Erdoğan: Toplu Sözleşme Tarihine de Çalışma Hayatına da Damgamızı Vurduk
Eklenme tarihi : 09.10.2015 14:30:30 - 2573 Okunma

Kazanımlarıyla Toplu Sözleşmeye damgasını vuran Memur-Sen 81 ilde saha çalışmalarına başladı. Memur-Sen Genel Başkan Vekili ve Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş ile Kültür Memur-Sen Genel Başkanı Mecit Erdoğan, Memur-Sen “1 Milyon Üye” kampanyası kapsamında Amasya’da Memur-Sen teşkilatlarıyla buluştu.

“Öncü Medeniyet, Güçlü Sendika, Büyük Türkiye, Hedef 1 Milyon Üye” sloganlarıyla 81 İlde teşkilatlarla bir araya gelecek Memur-Sen Yönetimi ve üye sendika başkanları 81 ilde sahaya indi. Bu kapsamda Memur-Sen Genel Başkan Vekili ve Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş ile Kültür Memur-Sen Genel Başkanı Mecit Erdoğan Amasya'da Memur-Sen ailesiyle buluştu.

9ekim2

ERDOĞAN: TOPLU SÖZLEŞME TARİHİNE DE ÇALIŞMA HAYATINA DA DAMGAMIZI VURDUK

Programda konuşan Kültür Memur-Sen Genel Başkanı Mecit Erdoğan, 3. Dönem Toplu Sözleşme’de Memur-Sen’in elde ettiği kazanımları; mali, sosyal ve özlük haklar ile toplumsal alanda elde edilen başarıları anlattı.

Erdoğan, Memur-Sen’in 2016 ve 2017 yıllarına yönelik 3. Dönem Toplu Sözleşme Görüşmeleri’nde elde ettiği kazanımlarla hem toplu sözleşme tarihine, hem de çalışma hayatına damga vurduğunu söyledi. 3. Dönem Toplu Sözleşmelerinde kamu görevlilerinin bütçeden ve milli gelirden enflasyonun çok çok üzerinde bir pay alarak enflasyonu nakavt ederek, tuşa getirdiğini belirten Erdoğan, “Sosyal kazanımlar rekor seviyeye ulaştı. Kazanımlarımızla sadece toplu sözleşme tarihine değil çalışma hayatına damgamızı vurduk. Genel toplu sözleşmeyle 43, hizmet kolları toplu sözleşmesiyle 170 olmak üzere toplam 213 kazanımla kapsamlı, bol kazanımlı ve kamu görevlilerini mutlu eden bir toplu sözleşme imzaladık. Kamu görevlilerinin zaferiyle sonuçlanan 3. Dönem Toplu sözleşmesiyle, 2016 yılı için yüzde 6+5, kümülatif ise yüzde 11.3, 2017 yılı için yüzde 3+4 kümülatif ise yüzde 7.12 zam alarak enflasyon canavarının başını ezdik. Bu iki yıllık bazda yüzde 19.2 zam demek” şeklinde konuştu.

9ekim7

MEMİŞ: VESAYETİN SENDİKAL HAYATTAKİ KOLLARINI KIRDIK

Memur-Sen Genel Başkan Vekili ve Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, eski Türkiye’nin geri bırakan, ötekileştiren tortularını yok etmek için çıktıkları yolda, vesayet düzeninin prangalarını ve sendikal hayattaki bütün kollarını kırdıklarını söyledi. Memiş, toplu sözleşme kazanımlarının yanı sıra Memur-Sen’in sendikal duruş ve faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

‘Öncü Medeniyet, Güçlü Sendika, Büyük Türkiye için 1 milyon üye’ diyerek tekrar yollara çıktıklarını belirten Memiş, Memur-Sen olarak geçmişten bugüne demokratikleşme ve sivilleşme adına önemli çalışmalara imza attıklarını ve katkı sunduklarını belirtti. Demokrasinin, özgürleşmenin ve milli iradenin darbe ve muhtıralarla hep önünün kesildiğini hatırlatan Memiş, 2002 yılında, 28 Şubat’da örselenen, önü tıkanan, dayak yiyen sivil siyasetin sözcülerinin işbaşına geldiğini söyledi. Sivil, demokrat ve mütedeyyin insanların yönetime gelmesinden haz almayan darbeci zihniyetin de bu tarihten itibaren tekrar iş başı yaptığını ifade eden Memiş, Cumhuriyet Mitingleri ile darbe zemini oluşturmanın gayreti içine girildiğini, 27 Nisan e-muhtırası ile de yeni bir darbe girişiminde bulunulduğunu ifade etti.

9ekim8

ELİAÇIK: HAK VE HAKİKAT YOLCULUĞUMUZ DEVAM EDECEK

Memur-Sen Amasya İl Temsilcisi ve Sağlık-Sen Şube Başkanı Recep Eliaçık da konuşmasında, Memur-Sen ve bağlı sendikaların Amasya’daki çalışmaları ve üye sayıları hakkında bilgi verdi. Şimdiye kadar vesayetin deşifre edilmesi, milli irade ve millet iradesinin üstün tutulması yolunda yürüttükleri çalışmaların bundan sonra da devam edeceğini belirten Eliaçık, “Üyesi, temsilcisi, şubeleri ve genel merkez yöneticileriyle bir bütün olan sendikalarımız ve konfederasyonumuzun hak ve hakikat yolundaki mücadelesi durmadan devam edecek, bizler de en güçlü şekilde bu mücadeleye destek olacağız” dedi.

9ekim4

HABER 7 SON DAKİKA