DÜZENLEME TALEBİMİZ KARŞILIK BULDU
Eklenme tarihi : 15.02.2023 15:44:03 - 1123 Okunma

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, deprem felaketi sonrasında İdari İşler Başkanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na OHAL ilan edilen 10 ildeki kamu görevlilerine ilişkin taleplerinin karşılık bulduğunu ifade etti.

Memur-Sen’in deprem felaketinin ardından bölgedeki durumu da gözeterek 10 Şubat 2023 tarihinde İdari İşler Başkanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na OHAL ilan edilen 10 ildeki kamu görevlilerinin idari izinli sayılmasını ve geçici görevlendirmelerinin yapılmasını talep ettiklerini dile getiren Yalçın, “Resmi Gazete’de bugün yayınlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ve genelgeler, talebimizin karşılık bulduğunu göstermektedir. Düzenleme ile deprem felaketi sonrası mağduriyet yaşayan kamu görevlilerimizin izin ve görevlendirmeler yönünden beklentileri karşılanmıştır” dedi.

Başvuru süresi uzatıldı

Genel Başkan Yalçın; yaşanan deprem felaketi sonrası sözleşmeli personelin kadroya geçiş sürecindeki otuz günlük başvuru süreci, deprem bölgelerine görevlendirilen ya da deprem nedeniyle bölgede bulunan personelin başvuru imkânı olmaması da gözetilerek 31 Mart 2023 tarihine uzatıldığını belirtti. Deprem felaketi nedeniyle eğitime ara verilen günlerde ek ders görevi bulunan personelin görevini yapmış sayılacağını ve ek ders ücretlerinin kendilerine ödenmesine yönelik düzenlemenin de yapıldığının altını çizen Yalçın, “Yapılan düzenlemeler, kamu hizmetinin eksiksiz biçimde yerine getirilmesi için hızlı bir şekilde karar alınmış olması açısından önemlidir. Devletimizin büyüklüğü ve milletimizin gücüyle el ele vererek bu zor günleri de atlatacağımızı biliyoruz” ifadelerini kullandı.

duzenlmetalep

duzenlmetalep1

HABER 7 SON DAKİKA