Kültür Memur-Sen Toplu Sözleşme Taleplerini Devlet Personel Başkanlığı'na Teslim Etti
Eklenme tarihi : 28.07.2015 15:12:19 - 9389 Okunma

Kültür Memur-Sen Genel Başkanı Mecit Erdoğan Genel Başkan Yardımcıları ile birlikte Kültür Memur-Sen'in 2016-2017 yılını kapsayan toplu sözleşme taleplerini içeren dosyayı Devlet Personel Başkanı Mehmet Ali Kumbuzoğlu'na teslim etti.

Genel Yetkili Sendika olarak ilk kez katılacağımız 3. Dönem Toplu Sözleşme'de hem hizmet kolu hem de genele ait tekliflerimizi gerçekleştirmek için Büyük Memur-Sen ailesi ile birlikte gerekli çalışmaları ve gayretleri göstereceğiz.

Kültür Memur-Sen’in 2016-2017 yıllarını kapsayan 3. Dönem Toplu Sözleşme teklifleri: EK-1

Bütün kamu görevlililerini ilgilendiren 2016-2017 yıllarını kapsayan 3. Dönem teklifleri Memur-Sen Konfederasyonumuz tarafından Devlet Personel Başkanlığına sunuldu: EK-2

EK-1- KÜLTÜR VE SANAT HİZMET KOLU 3. DÖNEM TOPLU SÖZLEŞME TEKLİFLERİ

*1- FAZLA ÇALIŞMA ÜCRETİ

Bu hizmet kolu kapsamındaki sanat kurumlarında çalışan ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun ek geçici 16 ncı maddesi kapsamında bulunan sözleşmeli personel ile aynı yerde fiili çalışan diğer personele hizmetin gereği olarak belirli bir sürede bitirilmesi gereken zorunlu ve istisnai işler için saat 24:00’ten sonra yaptırılan fiili fazla çalışmalar karşılığında ayda 50 saati geçmemek üzere yılı merkezi yönetim bütçe kanununda belirlenen fazla çalışma ücretinin beş katı tutarında fazla çalışma ücreti ödenir.

*2- KIYAFET YARDIMI

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü orkestra sanatçıları ile Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğüne bağlı orkestra, koro ve topluluklarda çalışan sanatçılara, hizmetin gereği olarak görev esnasında giymesi gereken ve kurumlarınca belirlenen özel kıyafet her yıl Eylül ayında verilir. Verilecek özel kıyafetin standartları ile hangi personele ne kadar süreyle verileceği ve nasıl muhafaza edileceği hususları ile bu malzemelerin kullanımına ilişkin usul ve esaslar ilgili kurumlar ile genel yetkili sendika tarafından birlikte belirlenir.

*3- ENFORMASYON MEMURU

190 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin eki Cetvellerin Kültür ve Turizm Bakanlığı’na ait bölümünde yer alan “Enformasyon Memuru” kadro unvanı “Turizm Araştırmacısı” olarak değiştirilmiştir.

*4- DÖSİM PERSONELİ EK TAZMİNAT

17.04.2006 tarihli ve 2006/10344 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Devlet Memurlarına Ödenecek Zam ve Tazminatlara İlişkin Karara ekli II sayılı “Özel Hizmet Tazminatı” Cetvelinin “(E) Teknik Hizmetler” bölümünde bölgeler itibarıyla belirlenmiş olan ek tazminat oranları, Kültür ve Turizm Bakanlığı Döner Sermaye İşletmesi Merkez Müdürlüğünde Teknik Hizmetler Sınıfına dâhil kadrolarda bulunan personelden Kültür ve Turizm Bakanlığının taşra teşkilatı birimlerinde istihdam edilenler için de kadro unvanı, öğrenim seviyesi ve fiilen görev yapılan bölge dikkate alınarak uygulanır.

*5- TURİZM ARAŞTIRMACILARININ TAZMİNATI

17.04.2006 tarihli ve 2006/10344 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Devlet Memurlarına Ödenecek Zam ve Tazminatlara İlişkin Karara ekli II sayılı “Özel Hizmet Tazminatı” Cetvelinin “(A) Üst Yönetim ve Genel İdare Hizmetleri” bölümünün 14 ve 15 inci gruplarında “Mütercim”ler için belirlenmiş olan tazminat oranları, dereceleri dikkate alınmak suretiyle yabancı dil bilgisi seviye tespit sınavından  (B) düzeyinde başarılı olan Turizm Araştırmacıları için de uygulanır.

*6- HARCIRAH

6245 sayılı Harcırah Kanununun 33 üncü maddesinin (c) fıkrası hükmü, Cumhurbaşkanlığı Klasik Türk Müziği Korosu, Türk Dünyası Müzik Topluluğu, Tarihi Türk Müziği topluluğu, Devlet Modern Folk Müziği Topluluğu, Devlet Türk Müziği Araştırma ve Uygulama Topluluğu, Devlet Türk Müziği Topluluğu, Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu, Devlet Türk Dünyası Dans ve Müzik Topluluğu ile yeni kurulacak koro ve topluluk sanatçıları ve diğer görevlileri hakkında da uygulanır.  

NOT: *(Önceki Toplu Sözleşmelerde kararlaştırılan bu 6 madde mağduriyet doğurmaması için tekrar ve bir kısmı geliştirilerek sunulmuştur)

7- HİZMET SINIFI

2012/1 ve 2013/1 sayılı Kamu Görevlileri Hakem Kurulu Kararı (KGHK) ile ihdas edilen Turizm Araştırmacılarının hizmet sınıfı Teknik Hizmetler olarak değiştirilmiştir.

8- YÜKSEK KURUM UZMANLIĞI

Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu ve bünyesinde yer alan kurumlarda görev yapan mesleğe yarışma sınavı ile giren ve yeterlik sınavında başarılı olan uzmanlar, 664 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile ihdas edilen Yüksek Kurum Uzmanı kadrosuna atanmış sayılır ve Yüksek Kurum Uzmanı kadrosu için getirilen ek gösterge ve diğer tüm mali haklardan yararlanır.

9- KARİYER UZMANLIĞI

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Yazma Eserler Kurumu Başkanlığı kariyer uzman ve uzman yardımcıları arasında merkez-taşra ayrımı kaldırılarak, taşra kadrolarında görev yapan kariyer uzman ve uzman yardımcılarına, 666 sayılı KHK’da merkezdeki aynı kadrolar için öngörülen tüm mali haklar ödenir.

10- İL KÜLTÜR VE TURİZM MÜDÜRLERİ

İl Kültür ve Turizm Müdürleri İl İdare Kurulu’nun üyesidir ve diğer üyelerin faydalandığı tüm özlük ve mali haklardan faydalanır. 

11- EK GÖSTERGE

Kültür ve sanat hizmet kolundaki kamu kurum ve kuruluşlarındaki; il müdür yardımcısı, şube müdürü, müdür, turizm araştırmacısı, mütercim, rehber, APK uzmanı, eğitim uzmanı ve diğer uzman kadrolarının ek göstergeleri 3600’e, Özel Hizmet Tazminatları da  (a) grubuna yükseltilmiştir.

12- 644 sayılı KHK ile teknik hizmetler sınıfına dâhil edilen Kütüphaneci, Müze Araştırmacısı, Folklor Araştırmacısı, Arşiv Uzmanı, Kitap Pataloğu ile Arkeolog, THS Uzman, Restoratör ve bu kapsamdaki diğer unvanlar ile Araştırmacı (Ö) ek göstergeleri 3600’e, Özel Hizmet Tazminatları da  (a) grubuna yükseltilmiştir.

13- SANATÇILARIN EK GÖSTERGESİ

Sanat kurumlarında (Güzel Sanatlar, Devlet Tiyatroları ile Devlet Opera ve Bale Genel Müdürlükleri) görev yapan sanatçıların ek göstergeleri 6100’e yükseltilmiştir.

14- Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü ile Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğünde görev yapan sanat teknik personelinin (sahne makinisti, kondivit, dekorcu, aksesuarcı, bezlemeci, boyacı, demirci, terzi, butafor, ses efekti, ışıkçı, vb.) ek göstergeleri 3600’e yükseltilmiştir.

15- Sanat kurumlarında görev yapan (Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü, Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü ve Opera Bale Genel Müdürlüğü) sanatçılar ile sanatkâr memurlara yıl içerisinde ödenen 6 adet ikramiyeleri (teşvik ikramiyeleri dâhil) 12 aya bölünerek ve maaşlarıyla birleştirilerek her ay ödenir.

16- Sanat teknik personeli ile sanatçı olarak görev  yapan “Notist” unvanlı personele ilave 300,00-TL ek ödeme verilir.

17- AYNİYAT SAYMANLARININ ŞUBE MÜDÜRÜ KADROSUNA ATANMASI

Kültür sanat hizmet kolu kapsamında bulunan kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan ve şube müdürlüğü için aranılan şartları taşıyan ayniyat saymanlarının kadrosu şube müdürü olarak değiştirilmiştir.

18- DERECE VERİLMESİ

644 sayılı KHK ile teknik hizmetler sınıfına aktarılan müze araştırmacısı, kütüphaneci, folklor araştırmacısı,  arşivci ve kitap patoloğu kadrolarındaki personele 1 derece verilmiştir.

19- SERVİS HİZMETİ

Kültür sanat hizmet kolu kapsamında bulunan kamu kurum ve kuruluşlarında personel servis hizmeti sağlanır, servis hizmeti sağlanamayan yerlerde iş günü esas alınarak toplu taşıma ücreti nakden ödenir.

20- Kültür ve Turizm Bakanlığı DÖSİMM kadrosundaki 632 sayılı KHK ile sözleşmeli iken memur kadrolarına alınan personel aynı unvanlarıyla bakanlık merkez kadrolarına aktarılmıştır.

21- Sanat kurumlarında (Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü, Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü) görev yapan süreli sözleşmeli personel (misafir sanatçılar) kadroya alınmıştır.

22- Kültür sanat hizmet kolu çalışanlarından mesleklerinin gereği olarak kimyasallara maruz kalan ve bedenen yıpranan restoratör ve sanat teknik personeli ile aynı kapsamdaki diğer personele koruyucu gıda yardımı, şua izni ve her bir yıl için 3 ay fiili hizmet zammı verilir. Ayrıca; hizmet kolu kapsamında arşiv, depo, atölye vb. yerlerde çalışarak toz, rutubet vb. etkenlere maruz kalanlar da koruyucu gıda yardımından yararlandırılır.

23- RESTORATÖR KADRO UNVANI

Kültür ve Turizm Bakanlığında görev yapan “Restoratör” kadro unvanı “Restoratör ve Konservatör”  (Tarihi eser tamir ve koruma uzmanı) olarak değiştirilmiştir.

24- USTA ÖĞRETİCİ KADRO UNVANI

Kültür ve Turizm Bakanlığında görev yapan “Usta Öğretici” kadro unvanı “Eğitim Uzmanı” olarak değiştirilmiştir.

25- Kültür ve Turizm Bakanlığında sözleşmeli  (THS) Arşiv Uzmanı olarak görev yapmakta iken 6495 sayılı kanun ile kadroya alınırken GİH Uzmanı olarak atananlarının kadro unvanı THS Arşiv Uzmanı olarak değiştirilmiştir.

26- 2016 VE 2017 YILLARI MEMUR MAAŞ ZAMLARI

Devlet memuru maaşlarına; 2016 yılı birinci altı için %8, ikinci altı ay için %8 oranında zam, taban aylığa 150 TL seyyanen zam ile enflasyon farkı ve refah payı verilir.  2017 yılı birinci altı için %7, ikinci altı ay için %7oranında zam, taban aylığa 100 TL seyyanen zam ile enflasyon farkı ve refah payı verilir. 

27- DEVLET MEMURLARINA İKRAMİYE VERİLMESİ

Devlet memurlarına yılda iki (dini bayramlarda) defa 500’er TL ikramiye ödenir.

28- 4/C’li PERSONELE KADRO VERİLMESİ

Kamu kurumlarında 657 sayılı yasanın 4/C maddesi kapsamında görev yapan geçici personel memur kadrolarına atanmıştır.

29- İŞÇİLERİN MEMUR KADROSUNA ALINMASI

Kamuda memurlarla aynı görevi yapan üniversite mezunu işçiler memur kadrolarına atanmıştır.

30- SOSYAL DENGE TAZMİNATI

Kültür sanat hizmet kolunda görev yapan memurlara sosyal denge tazminatı (SDS) ödenir.

31- MAAŞ VE ÖZLÜK HAKKI 

APK uzmanı, eğitim uzmanı, uzman, sivil savunma uzmanı, Şef ve eşdeğer unvanlarda görev yapan personelin maaş ve özlük hakları başbakanlık uzmanları seviyesine çıkartılmıştır.

32- BAZI DERECELERDEKİ MEMURLARIN EK GÖSTERGESİ

Ek gösterge uygulaması 8. derecedeki kadrolardan başlayarak, tüm ek göstergelere +800 puan ilave edilmiştir. 

33- EK ÖDEME

666 Sayılı KHK ile düzenlenen ek ödeme uygulamasından mağdur olan memur, daktilograf, VHKİ, bilgisayar işletmeni, ambar memuru, sekreter, şoför ve yardımcı hizmetler sınıfında bulunan personel ile diğer eşdeğer unvanlardaki memurların ek ödeme puanları 70 puan artırılmıştır.

34- EMEKLİ KESENEĞİ

Memur maaşını oluşturan bütün kalemler (ikramiye, ek ödeme, tazminatlar, vb. tüm maaş kalemleri) emekli keseneğine dâhil edilerek emekli maaşı hesaplanır.

35- GEÇİCİ PERSONELE (4/C) EK ÖDEME

657 sayılı yasanın 4/C maddesi kapsamında görev yapan geçici personele 375 sayılı KHK kapsamında ek ödeme verilir.

36- SÖZLEŞMELİ PERSONELİN (4/B) KADROYA GEÇİRİLMESİ

Kamu kurumlarında 657 sayılı yasanın 4/B maddesi kapsamında görev yapan sözleşmeli personel memur kadrosuna atanmıştır.

37- 2005 YILINDAN SONRA GÖREVE BAŞLAYANLARA DERECE VERİLMESİ

Kamu kurum ve kuruluşlarında 2005 yılından sonra göreve başlayan memurlara 1 derece verilmiştir.

38- DİSİPLİN AFFI

Devlet memurlarına sicil (disiplin) affı getirilmesi

39-  İTFAİYECİLERİN HİZMET SINIFI

İtfaiyeci kadro unvanının hizmet sınıfı genel idari hizmetler olarak değiştirilmiştir.

40- VERGİ DİLİMİNİN DÜŞÜRÜLMESİ

Kamu görevlilerinin gelir vergisi oranları her bir dilim için %5 düşürülür veya %15’lik dilimi aşan gelir vergileri vergi iadesi olarak ilgiliye geri ödenir.

41- YEMEK YARDIMI

Kamu görevlilerinden yemekhane hizmetinden faydalanamayanlara yemek yardımı nakden ödenir.

42- MALİ SORUMLULUK ZAMMI

Taşınır Kayıt Kontrol Yetkililerine ödenen mali sorumluluk zammı 3 kat artırılmıştır.

---------- 0 ----------

teslim3

EK-2 MEMUR-SEN KONFEDERASYONU 2016 – 2017 DÖNEMİ GENEL TOPLU SÖZLEŞME TEKLİFLERİ

MAAŞ VE ÜCRETLERE ZAM TEKLİFİMİZ; YÜZDELİK ZAM+TABAN AYLIĞA ZAM+REFAH PAYI+ENFLASYON FARKI OLACAK

Kamu görevlilerinin maaş ve ücretlerine;

2016 yılında; Birinci Altı Ayda %8, ikinci Altı Ayda %8 ve 1 Ocak 2016’dan geçerli olmak üzere taban aylığına 150 TL Zam+ 2015 yılı ekonomik Büyüme Oranının %50’si ve üç aylık dönemlerdeki büyüme oranları kadar Refah Payı artışı+ Enflasyon farkı istiyoruz.

2017 yılında; Birinci Altı Ayda %7, ikinci Altı Ayda %7 ve 1 Ocak 2017’den geçerli olmak üzere taban aylığına 100 TL Zam+ 2017 yılında  üç aylık dönemlerdeki ekonomik büyüme oranı kadar Refah Payı artışı+Enflasyon farkı istiyoruz.

GELİR VERGİSİ NEDENİYLE OLUŞAN MAAŞ/GELİR KAYBININ TELAFİSİ

Gelir Vergisi Kaynaklı Maaş Kayıplarının Telafisi; Kamu görevlilerinin yıl boyunca %15 vergi diliminde vergi ödemesini ve bunu aşan tutarın işveren tarafından karşılanmasını istiyoruz. Böylece yıl içerisindeki maaş ve gelir kaybını önlemiş olacağız.

YAN ÖDEME KATSAYISI VE GÖSTERGE RAKAMLARININ %50 ARTIRILMASINI İSTİYORUZ

Uygulanmakta olan yan ödeme katsayısı ile yan ödeme gösterge rakamlarının  % 50 artırımlı ödenmesini isteyeceğiz. Bu gerçekleştiğinde örneğin öğretmen için 18,86 TL olan yan ödeme tutarı 37,72 TL’ye çıkmış olacak.

2005 YILINDAN SONRA GÖREVE BAŞLAYANLARA 1 DERECE VERİLMESİ ARTIK GERÇEKLEŞMELİ 

2005 yılında sonra göreve başlayan kamu görevlilerine 1 derece verilmesini istiyoruz. Bu konuda seçim öncesinde Sayın Başbakanımızla yaptığımız görüşmede mutabık kalmıştı. Toplu sözleşmede mutabakatı kazanıma dönüşmesini isteyeceğiz.

FAZLA ÇALIŞMA ÜCRETLERİNDEKİ ADALETSİZLİK VE DÜŞÜKLÜK GİDERİLSİN DİYECEĞİZ

Fazla çalışma ücretleri konusunda hem miktar hem de kapsam yönüyle adaletsizlik var. Bunu mutlaka gidermek istiyoruz. Bu çerçevede fazla çalışma ücretleriyle ilgili olarak,  Büyük şehir merkezlerinde ve nüfusu 50 bini geçen il ve ilçelerde fazla çalışma ücreti saat başı 2,50-TL olmalı, mevcut çalışma ücretleri %50 artırılmalı, hafta sonları ve resmi tatillerde fazla çalışma ücreti 4 kat artırımlı ödenmeli diyoruz.

AİLE YARDIMINDA ÖNEMLİ ORANDA ARTIŞ İSTİYORUZ

Halen 177,30 TL olan eş yardımının 275 TL’ye, 6 yaş üstü için 20,80 TL ve 0-6 yaş için 41,60TL olan çocuk yardımının da herhangi yaş sınırı uygulanmadan her çocuk için 75 TL’ye çıkarılmasını istiyoruz.

TOPLU SÖZLEŞME İKRAMİYESİ SENDİKA ÜYESİ OLMAYI TEŞVİK, YETKİLİ SENDİKA ÜYELERİNİ İSE TAKDİR EDECEK DÜZEYE ÇIKARILMALI

Halen üç ayda bir 60 TL olan Toplu sözleşme ikramiyesinin;  yüzde 50 artırımlı (90 TL) yetkili sendika üyelerine ise yüzde 100 (120TL) olarak ödenmesini teklif ediyoruz.

       HARCIRAH TUTARLARININ ARTIRILMASINI İSTEYECEĞİZ   

Mevcut Durum

2015

TEKLİFİMİZ

2016

GÜNDELİKLER

2015 bütçe kanununa göre ek gösterge, derece ve kademe itibariyle farklı olmak kaydıyla

en az 32,00 – en fazla 43,00

60,00

(Kadro, Unvan, Ek Gösterge ayırımı yapılmaksızın bütün kamu görevlileri için)

 

ARAZİ TAZMİNATI

Derece ve kademe itibariyle

en az 12,50 – en fazla 13,00

 

20,00

Arazi Üzerinde Çalışanlara 6245 sayılı Kanunun 50 nci maddesi kapsamında ödenen tazminat (6245 S.K 50 nci maddenin 1, 2, 3, 4 ve 5 inci bentlerinde yer alan personel)

SUT KAPSAMINDAKİ GÜNDELİK ve YOL GİDERİ

İl içinde 100 gösterge rakamı İl dışında 200 gösterge rakamının aylık gösterge rakamıyla çarpımı

(yaklaşık olarak 8,00 – 16,00 TL)

Yol yardımı km’ye göre değişmekte

(4,00 – 8,00 TL arası)

60,00

SAĞLIK UYGULAMA TEBLİĞİ KAPSAMINDAKİ GÜNDELİKLER

(Sağlık Uygulama Tebliğinde belirlenecek tutar Harcırah Kanunu kapsamında Bütçe Kanununda belirlenen tutardan az olmaz)

1.   6245 sayılı Harcırah Kanunu kapsamında ödenen konaklama ücretinin ödenmesinde 10 günlük süre sınırlaması uygulanmaz.

2.   Geçici görevlendirilen personele, 6245 sayılı Harcırah Kanunu kapsamında ödenen geçici görev yolluğu, istihdam türüne bakılmaksızın bütün kamu görevlilerine ödenir. Geçici görev yolluğu, görevlendirme devam ettiği sürece ve tam tutar üzerinden ödenir.

3.   Kamu görevlilerine, istihdam türene bakılmaksızın ilk atamalarında, atama türüne bakılmaksızın sürekli görev yolluğu ödenir.

C – SOSYAL YARDIMLARA İLİŞKİN TEKLİFLERİMİZ

Yemek yardımı

 

MEVCUT DURUM

a- Bütün kurum ve birimlerde yemek servisi yapılmamaktadır.

b- Yemek ücretinin bir bölümü kamu, bir bölümü kamu görevlisi tarafından karşılanmaktadır.

c- Kurumlar arasında uygulama farklılıkları var.

 

 

TEKLİFİMİZ

a-Yemek servisi sunulan birim sayısının artırılması (idarenin bütünlüğü ilkesi çerçevesinde)

b- Yemek servisinin ücretsiz olması, yemek servisi sunulamayan işyerlerinde öğün başına kamu görevlilerine bir sonraki maaşlarıyla birlikte 6,00 TL ödenmesi.

c- Kurumlar arası uygulama farklılıkların (a) ve (b) bentleri uygulamaya konularak giderilmesi.

d- Yemek yardımına ilişkin tutarların Bütçe Kanunu’nda değil Toplu Sözleşmede belirlenmesi

Doğum Yardımı

 

MEVCUT DURUM

  633 KHK kapsamında birinci çocuk için 300 TL, ikincide 400 TL,  üçüncü ve sonrakilerde 600 TL doğum yardımı ödenmekte.

 

 

TEKLİFİMİZ

Doğum yardımı; 633 sayılı KHK’nın ek 4 üncü maddesinde belirtilen tutar yanında 

10.000 x 0,083084: 830,80 TL

(çoklu gebelik haklinde doğum yardımı her çocuk için ayrı ödenir)

 

Ölüm Yardımı

 

MEVCUT DURUM

Ölüm Yardımı Göstergesi 9500

Eş ve çocuk ölümü durumunda 796,00 TL 
Memurun kendisi için 1.592 TL

 

TEKLİFİMİZ

Mevcut tutarlın iki katı artırılması,

Eş ve çocuk için 1.592, Memurun kendisi için 3.184 TL

Kreş Hizmeti/Kreş Yardımı

MEVCUT DURUM

YOK

(Kreşi bulunan kamu kurum ve kuruluşlarında piyasaya göre göreceli düşük ücret alınmaktadır)

TEKLİFİMİZ

a-Kamu kurum ve kuruluşlarınca kreş hizmeti sunulması (öncelikli olarak MEBê bağlı olmak kaydıyla(

b- Kreş hizmeti sunulamayan iş yerlerinde görev yapan kamu görevlilerinin 0 – 6 yaş grubundaki her çocuğu için; Büyükşehirler 300 TL, diğer illerde 250 TL kreş yardımı verilmesi

*** Bu yardımlar dışında Evlenme, Ulaşım ve Giyecek Yardımına ilişkin taleplerimiz de mevcuttur.

D – SOSYAL GÜVENLİK MEVZUATI VE EMEKLİ MAAŞINI ETKİLEYECEK TEKLİFLERİMİZ

Özel Hizmet Tazminatı Yansıtma Oranı

EK GÖSTERGE

MEVCUT DURUM / TEKLİFİMİZ

Tazminat Yansıtma Oranı (%)

8.400 ve yukarısı

%240

7.600 (dahil)-8.400 (hariç)

%200

6,400 (dahil)-7.600 (hariç)

%180

4.800 (dahil)-6.400 (hariç)

%150

3.600 (dahil)-4.800 (hariç)

% 130 / %180

2.200 (dahil)-3.600 (hariç)

%70  /  %150

Diğerlerinde

% 40  / %120

 

                        *Makam ve görev tazminatı alanlar eski oranlar üzeriden devam eder.

Kıdem Aylığı

 

MEVCUT DURUM

Her hizmet yılı için 20, 25 yıl hizmetten sonra 500 rakamının memur maaş katsayısı ile çarpımı.

(Yani 1,66 TL)

 

TEKLİFİMİZ

Kıdem aylığı gösterge rakamının 100 olarak uygulanması ve kıdem aylığının hesaplanmasında 25 yıl sınırlamasının kaldırılması

( Yani 8,30 TL)

 
  • Ek Ödemelerin emekliliğe esas aylığın içinde sayılması,
  • Yardımcı hizmetler sınıfının ek göstergeden yararlanması ve ek göstergelerin 600 puan artırılması,
  • Emeklilerin Aile Yardımı Ödeneğinden faydalandırılması.

KADROYA GEÇİŞ

·         KİT’ler ve kamuda çalışan, memur işi yapan fakat memur olmayan personelin KİT’lerde 2 sayılı cetvele, diğer kamu kurumlarında çalışanların memuriyet kadrolarına geçirilmesinin sağlanması,

·         4/B statüsünde görev yapan personel ile 4/C’li personele kadro verilmesi, 4/C’li personelin 4/A ya da sözleşmeli olarak kadro almasının sağlanması

Diğer Talepler

·         Mahkeme kararları çerçevesinde 4/C’li personelin ek ödemeden yararlanması

·         KİT’lerde temel ücret gruplarının 5 ten 3 e indirilmesi ve yeniden düzenlenmesi

·         Sözleşmeli personelin izinlerinin ertesi yıla devredilmesi

·         İşçilikte geçen sürelerin kazanılmış hak aylığında değerlendirilmesi

HABER 7 SON DAKİKA