydalanmak suretiyle bize yaklaşırlarsa biz de masaya tekrar yaklaşırız” şeklinde konuştu.

14 ağustos8

KAMU-SEN ve KESK MASAYA ÇAKILI KALMIŞTIR

Teklifin masada oturmayı zorlaştırdığını belirten Yalçın, “Masada oturanların sendikacılık anlayışı herkesin de gördüğü gibi iflas etmiştir. Kamu-Sen ve KESK anlaşmalı gibi masaya çakılı kalmıştır” diye konuştu. Yalçın sözlerini şu şekilde sürdürdü:  “Kamu İşveren Heyeti’yle danışıklı dövüş suçlaması yapanların masadan kalkmaması, kimin bu fiili yaptığını gözler önüne seriyor. Biz masayı değerli kılmanın, kasadan pay almanın derdindeyiz. Bunun anlamasını istiyoruz. Kamu İşveren Heyeti bu teklifi tekrar görüşmelidir. Eğer kasa açılırsa bizim de Konfederasyon olarak telefonlarımız açık olacaktır. Hükümetin kasayı açmasını bekliyoruz.”

14 ağustos10

“HEYET BAŞKANI OLARAK HERKESİ TEMSİL EDİYORUM”

“Kamu Görevlileri Sendikaları Heyet Başkanı olarak masada bulunan herkesi temsil ediyorum” diyen Yalçın,  masadan kalkışlarının, gelen rakama tepki olarak verdiklerini söyleyerek, “Bu, bütün konfederasyonlar için anlam ifade ediyor olması gerekir. Biz masanın tek yetkili konfederasyonuyuz. Bunun altını bir kez daha çizmek istiyorum. 11 Hizmet Koluyla getirdiğimiz tekliflerimiz ve Konfederasyon bazında getirdiğimiz Genel Tekliflerimiz vardır, dolayısıyla masada görüşülecek teklifler bunlardır” dedi.

14 ağustos1

HABER 7 SON DAKİKA