KÜLTÜR MEMUR-SEN BİR KAZANIMI DAHA HAYATA GEÇİRDİ
Eklenme tarihi : 06.02.2019 17:14:11 - 2610 Okunma

MİSAFİR SANATÇILAR VE SSP’Lİ ÇALIŞANLAR

Misafir Sanatçılara ve SSPli (süreli sözleşmeli personel) çalışanlara Hayırlı Olsun.

“Durmak Yok, Yola Devam… Yeni Kazanımlara, Yeni Ufuklara…”

24 Haziran 2018 günü yapılan seçimlerle ülkemizde Cumhurbaşkanlığı iki önemli kazanımdan birisi de; hizmet kolumuza bağlı kurumlar olan Güzel Sanatlar, Devlet Tiyatroları ile Devlet Opera ve Balesi genel müdürlüklerinde çalışan misafir sanatçılar ile SSP’li (süreli sözleşmeli personel) çalışanlarla ilgili Kültür Memur-Sen olarak bu konudaki mağduriyeti görmüş, Kültür ve Turizm Bakanlığında yaptığımız KİK toplantıları ile yaptığımız üst düzey ziyaretlerde çözümü için gündeme taşınmış ve konu yakından takip edilmiştir.

2014 yılında hizmet kolunda Kültür Memur-Sen Genel Yetkili Sendika olduktan sonra yapılan 3.ve 4. Dönem toplu sözleşmelerde en önemli tekliflerimizden biri (ek-1) haline gelerek mağduriyetlerinin giderilmesi için müzakerelerde Memur-Sen Konfederasyonumuzun da desteği ile yoğun emek verilmiştir. Bakanlık Personel Daire Başkanı Ahmet Yılmaz ile DOB Personel Daire Başkanı Şahin Yiğit’in de katıldığı Toplu Sözleşme Komisyonu toplantılarında bu konuda birlikte güzel çalışmalar yapılmıştır.

Komisyon  YENİ

Aynı şekilde genel yetkili sendika olarak katıldığımız yılda iki kez yapılan KPDK’larda da üzerinde önemle durduğumuz yoğun mesai harcadığımız teklifler (ek-2) olarak çözülmesi için mücadele ve müzakereler yürütülmüştür.

Yine; Kültür ve Turizm Bakanlığında yılda iki kez yapılan her KİK toplanmızın en önemli gündem maddeleri (ek-3) olarak yer almış, her defasında çözümü için yoğun mesai yapılmıştır.

24 Haziran seçimleri ile bizimde Memur-Sen ailesi olarak büyük destek verdiğimiz Cumhurbaşkanlığı sistemine geçilmesiyle birlikte yayımlanan 703 sayılı KHK ile 375 sayılı KHK‘ya eklenen EK 26. Madde ve akabinde yayımlanan 25 ve 30 Nolu Cumhurbaşkanlığı Kararnameleriyle bu konudaki yıllarca süren sorun büyük oranda çözüme kavuşarak Yeni Bir Kazanıma dönüşmüş süreç bu konuyla ilgili önümüzdeki günlerde yayımlanacak Yönetmelikle tamamlanacaktır.

05.01.2018 günü Kültür ve Turizm Bakanı Sn.Mehmet Nuri Ersoy’un özel bir TV kanalında ‘misafir sanatçılara ve SSP’li çalışanlara müjde’ olarak ilan etmesiyle yıllardır devam eden bir mağduriyet sona ermiş ve her ne kadar bunda emeği olmayanlar buna kazanım denilmesinden rahatsız olsalar da yeni bir kazanımımız daha hayata girmiştir.

Bundan sonra; Güzel Sanatlar, Devlet Tiyatroları ve Devlet Opera ve Balesi genel müdürlüklerinde görev yapan “misafir sanatçılar ve SSP’li çalışanlar” yılboyu çalışacaklar ve sosyal güvenlik sorunları da çözülmüş olacak, bu kapsamda çalışan arkadaşlarımıza ve aile fertlerine hayırlı ve uğurlu olsun.

Yıllardır kangren olmuş ve büyük bir mağduriyete yol açan bu sorunun çözümünden dolayı; başta Sn.Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, eski ve yeni bakanlarımıza, her platformda desteklerini esirgemeyen Memur-Sen Genel Başkanımız Sn.Ali Yalçın’a, eski ve yeni bakan yardımcılarımıza, çalışma ve maliye bakanlığı ile DPB başkanlığı yetkililerine, sendikamızın emektarlarına ve bu konunun çözümü için destek veren herkese teşekkür ediyoruz.

Bundan sonra; bütün hizmet kolumuz çalışanları için olduğu gibi bu kapsamda görev yapanların özlük, mali ve sosyal haklarının iyileştirilmesi için mücadelemiz Genel Yetkili Sendika olarak sürecektir, misafir sanatçıları ve SSP’li çalışan arkadaşları Sendikamız Kültür Memur-Sen’e Üye olarak bu mücadeleye destek vermeye, birlikte yeni kazanımlara imza atmaya davet ediyoruz.

                        KÜLTÜR MEMUR-SEN GENEL MERKEZİ               

EKLER

EK 1-A

EK 1-B

EK 2-A

EK 2-B

EK 3-A

EK 3-B

EK 4-A

EK 4-B

HABER 7 SON DAKİKA