Erdoğan: Sosyal Kazanımlar Rekor Seviyeye Ulaştı
Eklenme tarihi : 12.10.2015 16:30:38 - 2786 Okunma

Memur-Sen Genel Başkan Vekili ve Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, Kültür Memur-Sen Genel Başkanı Mecit Erdoğan, Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Mürsel Turbay Memur-Sen ‘Büyük Türkiye İçin Hedef 1 Milyon Üye’ çalışması kapsamında Çorum’da Memur-Sen teşkilatlarıyla buluştu.

Kültür Memur-Sen Genel Başkanı Mecit Erdoğan, Memur-Sen tarafından ‘Öncü Medeniyet, Güçlü Sendika, Büyük Türkiye İçin Hedef 1 Milyon Üye’ çalışması sebebiyle 9 Ekim Cuma günü Çorum’da düzenlenen toplantıya katılarak 3. Dönem Toplu Sözleşme’de Memur-Sen’in elde ettiği kazanımlar hakkında değerlendirmelerde bulundu. Programa Memur-Sen Genel Başkan Vekili ve Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş’in yanı sıra, Ak Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu ve Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Mürsel Turbay da katıldı.

ERDOĞAN: SOSYAL KAZANIMLAR REKOR SEVİYEYE ULAŞTI

Memur-Sen’in 2016 ve 2017 yıllarına yönelik 3. Dönem Toplu Sözleşme Görüşmeleri’nde elde ettiği kazanımlarla hem toplu sözleşme tarihine, hem de çalışma hayatına damga vurduğunu ifade eden Genel Başkan Erdoğan, ‘’Genel toplu sözleşmeyle 43, hizmet kolları toplu sözleşmesiyle 170 olmak üzere toplam 213 kazanımla kapsamlı, bol kazanımlı ve kamu görevlilerini mutlu eden bir toplu sözleşme imzaladık. Sosyal kazanımlar rekor seviyeye ulaştı. Kamu görevlilerinin zaferiyle sonuçlanan 3. Dönem Toplu sözleşmesiyle, 2016 yılı için yüzde 6+5, kümülatif ise yüzde 11.3, 2017 yılı için yüzde 3+4 kümülatif ise yüzde 7.12 zam alarak enflasyon canavarının başını ezdik. Bu iki yıllık bazda yüzde 19.2 zam demek. ‘’ şeklinde konuştu.

orum

''KAMU GÖREVLİLERİ EMEKLİLERİ İLK KEZ TOPLU SÖZLEŞME METNİNE GİRDİ''

Emeklilere yönelik özel paragraf açtırdıklarını ve kamu görevlileri emeklilerin ilk kez toplu sözleşme metnine girdiğinin altını çizen Erdoğan, ‘’Emekli kamu görevlilerinin maaşlarına oransal zam yanında 100 TL ilave artış sağladık. Bu artışla en düşük memur emeklisi aylığına 1 Ocak 2016 itibariyle yüzde 19.1 zam gelecek. Temmuz 2015 tarihi itibariyle 1415 TL olan en düşük kamu görevlisi emekli maaşı Temmuz 2017 tarihinde bin 806 TL’ye yükselecek.’’ dedi.

Memur Sen’in insanı ve insanlığı barışa, huzura ve kurtuluşa ulaştıracak değerli ihya hareketi olduğunu sözlerine ekleyen Erdoğan, ''Memur-Sen aynı zamanda bizi biz yapan değerlerin yaşayıcısı, yaşatıcısı ve sözcüsü, çağın erdemliler hareketinin tutarlı, kararlı ve vakarlı öncüsüdür.'' şeklinde konuştu. 

MEMİŞ: SİVİL SİYASETİN, MİLLİ İRADENİN VE KARDEŞLİĞİN TARAFI OLDUK

Memur-Sen Genel Başkan Vekili ve Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, Ergenekon, Balyoz darbe girişimlerinden eli boş dönenlerin, Gezi kalkışması, 17-25 Aralık küresel operasyonu ve 6-8 Ekim kışkırtmalarıyla amaçlarına ulaşmaya çalıştıklarını söyledi. Aklıselim ve ferasetin galip gelmesiyle darbecilerin amaçlarına ulaşamadığını söyleyen Memiş, kendilerinin bu süreçlerde sivil siyasetin, milli iradenin ve kardeşliğin tarafı olduklarını ifade etti.

orum5

TURBAY: BİR OLALIM, İRİ OLALIM, DİRİ OLALIM, HEP BİRLİKTE TÜRKİYE OLALIM

Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Mürsel Turbay ise, birlik ve beraberlik mesajları vererek, “Bir olalım, iri olalım, diri olalım, hep birlikte Türkiye olalım. Dertliyiz derdimizin dermanı yine biziz. Birlikte derdimize derman bulacağız. Başka türlü olmaz” dedi. Son aylarda artan terör olaylarına dikkat çeken Turbay, kimsenin ümitlenmemesini belirterek, kimsenin ülkeyi karıştıramayacağının altını çizdi.

orum3

USLU: TÜRKİYE ÜZERİNDE KARANLIK SENARYOLAR YAZANLAR VAR

AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu ise, Türkiye üzerinde karanlık senaryolar yazanlar olduğuna vurgu yaparak, “Bu şartlar altında bizim yeni kazanımları konuşmamız zor. Sendikal hakların kazanılması, sendikal gelişmenin gerçekleşmesi, ancak ve ancak demokratik ortamlarda, telaşsız zamanlarda gerçekleştirilebilir” diye konuştu.

orum4

SAATÇİ: HEDEF 1 MİLYON ÜYENİN ÜZERİNE ÇIKMAK

Sendikal faaliyetlerdeki mücadelede yılmadıklarını, yorulmadıklarını ve çalışma prensiplerinden taviz vermediklerini dile getiren Memur-Sen Çorum İl Başkanı Ahmet Saatçi, hedeflerinin 850 bin olan üye sayılarını 1 milyonun üzerine çıkarmak olduğunu söyledi.

orum6

orum8

orum9orum10orum12orum11

HABER 7 SON DAKİKA