DİSİPLİNLERARASI YAKLAŞIMLA “AİLE KONGRESİ – I” SONA ERDİ
Eklenme tarihi : 17.08.2020 10:38:58 - 1233 Okunma

Memur-Sen ve Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi’nin birlikte organize ettiği Disiplinlerarası Yaklaşımla “Aile Kongresi – I” programı üçüncü gününde Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ve ASBÜ Rektörü Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan’ın kapanış konuşmalarıyla sona erdi.

14-16 Ağustos günleri arası video konferans şeklinde gerçekleştirilen kongreyle “aile” konusu, kültürden iktisada, iktisattan çalışma hayatına geniş bir perspektifte alanında uzman isimlerle masaya yatırıldı.

 Kongre gerçekleştirilen oturumlarla birçok farklı üniversiteden ve eğitim kurumundan katılan uzmanlar, kendi uzmanlık alanlarında Türkiye gündemini de yakından ilgilendiren aile kavramına mercek tuttu. Video konferans şeklinde gerçekleştirilen oturumların sonlarında uzmanlar, kendilerine yöneltilen soruları da cevapladı.

Kongre üçüncü gününde gerçekleştirilen iki oturumun ardından Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ve ASBÜ Rektörü Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan tarafından gerçekleştirilen kapanış konuşmalarıyla sona erdi.

ailekongresi3aliyalçın

Yalçın: Aile Konusuyla Aklımıza Geleni Değil Akıl Süzgecinden Geçirdiğimiz Düşünceleri Paylaştık

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, pandemi sürecinde önemli bir kongrenin tamamlandığını ifade ederek “Bu kongreyle aklımıza geleni değil akıl süzgecinden geçirdiğimiz düşünceleri kamuoyuyla paylaşmış olduk. Aile konusu çok önemli bir konu. Bu konu için gelişigüzel yorumlar yapmak olmazdı. Bizler de bu konuya disiplinlerarası bir yaklaşımla alanında uzman akademisyenlerle mercek tutmuş olduk” değerlendirmesinde bulundu.

Gerçekleştirilen kongreyle Türkiye’de ilki gerçekleştirdiklerini aktaran Yalçın, üç gün boyunca çok önemli hususlara değinildiğini belirterek “Bu çalışmanın arkasında büyük emekler var. Memur-Sen Yönetimi olarak, Memur-Sen Kadınlar Komisyonu olarak, ASBÜ olarak çok değerli çalışmamıza büyük emek sarf ettik. Emeği geçen herkese teşekkürlerimi iletmek istiyorum. Bu programımızın kitaplaştırılacağını ifade etmek istiyorum. Böylelikle bu çalışmamızı kitaplaştırarak hem tarihe not düşeceğiz hem de bilim dünyasına katkı sunacağız” ifadelerini kullandı.

ailekongresi3amusakazımarıcan

Arıcan: Kongreyle Ailenin Geleceğini ve Geleceğin Ailesini Konuştuk

ASBÜ Rektörü Arıcan, “Üç gün süren çok önemli bir kongreyi Memur-Sen ve ASBÜ olarak tamamlamış olduk. Yeni bir mecra bu vesileyle hayata geçirilmiş oldu. Sanal bir kongre gerçekleştirdik. Akademik anlamda bu denli kapsamlı ilk kongredir diyebiliriz. Bu anlamda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. ‘Aile konusu’ çok hassas bir konuydu. Hocalarımız bu konuya çok geniş bir perspektiften bakarak değerlendirdiler. Bu kongrenin devamının geleceğini de söylememiz gerekiyor. Çok hızlı değişen bir dünyadayız. Bu değişimler sosyal ve kültürel anlamda da kendisini gösteriyor ve en çok aile fenomenini etkliyor. Bu değişimde aileyi koruyabilmek ve ailenin sürdürülebilr bir şekilde var olmaını sağlamamız gerekiyor. Biz bu kongreyle ailenin geleceği ve geleceğin ailesi konularını da konuşmuş olduk. Tekrar tüm katılımcılara şükranlarımızı sunuyoruz” ifadelerini kullandı.

HABER 7 SON DAKİKA