Erdoğan: Mali Kapsamı Yüksek, İnsani Boyutu Olan Sosyal Haklar Elde Ettik
Eklenme tarihi : 28.10.2015 12:52:34 - 1874 Okunma

Memur-Sen Genel Başkan Vekili ve Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş ile Kültür Memur-Sen Genel Başkanı Mecit Erdoğan, ‘Büyük Türkiye İçin Hedef 1 Milyon Üye’ çalışması kapsamında Çanakkale ve Adana’da Memur-Sen teşkilatlarıyla buluştu.

Kültür Memur-Sen Genel Başkanı Mecit Erdoğan, Memur-Sen tarafından ‘Öncü Medeniyet, Güçlü Sendika, Büyük Türkiye İçin Hedef 1 Milyon Üye’ çalışması kapsamında Çanakkale ve Adana’da düzenlenen programlara katılarak 3. Dönem Toplu Sözleşme’de Memur-Sen’in elde ettiği kazanımlar hakkında değerlendirmelerde bulundu. Yoğun bir katılımla gerçekleşen programların Adana ayağına AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik de katıldı.

28ekimhaber6

ERDOĞAN: MALİ KAPSAMI YÜKSEK İNSANİ BOYUTU OLAN SOSYAL HAKLAR ELDE ETTİK

Çanakkale’deki düzenlenen programdaki konuşmasında Erdoğan,  Kamu görevlilerinin zaferiyle sonuçlanan 3. Dönem Toplu sözleşmesiyle, 2016 yılı için yüzde 6+5, kümülatif ise yüzde 11.3, 2017 yılı için yüzde 3+4 kümülatif ise yüzde 7.12 zam alarak enflasyon canavarının başını ezdiklerini, bunun da iki yıllık bazda yüzde 19.2 zam + Enflasyon farkı ödenmesi demek olduğunu ifade ederek, bu zamlardan sonra 2017 yılı Temmuz ayında bekâr olan en düşük devlet memurunun maaşının 2 bin 272 TL’ye,  evli ve 0-6 yaş iki çocuğu olan en düşük devlet memurunun maaşı ise 2 bin 596 TL’ye yükseleceğini söyledi.

Bekâr olan bir memurun ortalama maaşı ise 2 bin 976 TL’ye, evli ve 0-6 yaş arasında iki çocuğu olan bir memurun ortalama maaşı ise 3 bin 110 TL’ye çıkacağını belirten Erdoğan;’’Bu rakamlara kurumsal ödemeler, fiilen çalışma karşılığı ödenen ek ders ücreti, nöbet ücreti ve seyyar görev tazminatı gibi unsurlar dahil değil, söz konusu sosyal ödemelerin eklenmesiyle bu rakamlar daha da büyüyecektir.’’ şeklinde konuştu.

Mali kapsamı yüksek, insani boyutu olan sosyal haklar elde ettiklerini vurgulayan Erdoğan, ‘’KİT’lerde görev yapan sözleşmeli personele arazi tazminatı ödenmesini sağlayarak 70 ile 170 tl aylık ilave ücret sağladık ve KİT’lerde görev yapan sözleşmelilerin yıllık izinlerinin ertesi yıla devrine yönelik çalışmayı başlattık. Kamu görevlilerine Cuma Namazı izni verilmesi için çalışmayı başlattık. Sözleşmeli personelin temel ücret gruplarının yeniden düzenlenmesinin zeminini oluşturduk’’  dedi.

28ekimhaber3

‘’İLK KEZ ELDE EDİLEN KAZANIMLAR OLDU’’

Memur-Sen hız kesmeden Çanakkale’den sonra Adana’ya geçerek ‘’Büyük Türkiye, Hedef 1 Milyon Üye" kapsamında gerçekleştirilen saha çalışmalarına devam etti. Yoğun bir katılımla gerçekleşen programda konuşan Erdoğan Genel hizmet kolundaki tarihi başarılarla birlikte hizmet kollarında da özlük, mali ve sosyal alanlarda iyileştirme, ilave artış yanında ilk kez elde edilen kazanımlar olduğunu vurgulayarak kazanımları şu şekilde sıraladı:

‘’Eğitim-Bir Sen’imizin kararlı mücadelesiyle elde edilen nöbet ücretidir.

Sağlık-Sen’imiz,  döner sermayenin adil dağılımını yeniden sağlayarak sağlık çalışanlarının yüzünü güldürdü.

Diyanet-Sen’imiz,  dini bayramlar yanında milli bayramlarda mesai kazanımı üreterek emek sömürüsüne son verdi.

Bem Bir-Sen’imiz, sosyal denge sözleşmesi aidatı sistemi getirerek dayanışma aidatının önünü açtı.

Büro Memur-Sen’imiz, bedava çalışma düzenine son vererek fazla çalışma ücretini kazanımları arasına dahil etti.

Toç Bir-Sen’imiz, sorununu, çalıştay düzenlemek suretiyle aşıp, binlerce ziraat mühendisi ve veteriner hekimin sosyal problemlere çözüm üretti.

Enerji Bir-Sen’imiz, çalışanların servis, kampanya ücreti ve tazminat sorunlarını çözüme kavuşturdu.

Bayındır Memur-Sen’imiz, fazla mesai, tazminat ve ilave ücretler noktasında yeni kazanımlar üretti.

Birlik Haber-Sen’imiz, PTT personelinden TRT personeline kadar yeni kazanımların altına imza attı.

Ulaştırma Memur-Sen’imiz, havacılık tazminatını artırarak eurokontrolden Türkiye’ye gelen geliri artırdı.

Kültür Memur-Sen’imiz, birçok meslek ve grubun sosyal durumlarında iyileştirme, Çalışanlara Servis ve ek ödemelerinde artışlar sağladı.’’

28ekimhaber7

MEMİŞ: KAZANIMLARIN DEVAMI İÇİN İSTİKRAR DİYORUZ

Memur-Sen Genel Başkan Vekili ve Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş de, sendikal anlayış ve çalışmalarının yanı sıra güncel konulara yönelik değerlendirmelerde bulundu. Memiş, konfederasyon olarak menfaat siyaseti ve diplomasisi yerine, medeniyet siyaseti ve merhamet diplomasisi anlayışının hakim kılınmasına öncülük yaptıklarını söyledi.

Eski Türkiye’nin geri bırakan, istismar eden, ötekileştiren tortularını yok etmek için son nefeslerine kadar mücadele etmeye yemin ettiklerini belirten Memiş, “Vesayetin sendikal hayattaki bütün kollarını kırdık. İşte şimdi bir milyon üye hedefini seslendiriyoruz. Öncü Medeniyet, Güçlü Sendika, Büyük Türkiye için 1 milyon üye diyoruz” şeklinde konuştu.

Türkiye’nin her alanda elde ettiği kazanımların sürmesi ve gelişmesi için istikrarın önemine dikkat çeken Memiş, “Büyük Memur-Sen ailesi olarak, kazanımlarımızın geriye gitmesi, yeni kazanımların üretilmesi ve bunların anayasal teminat altına alınması için yeniden istikrar sürsün diyeceğiz. Devlet içinde paralel yapılar oluşmaması, bu paralel yapıların milletimizin birliğine ve dirliğine zarar vermemesi için yeniden istikrar diyeceğiz. Anadolu çocuklarının önünü kapatan katsayı adaletsizliğinin tekrar gelmemesi için, imam hatiplerin orta kısmının kapatılmaması için, 12 milyon 300 bin demokratik imza ile kalkmasına öncülük ettiğimiz yüzyılın ayıbı başörtüsü yasağının yeniden vizyona konmaması için istikrar diyeceğiz. Darbe ürünü mevzuat, uygulama ve yasakların son kırıntılarının temizlenmesi için yeniden istikrar diyeceğiz. Kesintisiz eğitim zulmünün tekrar milletin önüne konmaması için yeniden istikrar diyeceğiz. Medeniyet tasavvurumuza bağlı gençlik yetiştirilmesi için istikrar diyeceğiz” şeklinde konuştu.

28ekimhaber10

ÇELİK: MEMUR-SEN HER ZAMAN DEMOKRASİDEN YANA OLDU

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, terörle mücadele konusunda CHP ve MHP’den destek istediklerini aktararak, “İki ay bile teröre karşı mücadele etmek üzere ‘CHP'ye ve MHP'ye destek verin’ dediğimizde bu desteği vermediler. Ama şimdi terörle mücadeleye destek vermeme konusunda kenetlendiler. Eğer AK Parti olmasaydı Ankara Gar’ındaki saldırıyı gerçekleştirenlerin Türkiye'yi sahipsiz gösterme, Türkiye'yi dirayetsiz gösterme, Türkiye'de bir hükumet, devlet boşluğu varmış gibi bir izlenim yayma hedefi başarıya ulaşırdı. Ama AK Parti sayesinde bu oyunda boşa çıktı. Üç günlük ulusal yas ilan ettik, sayın cumhurbaşkanımız, sayın başbakanımız oraya karanfil bıraktı. Böylece bu terör eylemini gerçekleştirenlerin iki amacından bir tanesi olan seçim sürecini sabote etmek, ikincisi olan toplumda bir takım hareketlilikler yaratmak şeklindeki bütün hedefleri boşa çıktı. Ama biz şunu biliyoruz bütün bunları yaparlarken asıl ulaşmaya çalıştıkları şey milletin seçtiği temsilcilerin arkasından sivil toplumu ve milletin örgütlerini çıkarmak, onları boşa düşürmek. Ama Memur-Sen gibi teşkilatlar sürekli olarak demokrasiden yana olduğu için bunu gerçekleştiremiyorlar” diye konuştu.

Çelik, Memur-Sen’in sadece güçlü zamanlarda, demokrasinin iyi olduğu zamanlarda konuşan bir teşkilat olmadığına dikkat çekerek, “Yok edilmekle tehdit edildiği zaman da Memur-Sen’in sesi böyle çıkıyordu. Eğer Türkiye’nin 5-10 tane Memur-Sen gibi teşkilatı olsaydı 1960 ihtilali gerçekleştirilemezdi, Adnan Menderes asılamazdı” ifadelerini kullandı.

Etkinliğe AK Parti İl Başkanı Fikret Yeni, Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen Adana Şube Başkanı Mehmet Sezer ve çok sayıda davetli katıldı.

28ekimhaber8

28ekimhaber

HABER 7 SON DAKİKA