KÜLTÜR MEMUR-SEN’İN 7. OLAĞAN GENEL KURULU GERÇEKLEŞTİ GÜVEN TAZELEYEN GENEL BAŞKAN MECİT ERDOĞAN YOLA DEVAM DEDİ
Eklenme tarihi : 22.03.2023 22:11:37 - 855 Okunma

Kökü mazide gözü atide olan sendikal hareketimizin 7. Olağan Genel Kurulu birlik, beraberlik ve kardeşlik içinde Ankara’da gerçekleşti. Köklerimizden aldığımız ilham ve teşkilatımızdan aldığımız güçle, ilk günkü heyecanla Genel Başkanımız Mecit Erdoğan yola devam dedi.

manşet

Kültür Memur-Sen 7. Olağan Genel Kurulu asrın felaketi olarak adlandırılan Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle ertelenerek 21 Mart 2023 tarihinde Ankara’da gerçekleşti. Türkiye’nin dört bir tarafından gelen delegelerin katılımıyla Kızılcahamam Çam Termal Otelde yapılan kongreye Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Memur-Sen’e bağlı sendikaların Genel Başkanları ve yönetim kurulu üyeleri, Kültür Memur-Sen üyeleri katılımı ile gerçekleşti. Kongrenin divan başkanlığını ise Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan yaptı.

7.olağankurul4

Genel Başkan Mecit Erdoğan güven tazeleyerek yeniden Kültür Memur-Sen Genel Başkanlığı’na seçildi. Kültür Memur-Sen Genel Merkez Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu: Ahmet Yiğitoğlu, Fahri Ekinci, Hamdi Usta, Yasin Kılıç Genel Başkan Yardımcıları, Denetleme Kurulu, İdris Serçe, Mahmut Ali Özcan, Ramazan Bayrak, Veli Caner ve Selami Çetin’den oluşurken Disiplin Kurulu İlhan Derinkök, Mustafa Asan, Erdinç Bayram, İskender Başçı, Bahattin Ünsal’dan oluştu.

kulturkongre5

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın Kültür Memur-Sen 7. Olağan Genel Kurul’da yaptığı konuşmada;

Türkiye’yi sarsan deprem ve sel felaketlerine değinerek “Ülke olarak büyük bir imtihanla yüzleşiyoruz. Kahramanmaraş merkezli depremlerde binlerce insanımızı, teşkilatımızdan arkadaşlarımızı kaybettik. Allah hepsine rahmet etsin, mekanları cennet olsun. Zor günler geçiriyoruz, depremin hemen akabinde Şanlıurfa ve Adıyaman merkezli sel felaketi yaşadık. Birbirimize tutunarak dayanışma ile ayağa kalkacağımız ve bir dirayet göstermemiz gereken bir süreçteyiz. Milletimizin yardımlaşma kabiliyeti vesilesiyle bu süreci atlatacağımıza yürekten inanıyorum. Bizim de yardımlaşmamız desteğimiz devam edecek. Önümüz Ramazan ayı, bu mübarek ayda yardımlarımızı artırarak, birliğimizi koruyarak yaralarımızı sarmaya devam edeceğiz” diyerek konuştu.

10 YILDIR YETKİLİ SENDİKA SIFATIYLA KAZANIMLAR ÜRETEN GÖZBEBEĞİMİZ MÜSTESNA BİR SENDİKADIR.

Kültür Memur-Sen’in örgütlü gücünü yetki bayrağıyla taçlandırdığını vurgulayan Yalçın, “Kültür Memur-Sen’imiz Memur-Sen ailesi içinde en son kurulan ancak kısa zamanda mesafe alan üye sayısını 10 bine yaklaştıran, yetkiyi alan son sendikamız olarak hatimemiz olan sendikamızdır. 10 yıldır yetkili sendika sıfatıyla kazanımlar üreten gözbebeğimiz müstesna bir sendikadır. Başkanımız şahsında, teşkilatımızın kuruluşundan bu yana emek veren tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bu birlikte hareket ederek, güçlerimizi birleştirerek örgütlü ve dirayetli durarak oluyor” ifadelerini kullandı.

7.olağankuruk12

Genel Başkanımız Mecit Erdoğan yaptığı açılış konuşmada;

HÜZÜN DOLU YÜREĞİMİZE HOŞ GELDİNİZ SAFALAR GETİRDİNİZ...

Genel kurulumuza katılmak üzere bunca zorluğa, acıya rağmen güzel ülkemizin dört bir yanından gelen siz değerli kardeşlerimi sevgiyle, saygıyla ve muhabbetle selamlıyorum diyerek konuşmasına başladı.

7.olağankurul8

YAKIN TARİHİMİZİN EN BÜYÜK ACISINI, ASRIN EN BÜYÜK FELAKETİNİ YAŞIYOR VE ŞAHİTLİK EDİYORUZ.

6 Şubat 2023 günü saat 04.17’de Kahramanmaraş-Pazarcık’ta meydana gelen 7,7 şiddetinde ve 9 saat sonra Elbistan’da meydana gelen 7,6 şiddetinde meydana gelen ve Kahramanmaraş başta olmak üzere Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Elazığ, Hatay, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa’yı kapsayan 11 ilde yıkımlara neden olan deprem felaketinde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyor, yaralılara acil şifalar temenni ediyorum dedi.

Hizmet kolumuzda:19 mesai arkadaşımızı kaybettik, bu felakette 5 üyemiz de hayatını kaybetti, şehadete yürüdü. Tekrar hepsine Allahtan rahmet diliyorum. Vefat eden  5 üyemiz için Ferdi Kaza poliçesi kapsamında varislerine 20 Bin TL ödenmesi için evrakların tanzimi sürecimiz devam etmektedir. Bu arada poliçemizin kalıcı sakatlık pirimi kapsamına giren üyemiz var ise onlarında tazminatının ödenmesi konusunda gerekli çalışmayı yürütüyoruz. Bu yarayı, hep birlikte sarmaya çalışırken depreme maruz kalan illerimizde meydana gelen sel felaketi açılarımıza acılar kattı. Bu ne büyük acı, bu ne büyük imtihan, Allah ülkemize ve aziz milletimize güç versin, kuvvet versin. Ülkemizi ve aziz milletimizi her türlü felaketlerden korusun diyerek sözlerine devam etti.

Yüreğimizi yakan deprem haberini aldığımız ilk andan itibaren Genel Merkez Yönetimi olarak etkilenen illerimizin il başkanları başta olmak üzere teşkilatımız mensuplarına ulaşarak ilk durum hakkında bilgiler aldık. Memur-Sen Başkanlar Kurulu olarak yaptığımız toplantıda; deprem bölgesindeki acil durum için neler yapabileceklerimizi istişare ettik. Memur-Sen’imizin AFAD ekiplerini deprem bölgelerine sevk ederken, tüm illerimizden yardım malzemesi dolu kamyonlarımızı bölgeye sevk ettik. Genel Başkanlar olarak birer maaşımızı depremzeler için AFAD’a bağışladık, Memur-Sen ailesi olarak AFAD’a 10 milyon yardım kararı aldık ve aynı zamanda nakdi yardım kampanyası başlattık. Akabinde deprem felaketinin yaşandığı illerimizi ziyaret ederek, teşkilat mensuplarımız ve depreme maruz kalan insanlarımızın yarasına bir nebze de olsa merhem olabilir miyiz diye yanlarında olmak istedik. Büyük bayram ve şölen havasında yapmayı planladığımız 7.Olağan Genel Kurulumuzu bugün; asrın felaketi depremlerin yüreğimizde açtığı büyük acılarla hüzün ve sükûnet içinde gerçekleştiriyoruz dedi.

7.olağankurul11

1 MİLYONU AŞAN ÜLKEMİZİN EN BÜYÜK EMEK ÖRGÜTÜ OLAN MEMUR-SEN’İNİMİZİN KURULUŞUNA ÖNCÜLÜK ETTİĞİ GİBİ MEHMET AKİF İNAN 22 MAYIS 2003’TE DE MEMUR-SEN’İMİZİN HATİMESİ OLARAK KÜLTÜR MEMUR-SEN’İMİZİN KURULMASINI SAĞLADILAR

İman varsa, imkân da vardır şiarıyla çıktığımız bu yolda 244 kişiyle bağladığımız ve nakış nakış, ilmek ilmek ördüğümüz sendikal mücadele destanımızda bugün 7000’e doğru ilerleyen üye sayımız ile Kültür ve Sanat Hizmet Kolunda 10 yıldır Genel Yetkili Sendika olmanın haklı gururunu yaşıyoruz dedi.

KÜLTÜR MEMUR-SEN OLARAK 2014 YILINDA BERİ GENEL YETKİLİ SENDİKA LİDERLİĞİMİZİ SÜRDÜRÜYORUZ. HER YIL DAHA DA GÜÇLENEREK MÜCADELEMİZİ VERİYORUZ.

Çalışanlarımızın, emekçilerimizin sosyal hak ve hukukunu, kazanımlarını daha iyiyi elde etmek için örgütlü gücümüzü daha da artırmamız elzemdir. Bugün bayrağı zirvede dalgalandırıyorsak işyeri temsilcimizden, il temsilcimize, kurum temsilcimizden, genel merkez yönetiminden bütün teşkilatımızın emeği vardır, alın teri vardır. Emek veren, ter akıtan siz dava arkadaşlarıma yürekten teşekkür ediyorum. Allah hepinizden razı olsun dedi.

7.olağankurul10

KÜLTÜR MEMUR-SEN’İN YETKİLİ OLDUĞU DÖNEM KÜLTÜR SANAT HİZMET KOLU ÇALIŞANLARININ ALTIN ÇAĞI OLMUŞTUR VE OLMAYA DEVAM EDECEKTİR

Genel Toplu sözleşmeden başta; sözleşmeliye kadro verilmesi, Ek Gösterge ve Sendika ikramiyesi olmak üzere 38 kazanımı da ilave ettiğimizde toplamda 58 kazanımla hizmet kolu çalışanlarına kazandırmaya devam etti. İşte bu kazanımların toplamında Kültür Memur-Sen’in yetkili olduğu dönem kültür sanat hizmet kolu çalışanlarının altın çağı olmuştur ve olmaya devam edecektir. Bu anlayış içerisinde 7. Dönem Toplu Sözleşme Dönemine hazırlandığımız şu günlerde Kültür Sanat Hizmet Kolundaki kamu görevlilerine yeni kazanımlar elde etmek; mali, sosyal ve ekonomik durumlarını iyileştirmek için hazırlıklarımıza başlamış bulunmaktayız. Bu hazırlıklarımız neticesinde nihai sonucu kamu görevlileri adına başarıyla sonuçlandırmak için hem masada hem de sahada mücadelemizden taviz vermeyeceğiz dedi.

7.olağankurul15

“GÜNEŞ YALNIZ DA OLSA ETRAFINA IŞIK SAÇAR.”  AYDINLIK YARINLAR İÇİN IŞIK YAYMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Kültür ve Sanat hizmet kolunda çalışan kamu görevlilerimizin derdini haykırmak, milletine ses olmak ve halkına yön vermek için kurulan sendikamıza direnen çeteleri biliriz. Hakkın, haklının ve halkın sesi sendikamıza karalar çalanları da biliriz. Sendikal örgütlememizden yarasalar gibi rahatsız olanları biliriz. Haklı ve hakikatli mücadelemize, vahşi sırtlanlar gibi saldıranları biliriz. Başarı öykümüzü hazmetmeyip kardeşler arasına nifak tohumu ekmeye çalışan zavallıları biliriz. Biz biliriz ki “güneş yalnız da olsa etrafına ışık saçar.”  Aydınlık yarınlar için ışık yaymaya devam edeceğiz. Büyük ve güçlü ülkemizin yarınlarını birlikte inşa edeceğiz. Toplumumuzun huzur ve refahın büyümesinde aktif rol alacağız. Nifak tohumu ekmeye çalışanlara asla prim vermeyeceğiz. Milletimizin hiçbir ferdini ayırt etmeden hizmetlerimizi sürdüreceğiz. Uzun ve ince bir yolda olduğumuzu unutmadan gece gündüz çalışacağız. Biz sorumluluğumuzu en iyi şekilde yerine getireceğiz dedi.

7.olağankurul5

Genel Kurul sonunda Erdoğan,  “Güven ve teveccüh gösteren delegelere, katılımlarıyla kendilerini onurlandıran misafir ve dostlara teşekkürlerini sundu, Genel Kurulumuzun üyelerimiz, teşkilatımız, hizmet kolumuz ve çalışma hayatı için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Hepimizin yüreğini yakan asrın hatta asırların felaketi depremler de vefat eden kardeşlerimize tekrar Allahtan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar dilerken aziz milletimize geçmiş olsun ve başsağlığı dileklerimi iletiyorum” diyerek sözlerine son verdi.

7.olağankurul6

7.olagankurul

7.olağankurul3

7.olağankurul2

HABER 7 SON DAKİKA