Kültür Memur-Sen 13 Yaşında
Eklenme tarihi : 22.05.2016 20:35:19 - 2303 Okunma

Çalışanların ekonomik, sosyal, mesleki hak ve menfaatlerinin geliştirilmesine; medeniyet değerlerimizin yüceltilmesine, Türkiye’nin demokratikleşmesine, sivilleşmesine, özgürleşmesine, kültür ve sanat alanına katkı sunmak amacıyla başladığımız soylu mücadelenin 13. yılında olmanın sevinç ve heyecanını yaşıyoruz.

Medeniyetimizin damarlarından beslenen Mehmet Akif İnan ve arkadaşları, Memur-Sen misyonunun temelini attıktan sonra Türkiye’nin gördüğü en hızlı sendikal yapılanmayı hayata geçirmişlerdir. Diğer hizmet kollarındaki sendikalarımızın faaliyetlerine başlamasına müteakiben, konfederasyonumuzda 11. sendikal yapılanma olarak 22 Mayıs 2003’de kurulan Kültür Memur-Sen, geride bıraktığı 13 yılda duruşu, ufku, misyonu ve vizyonuyla farkını ortaya koymuş; hızlı ve istikrarlı büyümesini sürdürmüş ve 15 Mayıs 2014 tarihi itibariyle Kültür ve Sanat Hizmetleri kolunun GENEL YETKİLİ SENDİKASI olmuştur. Bu yetkinin, bu başarının bize sevincin ve motivasyonun yanında büyük bir sorumluluk yüklediğinin farkında olarak üyelerimizden ve çalışanlardan aldığımız güçle, onların bize verdiği emaneti layıkıyla taşımak için var gücümüzle çalışmalarımızı yürütmekteyiz. 2015 yılında da en yakın rakibiyle arasındaki farkı açarak Genel Yetkiyi pekiştiren sendikamız 3. Dönem Toplu Sözleşme masasına oturarak kültür ve sanat çalışanları adına bir çok önemli kazanım elde etmiştir.

Sendikamız, sorunun bir parçası olarak yaşamaktansa, çözüme dair öneriler ortaya koyma düşüncesiyle çıktığı yolda, yapıcılıktan uzak tenkit anlayışı yerine teklif esaslı yaklaşımları ve akademik bakışı merkeze alan duruşuyla, kültür ve sanat hizmet kolunun sorunlarında çözüm ortağı olmuştur. Sendikamız aynı zamanda özlük ve özgürlük mücadelesinin en önemli merkezlerinden biri haline gelmiştir.

Sendikacılığı ‘'kavga zemininden uzaklaştırıp rekabet zeminine taşıyan ve bu zeminde de ortamı hizmet etmeye’' dönüştürmeyi, çalışanların mali haklarının iyileştirilmesini, sosyal ve meslekî gelişimlerine katkı sağlamayı ilke olarak benimseyen sendikamız, aynı zamanda daha demokratik Türkiye, özgürlüklerin daha fazla yaşanabildiği bir ülke ideali için elini taşın altına koymaktan geri durmamıştır. Demokrasiye karartma uygulanmaya çalışıldığı dönemlerde dik duruşuyla milletin ve millî iradenin yanında yer alan Kültür Memur-Sen, temsil ettiği üyeleri ve medeniyet değerleriyle ülkemizdeki millî birlik ve kardeşlik ikliminin tesisi için her zaman varlığını ortaya koymuştur.

Kuruluşunda demokratik, adaletli, refah düzeyi yüksek, insan haklarına duyarlı bir Türkiye idealinden yana seçimini yapan Kültür Memur-Sen, bu idealinin inşası için, bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da çalışmaya ve sorumluluk almaya devam edecektir. Emek, özgürlük ve demokrasi konusunda toplumun bütün katmanlarının kalıcı bir duyarlılığa sahip olması için gösterdiği çabayı arttırarak devam ettiren sendikamız, devraldığı medeniyet mirasının, sahip olduğu inanç ve ahlaki değerlerin gereği ötekileştirmeyen, kaynaştıran ve buluşturan bir anlayışla varlığını her geçen gün güçlendirerek sürdürecektir.

Kültür Memur-Sen olarak, sorumluluklarımızı ülke sınırlarından, ülke sınırlarını da kireçle boyanmış beyaz taşlardan ibaret görmeyip, medeniyet coğrafyamızı ve bütün dünyayı saran kuşatıcılıkla can, mal, nesil, ifade ve inanç hürriyeti gibi doğuştan gelen temel hak ve özgürlüklere müdahalede reflekslerimizi ortaya koymayı bugüne kadar sürdürdüğümüz gibi, bundan sonra da sürdürmeye devam edeceğiz.  

Bu soylu ve gururlu mücadelenin 13. yılında; kuruluşumuzdan büyüyerek bugünlere gelmemizde büyük emeği olan başta misyonumuzun kurucusu rahmetli Genel Başkanımız Mehmet Akif İnan’ı rahmetle anıyor, Kültür Memur-Sen kurucu genel başkan ve yönetim kurulu üyeleri ile önceki genel başkan ve yönetim kurulu üyeleri olmak üzere, tüm il ve ilçe temsilcilerimize, iş yeri temsilcilerimize, delegelerimize, genel merkez yönetim kurulu üyelerimize, bize destek veren tüm üye ve dostlarımıza teşekkür ediyor, şükranlarımızı sunuyoruz. 

KÜLTÜR MEMUR-SEN GENEL MERKEZİ  

HABER 7 SON DAKİKA