EK GÖSTERGE TEKLİFİMİZE OLUMLU YAKLAŞIM
Eklenme tarihi : 29.05.2018 14:18:30 - 1282 Okunma

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN, seçim beyannamesinde, kamu görevlilerinin azımsanmayacak bölümünü oluşturan öğretmen, hemşire ve din görevlileri ile polislere 3.600 Ek Gösterge müjdesine yer verdi.

Memur-Sen olarak toplu pazarlık masasına da taşıdığımız ek gösterge konusunda, kapsamlı bir düzenleme yapılmasını ve ek gösterge mağduriyetlerinin giderilmesine yönelik kapsamlı tekliflerde bulunmuştuk.

24 Haziran seçimleri kapsamında Cumhurbaşkanı adayları ve milletvekili genel seçimlerine yönelik olarak partiler tarafından deklare edilecek seçim vaatleri arasında kamu görevlilerinin beklentilerini karşılayacak konu başlıklarına mutlaka yer verilmesi gerektiğini ifade ettik.

Bu çerçevede, Memur-Sen Başkanlar Kurulu olarak 15 Mayıs 2018 tarihinde ziyaret ettiğimiz Başbakan Binali YILDIRIM’a sunduğumuz raporda, kamu görevlilerinin önem verdikleri konu başlıkları arasında ek gösterge olduğunu ifade etmiş ve ek gösterge artışı ve özellikle de 3600 ek gösterge beklentilerinin karşılanmasını bekleyen büyük bir kamu görevlisi kitlesinin olduğunu hatırlatmıştık.

Cumhurbaşkanı tarafından bugün deklare edilen 3600 ek gösterge vaadi, beklentilerin karşılaması boyutuyla önemli olmakla birlikte kapsam noktasında giderilmesi gereken eksiklikler içermektedir. Başta Yardımcı Hizmetler Sınıfı personeli olmak üzere ek gösterge konusunda mağduriyeti ve beklentisi bulunan bütün kamu görevlilerini memnun edecek bir düzenleme seçimden hemen sonra ivedilikle yürürlüğe konulmalıdır.

Bu noktada, gerek seçim beyannameleriyle gerekse seçim sürecinde ortaya konan vaatlerin bütünü için geçerli olduğu gibi kamu görevlilerinin ek göstergelerinin artırılmasına ilişkin vaadin en kısa sürede ve en geniş kapsamla ve beklentileri karşılayan oranlarla hayata geçirilmesinin takipçisi olacağız.

HABER 7 SON DAKİKA