Erdoğan: Erdemli Yolcuğumuzu Hizmet Üreterek Devam Ettirdik
Eklenme tarihi : 24.10.2015 11:27:55 - 2135 Okunma

Memur-Sen’in "Öncü Medeniyet, Güçlü Sendika, Büyük Türkiye İçin 1 Milyon Üye'' programları kapsamındaki Erzurum Buluşması, İl Müftülüğü Çok Amaçlı Konferans Salonu'nda yapıldı.

Memur-Sen Erzurum İl Temsilciliğinin düzenlemiş olduğu "Öncü Medeniyet, Güçlü Sendika, Büyük Türkiye İçin 1 Milyon Üye'' Erzurum Buluşması'na Sağlık eski Bakanı Ak Parti Erzurum Milletvekili Adayı Prof. Dr. Recep Akdağ, Memur-Sen Genel Başkan vekili ve Sağlık Sen Genel Başkanı Metin Memiş, Kültür Memur-Sen Genel Başkanı Mecit Erdoğan, Ak Parti Erzurum Milletvekili Adayları Orhan Deligöz ve Ahmet Yaptırmış, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen,  Memur-Sen Erzurum İl Temsilcisi ve Sağlık-Sen Şube Başkanı Abdullah Duman, Memur-Sen'e bağlı sendikaların şube başkan ve yönetim kurulu üyeleri ile sendika üyeleri katıldı.

ERDOĞAN: ERDEMLİ YOLCUĞUMUZU HİZMET ÜRETEREK DEVAM ETTİRDİK

Programda konuşan Kültür Memur-Sen Genel Başkanı Mecit Erdoğan, Memur-Sen’in, insanı ve insanlığı barışa, huzura ve kurtuluşa ulaştıracak değerleri ihya hareketi olduğunu ifade ederek ''Yeniden Büyük Türkiye ve Adil Bir Dünya ideali ve hedefi olan Büyük Memur-Sen Ailesi olarak, her dönem ve her zeminde ayrıştırıcı anlayışlara karşı birleştirici ve bütünleştirici olduk, bu yolda'' şeklinde konuştu.

Etnik, mezhepsel, bölgesel ve ideolojik sendikacılık yerine hizmet sendikacılığı, akademik sendikacılık, toplumsal sendikacılık ve değerler sendikacılığı yaptıklarını belirten Erdoğan, ''Erdemli yolculuğumuzu kamu görevlileri, ülkemiz, milletimiz, ümmet ve insanlık için hizmet üreterek devam ettirdik, bundan sonra da azimle ve kararlılıkla devam ettireceğiz’’ dedi.

''BOL KAZANIMLI VE KAMU GÖREVLİLERİNİ MUTLU EDEN BİR TOPLU SÖZLEŞME İMZALADIK''

Toplu sözleşme masasına ilk kez 11’de 11 milli takımla oturma hakkı elde ettiklerinin altını çizen Erdoğan, ''Akademik çalışmalarla oluşturulan verileri teşkilatımızdan gelen taleplerle birleştirerek yoğurduk, olgunlaştırdık. Ortaya çıkan talepleri Memur-Sen Yönetimi, Başkanlar Kurulu, Genişletilmiş Başkanlar Kurulu’nun istişare mekanizmalarından geçirerek teklifler paketine dönüştürdük ve Devlet Personel Başkanlığı’na sunduk. Bilimsel çalışmalarla ortaya çıkan ve istişare mekanizmalarından geçen bu teklifler paketi bereketli bir toplu sözleşme süreci yaşayacağımızın habercisiydi.’’ şeklinde konuştu.

Erdoğan konuşmasının devamında, genel toplu sözleşmeyle 43, hizmet kolları toplu sözleşmesiyle 170 olmak üzere toplam 213 kazanımla kapsamlı, bol kazanımlı ve kamu görevlilerini mutlu eden bir toplu sözleşme imzaladıklarını vurgulayan Erdoğan, genel hizmet kolundaki tarihi başarılarla birlikte hizmet kollarında da özlük, mali ve sosyal alanlarda iyileştirme, ilave artış yanında ilk kez elde edilen kazanımlar olduğunu söyledi.

erzurumbuluşması5

MEMİŞ: ZULÜMLERE SESSİZ KALMADIK

Memur-Sen Genel Başkan Vekili ve Sağlık Sen Genel Başkanı Metin Memiş de konuşmasında, "Dünya mazlumlarını gözeten bir sendika olduk. Dünyada yapılan zulümlere sessiz kalmadık. Ortak akılla ülkemizde yapılan darbelere siper olduk, engelledik. Başörtüsü yasağı utancı ve katsayı ayıbından ülkemizin kurtulmasına öncülük ettik" ifadelerini kullandı.

Ülkemizde demokratikleşmenin önüne sürekli engel çıkarıldığını söyleyen Metin Memiş, askeri darbelerin zamanla şekil değiştirdiğini, 28 Şubat'ta post modern olan darbenin daha sonra da karşımıza Gezi olarak çıktığını kaydetti.

erzurumbuluşması8

Memur-Sen Erzurum İl Temsilcisi Abdullah Duman açılış konuşmasında, "14 bin üyemiz ve 11 sendikamız var, kadınlar bizlerin gizli kahramanları, sendikamıza bağlı olarak Emekli Memur-Sen, Genç Memur-Sen oluşturduk. Bunları yaparken de 850 bin olan sendika üyelerimizin sayısını yeni katılımcılarla 1 milyona çıkarmayı hedefliyoruz." dedi.

Yapılan konuşmalardan sonra Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ve Ak Parti Erzurum Milletvekili Adayı Prof. Dr. Recep Akdağ Metin Memiş ve Mecit Erdoğan'a bakır işlemeli fincan ve Oltu taşı tespih hediye ettiler.

erzurumbuluşması7

erzurumbuluşması6erzurumbuluşması3erzurumbuluşması1

erzurumbuluşması9

HABER 7 SON DAKİKA