Erdoğan: Soylu Mücadelemizi Zirveden Yeni Ufuklara Taşımanın Derdindeyiz
Eklenme tarihi : 22.10.2015 16:10:29 - 1854 Okunma

3. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerine tarihi kazanımları ve sonuçlarıyla damga vuran Memur-Sen, 81 ilde saha çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

Memur-Sen tarafından başlatılan, "Öncü Medeniyet, Güçlü Sendika, Büyük Türkiye İçin 1 Milyon Üye" programı, Memur-Sen Genel Başkan Vekili ve Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, Kültür Memur-Sen Genel Başkanı Mecit Erdoğan ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun katılımı ile Bursa'da yapıldı. Programda konuşan Mecit Erdoğan, ‘’Soylu mücadelemizi zirveden yeni ufuklara taşımanın derdindeyiz. Hep başardık yine başaracağız. Hiç kırmadık, yine kırmayacağız. Herkes için kazandık, herkesin gönlünü de kazanacağız’’ dedi.

ERDOĞAN: 836 BİN ÜYEYLE ZİRVEYE OTURDUK, LİDERLİĞİMİZİ SÜRDÜRDÜK

Temmuz 2015 istatistiklerinin açıklanmasıyla toplu sözleşme sürecine hızlı bir giriş yaptıklarını söyleyen Erdoğan, ‘’836 bin üyeyle zirveye oturduk, liderliğimizi sürdürdük. Toplu sözleşme masasına ilk kez 11’de 11 milli takımla oturma hakkı elde ettik. Akademik çalıştaylarla 3. Dönem Toplu Sözleşme taleplerimizin alt verilerini ortaya koyduk. Akademik çalışmalarla oluşturulan verileri teşkilatımızdan gelen taleplerle birleştirerek yoğurduk, olgunlaştırdık. Ortaya çıkan talepleri Memur-Sen Yönetimi, Başkanlar Kurulu, Genişletilmiş Başkanlar Kurulu’nun istişare mekanizmalarından geçirerek teklifler paketine dönüştürdük ve Devlet Personel Başkanlığı’na sunduk. Bilimsel çalışmalarla ortaya çıkan ve istişare mekanizmalarından geçen bu teklifler paketi bereketli bir toplu sözleşme süreci yaşayacağımızın habercisiydi’’ şeklinde konuştu.

bursa2

 ''ENFLASYONU NAKAVT ETTİK’’

Erdoğan konuşmasının devamında, Toplu Sözleşme sürecinde Sn.Başbakanla yapılan görüşmenin tekliflerin devletin zirvesinde masaya yatırılmasına, tartışılmasına, bürokrasinin işi daha ciddi ele almasına zemin hazırladığını, sonrasında ilk turda elde edilen üç kazanım elde ettiklerini, ardından sabahlara kadar devam eden turlar, müzakereler sonucunda da peş peşe daha birçok yeni kazanımlar elde ettiklerini söyledi. 

Kamu görevlilerinin evet demeyeceği ve mutlu olmayacağı hiçbir toplu sözleşmeye imza atılmayacağının kararlı bir şekilde kamuoyuna deklare edilmesi ve bu kararlılığın Kamu İşveren Heyeti’ne bildirdiklerini de hatırlatan Erdoğan, ‘’Memur-Sen, uyguladığı strateji ve taktiklerle Kamu İşveren Heyeti’ni yeni tekliflerle gelmeye zorladı. Bilimsel ve istişare ile hazırladığımız reel teklifler ile kararlı duruşumuz sonucu, 3. Dönem Toplu Sözleşmelerinde kamu görevlileri bütçeden ve milli gelirden enflasyonun çok çok üzerinde bir pay alarak enflasyonu nakavt etti, tuşa getirdi.’’ şeklinde konuştu.

bursa3

METİN MEMİŞ: VESAYETİN SENDİKAL HAYATTAKİ BÜTÜN KOLLARINI KIRDIK

Programda konuşan Memur-Sen Genel Başkan Vekili ve Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş de, millet iradesine vurulan prangaları milletle beraber kırdıklarını söyledi. Memur-Sen olarak vesayetle mücadelede hep öncü olduklarını söyleyen Memiş, "Eski Türkiye'nin bizi geri bırakan, istismar eden, ötekileştiren tortularını yok etmek için son nefesimize kadar mücadele etmeye yemin ettik. Allah'uTeala bu samimi hissiyatı elbette karşılıksız bırakmadı. Vesayetin sendikal hayattaki bütün kollarını kırdık" ifadelerini kullandı.

bursa4

MÜEZZİNOĞLU: MEMUR-SEN İLE HUZUR VE BARIŞ MEDENİYETİ İÇERİSİNDE OLMAKTAN MUTLUYUZ

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu da konuşmasında, "1 Kasım akşamı Türkiye'nin, mazlum ve mağdur milletin, ümmetin yükü ya hafifleyecek veya ağırlaşacak" diye konuştu.

Memur-Sen ailesi ile birlikte huzur ve barış medeniyeti içerisinde olmaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Bakan Müezzinoğlu, son yıllara bakıldığında yapılanların hayal bile edilemez olduğunu söyledi. Müezzinoğlu, "Geldiğimiz noktaya baktığımızda gitmemiz gereken hedefin çok daha gerilerindeyiz. Bizden beklentisi olanlar, bizden umudu olanlar ve bizimin duruşumuzdan medet umanlara bir şeyi güçlü göstermemiz lazım. Birlik ve beraberliğimizi, birbirimize olan sevgimizi, birlikten güç doğar anlayışını yarınlara taşımamız gerektiğine inanıyorum. 1 Kasım akşamı Türkiye'nin, mazlum ve mağdur milletin, ümmetin yükü ya hafifleyecek veya ağırlaşacak. Belki birey olarak yükümüz azalacaktır. Ama üstlendiğimiz yükün ağırlığını paylaşarak azaltmak gibi bir görevimiz ve sorumluluğumuz olduğunu inanıyorum" dedi.

bursa5

bursa6

HABER 7 SON DAKİKA