Kültür Hazinelerimize Yapılan Saldırıları Lanetliyoruz
Eklenme tarihi : 25.12.2015 18:14:11 - 2064 Okunma

Şırnak’ta Kültür Merkezi içinde bulunan İl Halk Kütüphanesi’ne bombalı saldırıda bulunan terör örgütü PKK’yı kınıyoruz.

Diyarbakır’da Dört ayaklı minare, Paşa hamamı ve Kurşunlu Camii'yi hedef alan terör örgütü, bu sefer kültürümüzde bir diğer kutsal yapı olarak kabul edilen kütüphaneleri hedef almaktadır.

Hain terör örgütü PKK tarafından kutsal alanlara ve kültür varlıklarına düzenlenen saldırılar, örgütün nasıl bir nefret duygusuyla hareket ettiğini göstermektedir.

Hain terör örgütü, kardeşlik duygularımızı, hoşgörü anlayışımızı güçlendirdiğimiz ve yenilendiğimiz yerleri yakıp, yıkmaya devam ederek huzurumuza kastetmektir. Terör örgütünün milletimizin geçmişiyle olan bağlarını yok etme girişimleri, köksüz bir toplum meydana getirme çabaları amacına ulaşamayacaktır.

900 yıllık kütüphane geleneği olan bu topraklarda kütüphaneler, milli fikir ve kültür hazineleridir. Kütüphaneler, medeniyettir. Savaşlarda yıkılması ve tahrip edilmesi bile savaş suçu olarak kabul edilen bu kültür hazinelerimize gerçekleştirilen saldırıları bir kez daha şiddetle kınıyoruz.

Şırnak'ta içersinde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile İl Halk Kütüphanesinin bulunduğu Kültür Merkezine hain terör örgütü tarafından yapılan saldırı sonucu çıkan yangında yaralanan çalışan arkadaşlarımıza Allah'tan acil şifalar, diğer çalışanlarımıza da geçmiş olsun diyoruz. 

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile diğer devlet birimleri tarafından, çalışanların can ve mal güvenliği ile kültür ve medeniyet hazinelerimizin korunması için gerekli tedbirlerin alınmasını bekliyoruz. 

25aralık25

25aralık26

HABER 7 SON DAKİKA