KÜLTÜR MEMUR-SEN 6. OLAĞAN GENEL KURUL COŞKU İÇİNDE GERÇEKLEŞTİ
Eklenme tarihi : 16.02.2019 10:20:29 - 2140 Okunma

Kültür Memur-Sen 6. Olağan Genel Kurulunda 150 oydan 139’unu alarak güven tazeleyen Genel Başkan Mecit Erdoğan “ilk günkü aşkla zirveden yeni ufuklara” mesajını verdi.

6OLAĞANKURUL12

Kültür Memur-Sen 6. Olağan Genel Kurulu 14 Şubat 2019 Ankara’da gerçekleşti. Türkiye’nin dört bir tarafından gelen delegelerin katılımıyla Büyük Anadolu Termal Otel’de yapılan kongreye Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Memur-Sen’e bağlı sendikaların Genel Başkanları ve yönetim kurulu üyeleri, Kültür Memur-Sen üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı. Kongrenin divan başkanlığını ise Memur-sen Konfederasyonu Danışmanı Halit Ortaköy yaptı. 150 delegenin oy kullandığı seçimde Genel Başkan Mecit Erdoğan 139 oy ile güven tazeleyerek Kültür Memur-Sen Genel Başkanlığı’na seçildi. Kültür Memur-Sen Genel Merkez Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu: İdris Serçe, Fahri Ekinci, Ahmet Yiğitoğlu, Şaban Can Dirikolu. Denetim Kurulu’nda Mehmet Refik Ekinci, Mahmut Ali Özcan, Veli Caner, İlhan Derinkök ve Ramazan Bayrak yer alırken Disiplin Kurulu da Mustafa Asan, Selami Çetin, Bahattin Ünsal, Muhammet Hanifi Kasapkara ve Muharrem Dal’dan oluştu.

6.olağangenelkurul11

YETKİ ZİNCİRİNİN HATİMESİ OLAN KÜLTÜR MEMUR-SEN’E TEŞEKKÜR EDİYORUM

Kongrede konuşan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın 6. Olağan Genel Kurul’un hayırlara vesile olmasını temenni etti. 27 yıl önce bugün “Bir adım atsak kafes kırılır. Belki birden erir zincirlerimiz“ diye kendi dizesinde ifade ettiği şiar üzere yola çıkıp, yolu açıp, çekirdeği toprakla buluşturup bir fidana, bir ormana dönüşmesine vesile olan niyet hayır olduğu için 1 den 1 milyonu aşarak Türkiye’nin en büyük örgütlü kitlesi almasına vesile olan Rahmetli Hocamız Akif İnan’ı emanetini bugün zirveden yeni ufuklara taşıma iradesini gösteren teşkilatlarımıza, tüm liderlerimize ve yetki zincirimizin hatimesi olan Kültür Memur-Sen’imize teşekkür ediyorum dedi.

6.olağangenelkurul2

ZİRVEDEN YENİ UFUKLARA KARARLILIKLA

Geldiğimiz noktadan ilerleyeceğimiz noktaya zirveden yeni ufuklara kararlılıkla, güvenli adımlarla kararlı yarınlara yolculuk noktasında bu genel kurulun milat olacağını düşünüyorum.  Kültür Memur-Sen’in ilerleyişini hiç hız kesmeden devam etmesi temennimi bu vesileyle bir kez daha ifade ediyorum. Geldiğimiz noktayı son derece önemli buluyorum dedi.

6. olagangenelkurulu3

BÜTÜN ELBİSELERİMİZİ YIRTSAK YEDİR, YETER BİZE VEFA ELBİSELERİ

Genel Başkan Erdoğan konuşmasında; Biz, bir vefa örgütüyüz. Bu davanın önderlerini ve mimarlarını asla unutmadık, unutturmayacağız. Hak sendikacılığı ekseninde yeni bir duruş ve bakışla yepyeni bir erdemli sendikal yolculuk başlatan merhum Mehmet Akif İnan ağabeyimizi hayırla anıyorum.  İnan Ağabeyin zihin dünyamızı inşa etme ve harekete geçirme kararlılığı ile eylemci, örgütçü yönü ve edebi kişiliği muazzam bir uyum içermektedir. İşte bu asil duruşun ortaya koyduğu vizyonla sendikalarımızın ve konfederasyonumuzun temelleri sağlam bir zemin üzerine kurulmuştur dedi.

6olagangenelkurul4

KÜLTÜR MEMUR-SEN OLARAK SENDİKACILIĞIMIZIN MERKEZİNE DEĞERLERİMİZİ KOYDUK

Mehmet Akif İnan, bir kültür adamıydı. Biz de kültür ve sanat çalışanlarının sendikasıyız. Kültür ve medeniyet sendikasıyız. Kültür Memur-Sen olarak, sendikacılığımızın merkezine değerlerimizi koyduk. Çünkü kültürde güçlü olan milletler güçlü medeniyetler kurabilir. Güçlü medeniyet kurabilen devletler ve milletler küresel ölçekte söz sahibi olabilirler, liderlik yapabilirler. Bu bilinçle kültür sendikacılığını hayata geçirdik, medeniyet sendikacılığını milletimize ve insanlığa kazandırma gayreti içindeyiz. Tabi, biz kültüre Batıcı bir zihniyetle bakmıyoruz. Kendi değerlerimiz ve ilkelerimiz penceresinden bakıyoruz. Bazı insanlar vardır. Kargadan başka kuş tanımazlar. Batıcı zihniyet için de sanat sadece opera ve baleden ibarettir. Bizim için sanat görsel, işitsel, fonetik ve plastik sanatların yanında, geleneksel el sanatları olan; yazı, hat, tezhip, ebru, minyatür, Kat’ı, şiir ve edebiyattır. Biz ilk emri oku olan bir dinin müntesipleriyiz.  Bizim sanatımız; kitapla beslenen, kütüphane ile güçlendirilen bir alandır dedi.

6.olağangenelkurul5

SENDİKAMIZIN İLKELİ, HAKLI, GURURL VE İSTİKRARLI YÜKSELİŞİ VE BÜYÜMESİ DEVAM EDİYOR

Kültür Memur-Sen olarak güveni güce, alın terini kazanıma dönüştüren yetkinin adresiyiz. Sendikalarımız, korku tünellerini geçerek, müesses nizam bariyerlerini aşarak, prangalarını kırarak bugünlere geldi. Sivil siyasetin hakim olmasıyla, askeri ve bürokratik vesayetin son bulmasıyla, sivil toplum alanı rahatlamasıyla sendikamız ve sendikalarımız rekor üzerine rekor kırmaya başladı. Hedeflerimizden, amaçlarımızdan, ilkelerimizden ve değerlerimizden vazgeçmeden ilklerin imzasını atarak bugünlere geldik. Sendikamızın ilkeli, haklı, gururlu ve istikrarlı yükselişi ve büyümesi devam ediyor diye konuştu.

RAKİPLERİMİZİN TOPLAMINDAN FAZLA 2 BİN 389 ÜYE FARKIYLA GENEL YETKİLİ SENDİKA UNVANINA DEVAM ETMEKTEDİR

Allah’a hamd olsun, rakiplerimizin toplamından fazla üyemiz var. Sendikamız yaptığı ilkeli ve sistemli çalışmalarıyla 2 bin 389 üye farkıyla genel yetkili sendika unvanını devam ettirmektedir. İnşallah genel kuruldan hemen sonra teşkilatlanma çalışmalarını yüzde 100 artırarak Mayıs 2019 sayımında rekor farkla genel yetkimizi yeniden taçlandırmak istiyoruz. 2003 yılında birlerle başladık, bugün 5 bin 612 ile zirveye çıktık. Bu üye sayımızla Türkiye’nin en büyük kültür sendikası olduk. Hizmet kolumuzda bugün her iki sendikalı üyeden biri Kültür Memur-Sen’lidir. Bu sizin alın terleriniz, akıl terlerinizin karşılığıdır, ilkleri başarmanın ödülüdür, değerler sendikacılığının bereketidir. Yeni dönemde; çıtayı biraz yükselttik, inşallah Hedef 10 bin üyeye ulaşmak, heybeti ve bereketi artırmak dedi.

6.olağangenelkurul6

SENDİKA OLARAK KÜLTÜR ÇALIŞANLARININ SORUNLARINI KENDİ VARLIK NEDENİMİZ BİLDİİK VE ÇÖZÜME KİLİTLENDİK

Sendika olarak, kültür çalışanlarının sorunlarını kendi varlık nedenimiz bildik ve çözüme kilitlendik, odaklandık. Emeğin her zaman ‘yaşayan bir eğer’ olduğu bilincini kaybetmeden, emekçilerin umudu ve ‘güven adası’ olmaya gayret gösterdik. Bizler, bugüne kadar elimizden geldiğince, bize verilen yetkinin hakkını verebilmek için emek harcadık, harcamaya devam ediyoruz. Geçmişte, yıllarca toplu görüşme, toplu sözleşme masalarında oturup, komisyonlara gelip gidip çalışanların hakları adına neredeyse hiçbir şey elde edemeyenlerle kıyaslanmayacak kadar büyük mücadele içindeyiz. Memur-Sen olarak 258 kazanıma imza atarak tarih yazdık. Hizmet kolumuzda 16 kazamım, genelden 25 olmak üzere 41 kazanımla masadan payımızı aldık dedi.

DURMAK YOK, KAZANIM ÜRETMEYE DEVAM

Yeni kazanımlar için ilk günkü aşkla devam diyoruz. Bütün hizmet kolumuz çalışanlarının özlük, mali ve sosyal haklarının iyileştirilmesi için mücadelemiz genel yetkili sendika olarak sürecek. Durmak yok yola devam.. Yeni kazanımlara, yeni ufuklara diyoruz. Hakların ancak ve ancak mücadele ile alınabileceğine örnek teşkil edecek bu başarılar, sendikal tarihte iz bırakacak mücadelelerin sonucudur. Kültür Memur-Sen ailesi her şeyin en güzelini hak ediyor. Bu kazanımları üretmek öyle kolay değil ifadesinş kullandı.

6.olagangenelkurul10

HEDEFLERİ YAKALAMAK İÇİN, HİÇ OLMADIĞI KADAR DAHA SIKI KENETLENMELİYİZ

Zaman daha çok demokrasi, daha çok özgürlük, daha çok sivilleşme ve kardeşlik zamanı. Zaman büyük Türkiye idealini, bölgesel ve küresel aktör hedefini yakalama zamanı. Artık yeni kazanımlar üretme zamanı. Üyelerimiz, ülkemiz, değerlerimiz ve insanlık için sendikacılığın çıtasını yükselteme zamanı. Aksiyoner bir sendikacılık örgütü olarak hak, emek, barış ve kardeşlik için daha çok çaba gösterme zamanı. Çalışanların, milletimizin, mazlumların ve insanlığın taleplerini gür sesle haykırma zamanı. Bu hedefleri yakalamak için, hiç olmadığı kadar daha sıkı kenetlenmeliyiz. Hiç olmadığı kadar, bir ve bütün olmalıyız. Hiç olmadığı kadar, kardeşlik bağlarımızı güçlendirmeliyiz. Hiç olmadığı kadar iri ve diri olmalıyız. Başarılı olmanın sırrı gönüllülük esasıyla, adanmışlık ruhuyla kamu görevlilerinin gönlüne girmektir, girebilmektir. Kültür çalışanlarının Kültür Memur-Sen’in kararlı, net ve taviz vermeyen duruşuna ve mücadelesine inandığını biliyoruz.

Dünyada savaşlar olmasın barış ve kardeşlik iklimi hakim olsun. Dünyada terör saldırıları son bulsun insanlar ölmesin. Açlık ve yoksulluk dünyanın kaderi olmasın. Ümmetin gözyaşı son bulsun. Halkça kazanıldığı gibi hakça bölüşülsün. Emperyalist ülkelerin zulümleri son bulsun. Bu yolda sorumluluğumuz büyük, yükümüz ağır dedi.

Genel Kurul sonunda Erdoğan,  güven ve teveccüh gösteren delegelere, katılımlarıyla kendilerini onurlandıran misafir ve dostlara teşekkürlerini sundu.

6.olagangenelkurul7

6.olağangenelkurul9

6.olağangenelkurul8

6.OLAGANGENELKURUL13

6. Olağan Genel Kurulun açılış konuşmasını Genel Başkan Yardımcımız Fahri Ekinci yaptı. Sendikamızın Faaliyet Raporunu Genel Başkan Yardımcımız İdris Serçe okurken Mali Raporları Denetim Kurulu üyemiz İlhan Derinkök okudu.

6.OLAĞANGENELKURUL15

6. olağangenelkurul18