Kültür Memur-Sen’den Avcı’ya Hayırlı Olsun Ziyareti
Eklenme tarihi : 14.07.2016 16:00:56 - 3206 Okunma

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın,Kültür Memur-Sen Genel Başkanı Mecit Erdoğan, Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı'yı ziyaret ederek, talepleri iletti. Ziyarete Kültür Memur-Sen Genel Başkan Yardımcıları İdris Serçe, Fahri Ekinci, Mehmet Ali Yücekaya ve Nihat Nurbaki eşlik etti.

FullSizeRender (7)FullSizeRender (11)

Bakanlık'ta gerçekleşen görüşmede Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı'ya hayırlı olsun dileklerini iletti. Kültür ve Turizm alanındaki gelişmelere değinen Yalçın, bu alandaki gelişmeleri, büyük Türkiye yolundaki önemli adımlar olarak gördüklerini belirtti. Yalçın, Memur-Sen olarak, kamu görevlileri adına bugüne kadar birçok kazanıma imza attıklarını hatırlatarak, kültür ve sanat hizmet kolundaki kamu görevlilerinin taleplerinin hayata geçmesi gerektiğini vurguladı.

 

FullSizeRender (6)

Kültür Memur-Sen Genel Başkanı Mecit Erdoğan ise  üyelerimizin ve çalışanlarımızın sorunlarını dile getirerek Kültür hizmet kolundaki kamu görevlilerinin sorun ve taleplerini içeren dosyayı Bakan Avcı'ya sundu.

FullSizeRender (14)

 

 

Bakanlık çalışanlarının sorunları ve sunulan öneriler aşağıdaki gibidir :

 

a-TOPLU SÖZLEŞMELERDE KARARLAŞTIRALAN VE ÇALIŞMA YAPILMASI GEREKEN KONULAR

 

1-2016 ve 2017 yıllarını kapsayan 3.dönem toplu sözleşmenin hizmet kolumuza ilişkin 13.maddesinde “Bu hizmet kolunda yer alan personelin mali haklarına ilişkin konulara yönelik çalışma yapılacaktır.” hükmüne yer verilmiştir. Bu çerçevede Kültür Sanat Hizmet Kolu çalışanlarından; Tarih, kültür ve tabiat varlıklarının, bakımında ve onarımında, korunmasında,  araştırma ve geliştirilmesinde ve gelecek kuşaklara aktarılmasında fiilen görev yapanlara ilave ücret ödenmesi için çalışma yapılması,

 

2- 2012/1 ve 2013/1 sayılı Kamu Görevlileri Hakem Kurulu Kararı (KGHK) ve 2016-2017 yıllarına ait 3. Dönem Toplu sözleşmeleri ile Enformasyon Memurlarının Turizm Araştırmacısı olarak değiştirilen unvanlarının uygulamada yaşanan aksaklıkları gidermek için yasal düzenleme yapılması.

3- İl Kültür ve Turizm Müdürlerinin İl İdare Kuruluna alınması için alınması için gerekli yasal düzenleme yapılması.

 

4- Bakanlıkta Usta Öğretici olarak görev yapanların Eğitim Uzmanı kadrolarına atanmaları için gerekli çalışmaların yapılması.

 

 

B- DİĞER SORUNLAR VE ÖNERİLER

 

Sendikamız ile Bakanlık arasında yapılan Kurum İdari Kurullarında alınan kararlardan uygulanmayanların hayata geçirilmesi için gerekli çalışmaların yapılması;

 

1-Kültür ve Turizm Bakanlığı ile bağlı kurumların merkez ve taşra kadrolarında görev yapan kariyer uzmanı ve yardımcıları arasında 666 sayılı KHK ile ortaya çıkan merkez-taşra ayrımının ortadan kaldırılması.

 

2- İl müdür yardımcısı, şube müdürü, müdür, turizm araştırmacısı, mütercim, rehber, APK uzmanı, eğitim uzmanı, Kütüphaneci, Müze Araştırmacısı, Folklor Araştırmacısı, Arşiv Uzmanı, Kitap Patoloğu ile Arkeolog, THS Uzman, Restoratör ve diğer uzmanların ek göstergeleri 3600’e yükseltilmesi için gerekli düzenlemenin yapılması. Özel Hizmet Tazminatı mağduriyetinin giderilmesi, Ek göstergelerin yeniden ele alınarak 7 ve 8. derecelerdeki memurlara da Ek Gösterge uygulamasının getirilmesi için çalışma yapılması.

 

3- APK uzmanı, eğitim uzmanı, uzman, sivil savunma uzmanı, Şef ve eşdeğer unvanlarda görev yapan personelin maaş ve özlük hakları başbakanlık uzmanları esas alınarak gerekli iyileştirme yapılması için çalışma yapılması.

 

4- 666 Sayılı KHK ile düzenlenen EK ÖDEME uygulamasından mağdur olan memur, daktilograf, VHKİ, bilgisayar işletmeni, ambar memuru, sekreter, şoför ve yardımcı hizmetler sınıfında bulunan personel ile diğer eşdeğer unvanlardaki memurlara ilave ek ödeme verilmesi için çalışma yapılması.

5- Sanat Kurumlarında görev yapan sanatçıların TRT sanatçıları ile özlük ve mali haklar bakımından eşit statüye getirilmesini, diğer personelin özlük, mali ve sosyal durumları düzeltilmesi için gerekli düzenlemelerin yapılması.

 

6- Hizmet Kolumuzda görev yapan Sayıştay Kanunu, muhasebe-i Umumiye Kanunu ve Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu değişikliğiyle görevleri sona eren ayniyat saymanlarının sınavsız olarak bazı kurumlarda (Maliye Bakanlığı) olduğu gibi sınavsız olarak şube müdürü kadrosuna atanmaları sağlanarak birikim ve hizmetlerinden yararlanılması için düzenleme yapılması.

 

7- 644 sayılı KHK ile teknik hizmetler sınıfına aktarılan müze araştırmacısı, kütüphaneci, folklor araştırmacısı,  arşivci ve kitap patoloğu kadrolarındaki personele de 1 derece verilmesi,

 

8- Kültür ve Turizm Bakanlığı DÖSİMM kadrosundaki 632 KHK ile sözleşmeli personel iken memur kadrolarına alınan personelin bakanlık merkez kadrolarına aktarılması.

 

9- Sanat kurumlarında görev yapan Misafir Sanatçıların (SSP’li personel) mağduriyetlerinin giderilmesi için çalışma yapılması,

 

10- Hizmet kolu çalışanlarından mesleklerinin gereği olarak kimyasallara maruz kalan ve bedenen yıpranan Restoratör, sanat teknik personeli ile laboratuvar ve atölye gibi yerlerde çalışan aynı kapsamdaki diğer personele ile su altı arkeoloji müzesinde çalışan uzmanlara (dalış yapan)  yıpranma payı, koruyucu giyim yardımı ve şua izni verilmesi.

 

11- 4848 sayılı Kültür ve Turizm Bakanlığı Teşkilat Kanununun son gelişmeler ve hizmetin gerekleri doğrultusunda sendikaların da katılımı ile yeniden değerlendirilmesi,

 

12- Günümüz şartlarına ve hizmetin gereklerine uygun, adil ve kazanılmış hakları koruyan bir Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin yetkili sendikanın da katılımıyla hazırlanarak yürürlüğe konulması,

 

13- Kadroları DÖSİMM’de memur olup da koro ve topluluklarda fiilen sanatçı olarak görev yapan sanatçıların görev tanımlarının yapılması için gerekli mevzuat çalışmalarının tamamlanması ve sanatçılara ödenen giyim yardımından faydalandırılması.

 

14- Kütüphanelerin gerçek anlamda misyonunu yerine getirebilmesi için her kütüphaneye en az 1 kütüphaneci ve 1 memur kadrosu tahsis edilmesi için çalışma yapılması.

 

15- Büyükşehirler başta olmak üzere servis ve lojman imkânından yararlanamayan tüm personele servis ve lojman yardımı yapılması için çalışma yapılması.

 

16- Bakanlık denetiminde bulunan belgeli turizm tesislerinin bakanlığımız personeline indirimli hizmet vermesinin sağlanması, Mersin-Taşucu ve Muğla-Datça’daki tesislerin eksikliklerinin tamamlanarak kurum çalışanlarının hizmetine sunulması,

 

17- Bakanlık personeline hizmet vermek üzere Ankara’da bir misafirhane açılması için çalışma yapılması,

 

18- Bakanlık kültür ve turizm uzman ve yardımcılığı sınavına bakanlık personelinin de katılımının sağlanması.

 

19- Sanat tarihçisi unvanı kadrosu ihdas ederek 23 Eylül 2008 tarihli resmi gazetede yayınlanan 87/12018 sayılı Bakanlar Kurulu kararı ile teknik hizmet sınıfına dâhil edilen bu kadro çalışanlarının mağduriyetinin giderilmesi,

 

20- Kütüphaneler, müzeler, turizm danışma büroları, kültür merkezleri vb. yerlerde mesai dışında çalışan, dini ve milli bayramlar ile hafta sonu tatillerinde nöbet tutanlara mesai veya nöbet ücreti ödenmesi için çalışma yapılması,

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

HABER 7 SON DAKİKA